LYNX

Az Alfa Laval LYNX dekanter a fúrótornyok és egyéb olyan olaj- és gázipari eljárások szeparátor rendszereinek fő eleme, mint a barit-visszanyerés, olajos víz és olajhulladék kezelése. Kifejezetten nagy teljesítmény igényű feladatokhoz és nagy termékáramok meletti magas fokú visszanyeréshez terveztük.

LYNX1000 decanter

Az Alfa Laval LYNX fúróiszap dekantereket kifejezetten arra terveztük, hogy eltávolítsák a nem kívánt szilárd anyagokat és finom részecskéket, gyakorlatilag valamennyi használt fúróiszapból, beleértve a víz/szintetikus alapúakat és a hagyományos olajalapú fúrófolyadékokat.

A nagy teljesítményű feldolgozásra készült LYNX berendezés, nagy mennyiségű szilárd anyagot kezel a termékáramban, és durva, koptató részecskékkel is képes megbirkózni. Emellett hatékonyan távolítja el a finom részecskék túlnyomó többségét egészen 5 mikronig. A hagyományos berendezések nem képesek ilyen részecskékkel megbirkózni, pedig azoknak komoly hatásuk van a fúróiszap minőségére a koptató hatásuk miatt.

Az Alfa Laval LYNX dekanterek a piacon elérhető lehető legjobb kopás elleni védelmet nyújtják. A LYNX szerelvény a fúróiszap költségeinek drámai csökkenését eredményezheti, a kevesebb iszap veszteség miatt. A szilárdanyagok nagyon száraz formában történő eltávolítása egyúttal a szilárd hulladékok alacsonyabb szállítási és ártalmatlanítási költségeit is jelenti.

Az automatikus, felügyelet nélküli üzem lehetőségeinek és a LYNX szerelvények kivételes megbízhatóságból származó hosszabb üzemi élettartamának köszönhetően, további megtakarítások érhetők el. A gépeket a technológiai folyamathoz képest csökkent energiafogyasztásra terveztük.

Opcionális modulok érhetők el, amelyekkel a LYNX beállítások a fúrótornyokon előforduló különleges igényekhez igazíthatók. Ide tartoznak a teljesen automatizált modulok és a viszonylag egyszerű, manuális üzemű modulok, amelyek együttesen gazdaságos megoldásokat kínálnak valamennyi szilárd anyag leválasztási követelmény esetén.

Hogyan működik

Az Alfa Laval LYNX fúróiszap dekanter egy viszonylag nagy hossz/átmérő arányú és kúpos végű karcsú dob köré van építve. Ez a dob akár 3650 fordulatszámmal forog ( típus szerint), így hoz létre centrifugális erőt 300 és 3574 G között. További kulcsfontosságú komponensek a nagy teljesítményű hajtómű, hátsó hajtómotor és vezérlőpanel. Az Alfa Laval direkt hajtású hajtómű biztosítja a szállítási sebesség automatikus szabályozását.

A folyékony fúróiszap ebbe a hosszú hengeres dobba áramlik, ahol a centrifugális erő kifelé préseli, és így csapódik ki a dob falára. A réteg vastagságát a hengeres dob végén levő ürítő túlfolyók sora határozza meg. A derített folyadék ezeken a túlfolyókon folyik ki a centrifugális erő segítségével. Mivel az iszap szilárd anyag tartalma nehezebb, az edényfalra tapad, ahonnan a szállítócsiga folyamatosan távolítja el. Ezután a kúpos szakaszba továbbítódik, ahol a keskeny végénél lép ki az ürítőnyílásokon keresztül. A tisztított fúróiszap a túlsó oldalon távozik.

LYNX300 OV 200x200