S and P Flex

Az S & P Flex szeparátor rendszerek fűtőolaj és kenőolaj kezelésre az Alfa Laval S szeparátorinak és P szeparátorainak egyedi előnyeit ötvözik moduláris koncepcióval a valóban rugalmas teljesítmény érdekében.

S和P Flex系列离心机-Alfa Laval S and P Flex separators

Az S & P Flex kínálat alapvető védelmet ötvöz nagy rugalmassággal, így Ön úgy tervezheti és építheti fel Alfa Laval szeparátor rendszerét, ahogyan azt megfelelőnek látja. Az újonnan továbbfejlesztett S szeparátor megnövelt hatékonyságát és a P szeparátor fenntartható egyszerűségét alkalmazva lehetővé teszi az Ön számára, hogy a saját teljesítményigényeinek és rendelkezésre álló helyének leginkább megfelelő szeparátor rendszert válassza.

  • S szeparátor
  • P szeparátor
  • Alacsony kopású mechanikus platform
  • Rugalmas teljesítmény

 

Az S szeparátor – újonnan továbbfejlesztett

Az S szeparátor a világ legkelendőbb és leghatékonyabb fűtőolaj és kenőolaj szeparátora. Az Alfa Laval egyedi Alcap technológiáját alkalmazva automatikusan igazodik az olaj jellegéhez, így alapos védelmet és a tüzelőanyag maximális gazdaságosságát kínálja.

A jelenlegi S szeparátor olyan fejlesztéseket tartalmaz, amelyek továbbnövelik a hatékonyságát. A tárcsasor intelligens módosításai, köztük a szeparálási terület növelése akár 20%-kal nagyobb áramlást biztosítanak megtartott szeparálási teljesítmény mellett. Ennek köszönhetően, kisebb szeparátorral ugyanannyi olaj dolgozható fel.
Kiegészítő funkcióként, robosztusabb meghajtó rendszer növeli az S szeparátor rugalmasságát és csökkenti tovább az életciklus költségeit.

A P szeparátor

A P szeparátornak sok azonos funkciója van az S szeparátorral, ugyanakkor speciálisabb olajokhoz terveztük. A finomabb Alcap technológia helyett manuálisan beállított gravitációs tárcsával vagy derítő tárcsával rendelkezik a szeparátor dobban.
Ennek eredményeként a szeparátor ugyanolyan nagy teljesítményű, de alkalmasabb a kenő és tengeri dízelolajakhoz, mivel nem egyenlíti ki automatikusan a sűrűség-ingadozásokat.

Alacsony kopású mechanikus platform

Az S szeparátorok és P szeparátorok alacsony kopású platformba vannak beépítve, amely CentriShoot és CentriLock rendszert alkalmaz.

A CentriShoot ürítő rendszer, amely jelentősen csökkenti az iszapmennyiségeket, rögzített ürítő csúszkával rendelkezik, ami finoman meghajlik a széleken, hogy szabaddá tegye az ürítő nyílásokat.

A CentriLock dobrögzítő rendszer könnyű, nem menetes rögzítőgyűrűt alkalmaz, ami mindössze egy imbuszkulccsal illeszthető be és emelhető ki.
Mindkét funkció megelőzi a fémek közötti kopást. Ennek eredményeként minimálisra csökkentik az dobcsere kockázatát, és jelentősen csökkentik az életciklus költségeit.

Rugalmas ellátás

A Flex kínálat rugalmas opciókat kínál az S szeparátorok és P szeparátorok szállításához

  • Flex rendszer
    A blokk komponenses kiegészítőkkel ellátott szeparátor a gépteremben elérhető helyet optimálisan használja ki. Ez az opció lehetővé teszi a helyi modularizációt vagy a saját összeszerelést.
  • Flex modulok
    A Vevő által meghatározott modulok hozhatók létre a vázak és gép blokkok széles körének használatával. A moduláris komponensek külön szállíthatók és a helyszínen szerelhetők össze, ami még a nagyobb rendszerek összeillesztését is megkönnyíti. Vegyes modulok is lehetségesek a különböző ásványolajak egyidejű kezeléséhez.

Valamennyi berendezés jellemzője a moduláris és könnyen használható EPC vezérlő, amely standard ellátáson alapul, és Etherneten vagy bus kommunikáción keresztül csatlakozik a fedélzeti automatizálási rendszerekre.

Hogyan működik

S szeparátor

Az Alfa Laval S szeparátor a nagy hatékonyságú nehéz fűtőolaj szeparátor rendszerek alapvető komponense. A bevált Alcap olajkezelési technológián alapuló Alfa Laval S szeparátor egyetlen szeparátorban ötvözi a nehéz fűtőolaj és kenőolaj kezelést a szoftvernek köszönhetően, ami lehetővé teszi a megfelelő paraméterek beállítását a folyamatvezérlőben.

