Protein
A dekanter centrifugák alkalmazása egyre fontosabbá válik a zsír-, olaj- és fehérjevisszanyeréssel foglalkozó iparágakban. Az Alfa Laval hús- és halüzemek számára kínált centrifugáit sokéves tapasztalaton alapuló előnyökkel ruháztuk fel - a vízszintes centrifugáinkat és a dekantertermékcsaládot folyamatosan fejlesztettük annak érdekében, hogy lehetővé tegyük vevőink számára az értékes fehérjefrakciók, zsírok és olajok visszanyerésére szolgáló eljárások fejlesztését.
Megnövelt hozam csökkentett energia- és üzemeltetési költségek mellett:
- Kimagasló tisztítás
- Magas visszanyerési arány
- Magas iszaplepény-szárazság
- Kiválóan testreszabható az Ön speciális alkalmazási követelményeihez
- Kompakt és robusztus kivitel kopásvédelemmel
DRNX
Műszaki alkalmazásokhoz
- Műszaki kategória I & II
- Termékek 130°C-ig
- Kopás elleni védelem: egyszerűen cserélhető volfrám-karbid
- Rugalmas konfiguráció a vevői igények kielégítése érdekében
- A termékkel érintkező tömítések anyaga alapkivitelben Viton/FKM.
- A száraz rendereléshez (zsírkiolvasztás) tervezve és optimalizálva
FDNX
Takarmányt előállító alkalmazásokhoz
- III. Takarmány-kategória
- Termékek 100°C-ig
- Kopás elleni védelem: egyszerűen cserélhető volfrám-karbid
- Rugalmas konfiguráció a vevői igények kielégítése érdekében, választható CIP
- A termékkel érintkező tömítések anyaga alapkivitelben Viton/FKM, FDA tanúsítvánnyal.
SANX
Élelmiszeripari alkalmazásokhoz
- Élelmiszeripari besorolás
- Pasztőrözött élelmiszer > 75°C
- Kopás elleni védelem: egyszerűen cserélhető volfrám-karbid
- Rugalmas konfiguráció
- A CIP-rendszert is tartalmazza
- A termékkel érintkező tömítések anyaga alapkivitelben Viton/FKM, FDA tanúsítvánnyal.
Jellemzően az élelmiszeripari zsír kiolvasztására szolgáló nedves renderelést végző gépsoroknál vagy a fehérje-elválasztási/-sűrítési eljárásoknál alkalmazzák.
MRNX
Élelmiszeripari alkalmazásokhoz
- Élelmiszeripari besorolás
- Termékek 100°C-ig, pasztőrözés nélkül jellemzően <75°C
- A lehető legjobb higiénikus kialakítás
- A CIP-rendszert is tartalmazza
- A termékkel érintkező tömítések anyaga alapkivitelben Viton/FKM, FDA tanúsítvánnyal.
A mechanikusan zsírtalanított hús- vagy surimi-feldolgozás tipikusan hőérzékeny élelmiszerfehérje-alkalmazásnak számít.
Alkalmazások
Fehérjedekanter centrifugáink alkalmazási területei:
- Hagyományos (száraz) renderelési eljárások (utókezelés vagy csigásprés helyett)
- Halliszt üzemek (halprés vagy haldekanter)
- Takarmány- vagy élelmiszeripari besorolású nedves renderelő/zsírkiolvasztó üzemek
- DAF lefölöző folyamatok
- Zsírszegény hús előállítása
- Cserzőüzemek
- Kisállat-eledel feldolgozó üzemek
- Növényi fehérjét előállító üzemek
- Vérfeldolgozó létesítmények
- Surimi- vagy krillfeldolgozó sorok
- Zselatin-előállító üzemek
Fehérjedekanter centrifugáink alkalmasak az alábbiak visszanyerésére/előállítására:
- Zsír/olaj és fehérjeliszt
- Hidrolizált fehérjekivonat/koncentrátum
- Leves vagy húsleves
- Vérliszt, plazma vagy hemoglobin
- Csontzselé vagy csontliszt
- Nedves tepertő
- Szűzolajok