BTPX

Kiváló szeparátor a biotechnológiai és a gyógyszeripar számára, amely áthidaló megoldást nyújt a laboratórium és a kereskedelmi léptékű gyártás között.

阿法拉伐 BTPX 自动离心机-Alfa Laval BTPX automatic centrifuge

A BTPX teljesen automatikus, plug-in szeparátor rendszer, amelynek kapacitása a kísérleti üzemtől a közepes méretű üzemi gyártásig terjed.

A BTPX szeparátor rendszer gőzzel sterilizálható, és CIP eljárással tisztítható. A speciális kialakítású tömítésrendszer kiküszöböli a termék- vagy környezetszennyezés kockázatát.

A BTPX szeparátor dobjátt körbevevő köpenyhűtés hatékony hőmérséklet-szabályozást eredményez és hozzájárul az alacsony zajszinthez is. A gyors és pontos ürítést biztosító „adagológyűrűs” szilárd anyag ürítő rendszer kis termékveszteséget és szárazabb szilárd anyagot biztosít. A maximális higiénia érdekében öblítőfúvókák permetezik a szeparátordob külsejét és a vázburkolat belsejét.

Hogyan működik

Cutaway of a BTPX centrifuge bowl

A termék egy álló betápcsövön (1) keresztül felülről érkezik a forgó szeparátordobba, és a disztributorban (2) gyorsul fel, mielőtt a tárcsasorhoz (3) érkezik. A tárcsák között megy végbe a folyadék fázis és a szilárd anyag fázis szétválasztása. A folyadék fázis a dob közepe felé halad, ahonnan beépített hámozótárcsa nyomása alatt (4) kerül kiszivattyúzásra.

A nehezebb szilárd anyag fázis a dob peremén gyűlik össze, ahonnan szakaszosan távozik a ciklonon keresztül. A szilárd anyagok ürítése hidraulikus rendszer segítségével történik az dobban levő szeparátor tér alatt, amely előre beállított időközönként arra kényszeríti a csúszó dobfenéket (5), hogy lecsússzon és megnyissa a szilárd anyag ürítő nyílásokat (6) a dob peremén. A dob egy vízszintesen szerelt motorral csigakerékhajtáson keresztül meghajtott függőleges tengelyre (7) van felszerelve.