PureBilge

A PureBilge egy teljesen automatizált centrifugális fenékvíz-kezelő rendszer, amely az olajos szennyvizet tisztítja meg a hajók fedélzetén. Az olajszennyezés hatékony eltávolításával a fenékvizet biztonságossá teszi a fedélzetről való ürítéshez.

Minibilge

Ez a megbízható, egyfázisú, magasfordulatú centrifugális szeparátor hatékonyan tisztít meg nagy fenékvíz mennyiségeket vegyszerek, abszorpciós szűrő vagy membránok használata nélkül.

Tisztítás hatékonysága

A PureBilge általában a vízben 5 ppm-nél kisebb olajtartalmat ér el. A teljesítmény valós üzemi feltételek alatt is bevált, és nem befolyásolja a vízszint emelkedése, az olajlengés vagy magas szilárdanyag terhelés.

Kiváló szeparálási teljesítmény

A PureBilge szabadalmazott XLrator tárcsa bemenetet alkalmaz, amely kíméletesen gyorsítja fel a fenékvizet, amikor az a szeparátor dobba lép. Ez megakadályozza az olajcseppek elválását és a további emulziók kialakulását, aminek köszönhetően a PureBilge alapvető előnyre tesz szert más centrifugális szeparátor rendszerekkel szemben.

Tanúsított és gazdaságos

Az IMO határozatok, MEPC.107 (49) és az USA Parti Őrségének 46 CFR 106.50 dokumentuma szerint tanúsított PureBilge személyzet nélküli 24/7 működésre készült.
A működtetéséhez vagy felügyeletéhez nincs szükséges extra munkaórára. Emellett nem kell hulladékot partra szivattyúzni, nem kell olyan szárazföldi hulladékokat szállítani, mint a szűrőbetétek, koaleszcencia elemek, aktív szén vagy flokkulációs lerakódások. Ez hozzájárul az alacsonyabb üzemi költségekhez.

Könnyen beépíthető bármilyen gépterembe

A plug-and-play telepítéshez tervezett PureBilge egy olyan kompakt és gyárilag bevizsgált szeparátor modul, amelyet bármilyen gépteremben könnyen lehet telepíteni. A folyamatos üzem azt jelenti, hogy nincs szükség nagy fenékvíz-tároló tartályokra, ami helyet szabadít fel, és növeli a hasznos teherbírást.

Teljesen automatizált monitorozás és ellenőrzés

Az új EPC 60 Bilge folyamatvezérlő könnyen üzemeltethető, számítógép-alapú Alfa Laval folyamatvezérlő. A folyamat paraméterek, riasztások és egyéb adatok egyértelmű szöveges formában való kijelzésével megkönnyíti a PureBilge funkciók korszerű, teljesen automatizált monitorozását és ellenőrzését.

PureBilge opciók

A PureBilge a telepítést és karbantartást tovább könnyítő opciók széles körét tartalmazza. Válassza ki a saját igényeinek és a fedélzeten meglevő feltételeknek megfelelő opcionális berendezést:

  • 5 ppm tanúsítvány
  • Hővisszanyerés
  • Biztonsági doboz
  • Áramlásmérő
  • Iszapeltávolító készlet
  • CIP egység
  • Vegyszeradagoló egység
  • Automatikus öntisztító szűrő
  • Távvezérlő

 

PureBilge szeparálási kapacitások

A PureBilge az alábbi standard változatokban érhető el:

 • PureBilge 2515: 2 500 l/h, 15 ppm
 • PureBilge 2505: 2 500 l/h, 5 ppm
 • PureBilge 5015: 5 000 l/h, 15 ppm
 • PureBilge 5005: 5 000 l/h, 5 ppm

Hogyan működik

A PureBilge teljesen automatikus, egységes rendszer, részét képezi a szivattyú szakasz, az előmelegítő szakasz és a centrifugális szeparátor szakasz teljes folyamat ellenőrzéssel és monitorozással. A rendszer egy BWPX 307 magasfordulatú szeparátorból, vezérlőszekrény házból, EPC 60 bilge folyamatvezérlőből, szelepből, csőállványból és adagoló szivattyú modulból áll.

Működési elv

A változó frekvenciájú meghajtóval rendelkező adagoló szivattyú a fenékvíz ülepítő tartályból vagy azzal egyenértékű tartályból irányítja közvetlenül az olajos vizet a PureBilge rendszerbe.
Miután áthalad egy szűrőn, amely felfogja a termékáramban jelenlevő nagyméretű részecskéket, a folyadék egy hőcserélőn halad át, ami az optimális szeparálási hatékonysághoz szükséges szintre emeli a hőmérsékletét (általában 60-70ºC).

Ezután a háromállású váltószelep a szeparátor szakaszhoz irányítja a folyadékot, ha az összes olyan technológiai feltétel, mint a termékáram hőmérséklete, az adagolási nyomás és a szeparátor sebessége, az előre beállított folyamatértékeken belül van. Ha bármelyik folyamatfeltétel nem teljesül, a szelep visszakeringeti a folyadékot a fenékvíz ülepítő tartályhoz.

A szabadalmazott XLrator lamináris betáp eszköz kíméletesen gyorsítva juttatja a fenékvizet a szeparátor dobba, minimális nyírás és habzás mellett. Ez javítja a szeparálási hatékonyságot azáltal, hogy megelőzi az olajcseppek elválását és további emulziók kialakulását. Ez a PureBilge kiváló teljesítményének kulcsa más centrifugális szeparátorokhoz képest.

PureBilge XLrator

 

A PureBilge tárcsasoros centrifugális szeparátor 8 000 fordulatszámon létrehozott     6 000 G gravitációs erővel forog. Az olaj és az emulziók kiválnak az olajos vízből, és folyamatosan ürülnek az olajkivezetésen. A szeparátor dob peremén összegyűlő szilárdanyagok szakaszosan, előre beállított időközönként ürülnek és iszap vagy hulladékolaj gyűjtőtartályba terelődnek.

Egy beépített vízszivattyú vagy hámozótárcsa folyamatosan üríti a leválasztott fenékvizet a tiszta vízürítőn keresztül. A leválasztott fenékvíz további sorsa az olajtartalmától függ, amelyet folyamatosan figyelemmel követ egy olaj-a-vízben monitor egy izokinetikus mintavételi pontnál. Ha az olajtartalom az előre beállított riasztási határérték alatt van, ami nulla és 15 ppm között állítható be, a leválasztott fenékvíz közvetlenül szivattyúzható le a fedélzetről vagy egy „tiszta” fenékvíz tárolótartályba, ahonnan később üríthető a fedélzetről. Ha az olajtartalom meghaladja a ppm határértéket, a folyadékot vissza kell küldeni újrafeldolgozásra.