S and P fleax range - How it works


A megfelelő hőmérsékletre melegített kezeletlen olaj folyamatosan áramlik a szeparátorba a szennyeződések eltávolításra. Centrifugális szeparálás után, a tisztított olajat szivattyú távolítja el folyamatosan, a leválasztott iszap és víz pedig a dob peremén gyűlik össze.

A rendszer az Alcap elven működik. A tisztaolaj-kivezetésben vízmérő méri a kapacitív ellenállást, és a változásokat jelzi az EPC60 vezérlőegységnek. A víztartalomtól függően az EPC60 megnyitja a leeresztőszelepet, vagy a dob ürítő nyílásain keresztül hajtja ki a vizet az iszapürítés alatt.

Az ürítési folyamat alatt az iszap, olaj és víz teljes veszteségei jelentősen kisebbek más szeparátor modellekhez képest a dob kialakításának, méretének, a hosszabb ürítési időközöknek és a pontos vezérléseknek köszönhetően. A CentriShoot ürítési folyamat emellett szabadalmazott, rögzített hajlító ürítő csúszkát alkalmaz, ami teljesen kiküszöböli a fémek közötti kopást.

A szeparátor iszapürítőjét a burkolat foglalja magában és olyan rendszerű, amely lehetővé teszi az iszap ürítését egy iszaptartályba.

A szeparátort villanymotor hajtja meg tengelykapcsolón és ékszíjon keresztül. A szeparátor dob egy orsó tetején van rögzítve, amelyet csapágyak és különleges kompozit rugók tartanak meg. Szabadalmazott hámozócső távolítja el a vizet az dobból, és egy hámozótárcsa szivattyúzza el a tisztított olajat. Nincs szükség a dob külön beállítására, és nincsenek gravitációs tárcsák beszerelve.

Az EPC60 vezérlőrendszer irányítja a szeparátorrendszer működését, és lehetővé teszi a vezérlési és riasztási funkciók nyomon követését. Több nyelven elérhető egyértelmű szöveges üzenetek jelzik a technológiai paramétereket és riasztásokat az LCD-kijelzőn.

P szeparátor

P flex range - How it works

Az Alfa Laval P szeparátor egy bevált technológia új fejlesztése. Speciális olajokhoz készült. Manuálisan beállított gravitációs tárcsák helyettesítik a finomabb Alcap technológiát a szeparátor dobban. Ennek eredményeként, a szeparátor ugyanolyan nagy teljesítményű, de nem egyenlíti ki automatikusan a folyamat-ingadozásokat.

A szeparátor dob tisztítóként vagy derítőként alkalmazható. A tisztító iszapot és vizet választ ki az olajból. A víz folyamatosan ürül az dobból. Az iszaptérben összegyűlt iszap mind a tisztító, mind a derítő esetében szakaszosan távozik.

A derítőben a vízkivezetés el van zárva, tehát a vízkezelési kapacitás korlátozott. A víz az iszaphoz hasonlóan gyűlik össze. A tisztító üzemmódban az EPC60 egység automatikusan szabályozza a szeparátorhoz kerülő vizet a vízzárnál és az olajeltávolítást az iszapürítés előtt.

A szeparátort villanymotor hajtja meg tengelykapcsolón és ékszíjon keresztül. A szeparátor dob egy orsó tetején van rögzítve, amelyet csapágyak és rugók tartanak meg. Az iszap kis közbenső iszaptartályba ürül. Ez azt jelenti, hogy elkerülhető a szeparátor alatti hagyományos iszaptartály. Az iszapürítő rész az iszapot automatikusan a fő iszaptartályba szivattyúzza.

Normál működés közben, az alapvető technológiai paramétereket figyelemmel követi a rendszer. Az EPC60 egység riasztási funkciókkal rendelkezik alacsony olajnyomás, magas közbenső tartályszint és áramkimaradás esetére. Riasztási funkciók működnek az EPC60 egységet érintő hibák esetében is.

Speciális szöveges üzenetek jelzik a technológiai paramétereket és riasztásokat az LCD-kijelzőn. Az EPC60 és az indítódoboz együtt alkotják a vezérlőszekrényt, aminek típusjóváhagyását számos minősítő társaság megadta. Opcionálisan kérhető rezgés riasztás is. Ilyen esetben opcionális rezgéskapcsoló van felszerelve.

Tisztító üzemmódban gravitációs tárcsát kell felszerelni, ami megfelelő határfelület pozíciót biztosít az olaj és a vízzár között a szeparátor dobban.

A gravitációs tárcsa méretét az olaj sűrűsége, viszkozitása/hőmérséklete és az olajadagolási sebesség szerint kell megválasztani. A derítő üzemmódban, derítő tárcsát kell felszerelni gravitációs tárcsa helyett.

A rendszert automatikusan működteti az EPC60 vezérlőegység, a szeparátor indításának kivételével.