Alfa Laval - Protein

Protein

A dekanter centrifugák alkalmazása egyre fontosabbá válik a zsír-, olaj- és fehérjevisszanyeréssel foglalkozó iparágakban. Az Alfa Laval hús- és halüzemek számára kínált centrifugáit sokéves tapasztalaton alapuló előnyökkel ruháztuk fel - a vízszintes centrifugáinkat és a dekantertermékcsaládot folyamatosan fejlesztettük annak érdekében, hogy lehetővé tegyük vevőink számára az értékes fehérjefrakciók, zsírok és olajok visszanyerésére szolgáló eljárások fejlesztését.

Protein Decanter centrifuge 640x360

Megnövelt hozam csökkentett energia- és üzemeltetési költségek mellett:

  • Kimagasló tisztítás
  • Magas visszanyerési arány
  • Magas iszaplepény-szárazság
  • Kiválóan testreszabható az Ön speciális alkalmazási követelményeihez
  • Kompakt és robusztus kivitel kopásvédelemmel

.

DRNX

Műszaki alkalmazásokhoz

  • Műszaki kategória I & II
  • Termékek 130°C-ig
  • Kopás elleni védelem: egyszerűen cserélhető volfrám-karbid
  • Rugalmas konfiguráció a vevői igények kielégítése érdekében
  • A termékkel érintkező tömítések anyaga alapkivitelben Viton/FKM. 
  • A száraz rendereléshez (zsírkiolvasztás) tervezve és optimalizálva

FDNX

Takarmányt előállító alkalmazásokhoz

  • III. Takarmány-kategória
  • Termékek 100°C-ig
  • Kopás elleni védelem: egyszerűen cserélhető volfrám-karbid
  • Rugalmas konfiguráció a vevői igények kielégítése érdekében, választható CIP
  • A termékkel érintkező tömítések anyaga alapkivitelben Viton/FKM, FDA tanúsítvánnyal.

SANX

Élelmiszeripari alkalmazásokhoz

  • Élelmiszeripari besorolás 
  • Pasztőrözött élelmiszer > 75°C
  • Kopás elleni védelem: egyszerűen cserélhető volfrám-karbid
  • Rugalmas konfiguráció
  • A CIP-rendszert is tartalmazza
  • A termékkel érintkező tömítések anyaga alapkivitelben Viton/FKM, FDA tanúsítvánnyal.

Jellemzően az élelmiszeripari zsír kiolvasztására szolgáló nedves renderelést végző gépsoroknál vagy a fehérje-elválasztási/-sűrítési eljárásoknál alkalmazzák.

MRNX

Élelmiszeripari alkalmazásokhoz

  • Élelmiszeripari besorolás 
  • Termékek 100°C-ig, pasztőrözés nélkül jellemzően <75°C
  • A lehető legjobb higiénikus kialakítás
  • A CIP-rendszert is tartalmazza
  • A termékkel érintkező tömítések anyaga alapkivitelben Viton/FKM, FDA tanúsítvánnyal.

A mechanikusan zsírtalanított hús- vagy surimi-feldolgozás tipikusan hőérzékeny élelmiszerfehérje-alkalmazásnak számít.

.

Alkalmazások

Fehérjedekanter centrifugáink alkalmazási területei:

  • Hagyományos (száraz) renderelési eljárások (utókezelés vagy csigásprés helyett) 
  • Halliszt üzemek (halprés vagy haldekanter)
  • Takarmány- vagy élelmiszeripari besorolású nedves renderelő/zsírkiolvasztó üzemek
  • DAF lefölöző folyamatok 
  • Zsírszegény hús előállítása
  • Cserzőüzemek
  • Kisállat-eledel feldolgozó üzemek
  • Növényi fehérjét előállító üzemek
  • Vérfeldolgozó létesítmények
  • Surimi- vagy krillfeldolgozó sorok
  • Zselatin-előállító üzemek

Fehérjedekanter centrifugáink alkalmasak az alábbiak visszanyerésére/előállítására:

  • Zsír/olaj és fehérjeliszt
  • Hidrolizált fehérjekivonat/koncentrátum
  • Leves vagy húsleves
  • Vérliszt, plazma vagy hemoglobin
  • Csontzselé vagy csontliszt
  • Nedves tepertő
  • Szűzolajok