FEQX | Alfa Laval

FEQX

Az Alfa Laval FEQX fúvókás dobszeparátorok ipari fermentációs alkalmazásokhoz készülnek, és több eltérő méretben és konfigurációban állnak rendelkezésre. Mindegyik berendezés számos különböző szeparálási feladat kezelésére lett kialakítva.

FESX喷嘴碟片离心机-Alfa Laval FESX nozzle bowl separator product image

A FEQX szeparátorok fúvókás dob típusúak. A kialakításuk révén ideálisan alkalmazhatók nagy sejttartalmú mikroorganizmusok szeparálására, szilárd anyagokkal szennyezett, vagy szilárd anyag nélküli termékek esetében is.

A FEQX szeparátorok perifériás fúvókákkal is rendelkeznek, de emellett arra a célra is készülnek, hogy a koncentrátum egy részét átkeringessék a fúvókákon a termékkoncentráció ingadozásainak ellensúlyozására és a szilárd anyagok nagyon alacsony koncentrációinak a kezelésére.

Hogyan működik

QX separator bowl

A folyadékot és a szilárd anyagokat tartalmazó termék egy álló betápcsövön keresztül lép fentről a forgó szeparátordobba, és az disztribútorban gyorsul fel, mielőtt a tárcsasorhoz érkezik. A szeparálás a tárcsák között megy végbe. A könnyű fázis a tárcsasoron keresztül a dob közepe felé halad, és a beépített hámozótárcsa segítségével nyomás alatt távozik a gépből. Az élesztő az dob peremén gyűlik össze és a fúvókákon keresztül folyamatosan ürül. Kitöltő elemek akadályozzák meg a szilárd anyagok lerakódását a fúvókák között.

A FEQX szeparátor kiegészítő funkciója

A koncentrált szilárd anyagok fúvókákon keresztül ürített egy része a keringető betápcsövön, szeparátor disztibútoron és a keringető csöveken keresztül visszakeringethető az dobba.