OCM

Az Alfa Laval olajtisztító modul (OCM) a szennyezett ásványi kenőolajban és hidraulikaolajban az olaj, víz és iszap komponensek gyors, hatékony szeparálását biztosítja.

OCM 640x360

Az Alfa Laval olajtisztító modul (OCM) azzal a céllal készült, hogy gyorsan és hatékonyan válassza le az olaj, víz és iszap komponenseket az iparban kenéshez és hidraulikában használt szennyezett ásványolajakban. Vészhelyzet esetén nagyobb vízmennyiség is eltávolítható.

Az Alfa Laval OCM egy olyan moduláris rendszer, amelynél az összes komponens rendszer teljesen integrált és előre konfigurált egy váz rendszeren az egyszerű, gyors szerelés érdekében. Ennek köszönhetőn nincs szükség felügyeletre üzem közben az olajtisztítási feladatok alatt. A kompakt, könnyen használható berendezés lelkét egy rendkívül hatékony Alfa Laval tárcsasoros dob szeparátor adja.

Az OCM az olaj folyamatos tisztítását biztosítja, miközben a berendezés, ahol használják, üzemel. Szükség esetén az OCM ftud működni, miközben az elsődleges berendezés nem üzemel.

A tiszta olaj fontossága

A tiszta olaj gyakorlatilag minden olyan berendezés biztonságos, megbízható és gazdaságos működése szempontjából alapvetően fontos, amely olajakat használ kenéshez vagy hidraulikához. A tiszta olaj csökkenti a folyamat következő szakaszaiban beszerelt valamennyi berendezés kopását és korrózióját. Ezáltal segít a meghibásodások és az állásidő lecsökkentésében.

Az előnyök közé tartoznak a kevesebb olajfogyasztás miatti alacsonyabb üzemi költségek, az alacsonyabb ártalmatlanítási költségek, valamint a termékminőség és a munkakörnyezet javulása.

 

Hogyan működik

Az olajtisztító modul rendszerint bypass rendszerként üzemel és a teljes szennyezett olajáramlás meghatározott százalékát kezeli.
Tartályok egymás mellett telepítése szintén lehetséges.

A szeparálást egy tárcsasoros szeparátor végzi. A terméket szivattyú emeli a szeparátorba, ahol centrifugális erő választja külön az adagolt folyadékot különböző fázisokba.

A fázisok közül a legnehezebbek - iszap és víz - a dob peremére kényszerülnek. Az iszap komponens az iszaptérben rakódik le, és manuálisan kell rendszeres időközönként eltávolítani. A tiszta olaj és a leválasztott víz folyamatosan ürül..

1. Szennyezett olaj kivezetés
2. Tiszta olaj kivezetés
3. Víz kivezetés
4. Iszapkosár
5. Víztér
6. Tömítő víz betáp
 OCM - Oil Cleaning Modules