STNX

Az Alfa Laval STNX dekanter centrifugákat a különböző keményítő-feldolgozási műveletek széles körében alkalmazzák, például a koagulált burgonyafehérje, a kukoricaglutén és a búzakeményítő víztelenítésére, valamint a fehérje szétválasztására.

阿法拉伐STNX沉降离心机-Alfa Laval STNX decanter centrifuge

Az Alfa Laval STNX dekanter centrifugákat a különböző keményítő-feldolgozási műveletek széles körében alkalmazzák. Ezek magukban foglalják a koagulált burgonyafehérje és kukoricaglutén víztelenítését, a 2-fázisú és a 3-fázisú búzakeményítő és a fehérjék szétválasztását, valamint a gyümölcslé szeparációját és a rost víztelenítését a burgonya- és tápiókakeményítő-feldolgozó iparágban.

A nagy teljesítményű berendezések tervezésekor a teljesítményre, az egyszerű hozzáférésre, a megbízhatóságra és az alacsony zajszintre helyezik a hangsúlyt. Az STNX konstrukció fő jellemzői:

A csiga kialakítása

A csiga kialakításának köszönhetően a berendezés működése hatékonyabban szabályozható. Cserélhető kopóvezetékeket is tartalmaz a betápzónában, amely egy teljes áramlást biztosító nyitott zóna, ezáltal elősegíti az eltömődés megakadályozását. A hatékonyabb áramláselosztás szintén növeli a teljesítményt.

Back drive kialakítása

A back drive hajtás egy közvetlen hajtású hajtóművet, egy olyan egyedi Alfa Laval rendszert alkalmaz, amely automatikusan szabályozza a dob és a csiga közötti sebességkülönbséget. Ez a beömlő folyadékáram sebességétől függetlenül megkönnyíti az egyensúly fenntartását a folyadék tisztasága és a szilárd anyagok szárazsága között. Ugyanakkor kimagasló energiamegtakarítást eredményez.

Mivel a fogaskeréktengely csak egy irányba forog, a berendezést sokkal könnyebb szabályozni, mint a hagyományos módszerek esetében.

Dekantervezérlő (DCC)

Az Alfa Laval STNX modellt egy speciális vezérlőrendszer vezérli, amely biztosítja, hogy a közvetlen hajtás működése mindig megfeleljen a dobban levő szilárdanyag-mennyiségnek. Ez energiamegtakarítást eredményez és javítja az elválasztási teljesítményt. A DCC az egyszerű, biztonságos és megbízható működés biztosítása érdekében számos különböző üzemi paramétert is felügyel.

A különböző piacvezető gyártók vezérlőberendezéseinek külső busz-opciói megkönnyítik a rendszer integrálását más üzemi vezérlőrendszerekbe.

 

 

2 fázisú szeparáció 

3 fázisú szeparáció 

Hogyan működik

  

A szétválasztás a csigával felszerelt vízszintes, hengeres dobban megy végbe. A szétválasztandó anyag az álló betápcsövön keresztül lép a dobba és finoman felgyorsul a betápzónában. A keletkező centrifugális erő hatására a kivált szilárd anyag a dob belső falán gyűlik össze.

A csiga ugyanolyan irányban,de eltérő fordulatszámon forog a dobhoz képest. Ez mozgatja a szilárd anyagokat a dob kúpos vége felé, ahol a szilárd anyagok ürítőnyílásokon keresztül távoznak a dobból. A szétválasztás a dob hengeres részének teljes hossza mentén megy végbe és a kiválasztott folyadék szabályozható gátlemezeken keresztül távozik a dobból.

Maximalizálja az üzemi megbízhatóságot az Alfa Laval IoT Services segítségével

Az Alfa Laval IoT Services egy olyan digitális szolgáltatás, amely maximalizálja az üzemi megbízhatóságot és a rendelkezésre állást az élelmiszer- és italgyártó üzemekben.

Alfa Laval Iot Services Decanter