FEQX

Az Alfa Laval FEQX fúvókás dobszeparátorok ipari fermentációs alkalmazásokhoz készülnek, és több eltérő méretben és konfigurációban állnak rendelkezésre. Mindegyik berendezés számos különböző szeparálási feladat kezelésére lett kialakítva.

FESX喷嘴碟片离心机-Alfa Laval FESX nozzle bowl separator product image

A FEQX szeparátorok fúvókás dob típusúak. A kialakításuk révén ideálisan alkalmazhatók nagy sejttartalmú mikroorganizmusok szeparálására, szilárd anyagokkal szennyezett, vagy szilárd anyag nélküli termékek esetében is.

A FEQX szeparátorok perifériás fúvókákkal is rendelkeznek, de emellett arra a célra is készülnek, hogy a koncentrátum egy részét átkeringessék a fúvókákon a termékkoncentráció ingadozásainak ellensúlyozására és a szilárd anyagok nagyon alacsony koncentrációinak a kezelésére.

Hogyan működik

QX separator bowl

A folyadékot és a szilárd anyagokat tartalmazó termék egy álló betápcsövön keresztül lép fentről a forgó szeparátordobba, és az disztribútorban gyorsul fel, mielőtt a tárcsasorhoz érkezik. A szeparálás a tárcsák között megy végbe. A könnyű fázis a tárcsasoron keresztül a dob közepe felé halad, és a beépített hámozótárcsa segítségével nyomás alatt távozik a gépből. Az élesztő az dob peremén gyűlik össze és a fúvókákon keresztül folyamatosan ürül. Kitöltő elemek akadályozzák meg a szilárd anyagok lerakódását a fúvókák között.

A FEQX szeparátor kiegészítő funkciója

A koncentrált szilárd anyagok fúvókákon keresztül ürített egy része a keringető betápcsövön, szeparátor disztibútoron és a keringető csöveken keresztül visszakeringethető az dobba.