ALDEC

Az ALDEC dekanter centrifugák ideálisak a megbízható, alacsony költségű iszapvíztelenítést igénylő kisebb szennyvíztisztító telepek számára.

ALDEC decanter left

Kevesebb víz, alacsonyabb költség

A gazdaságos dekanter centrifugák nélkülözhetetlenek a kommunális és ipari szennyvíztisztító telepeken keletkező iszap víztartalmának eltávolításában. Minél szárazabb az iszap, annál kevesebb helyet foglal el, és annál kisebb a súlya is. Mindkét tényező jelentős megtakarításokat eredményez a szállítási és ártalmatlanítási költségekben.

Válassza a legjobb megoldást

A hagyományos, rendkívül megbízható ALDEC dekanter centrifugák ideálisan víztelenítik az iszapot, a szennyvíztisztító telepek valamennyi típusánál. Ideális kiegészítői a nagyobb kapacitású ALDEC G3 család típusainak.

Jelentős előnyök

Az ALDEC dekanter centrifugák esetében, az alacsony energiafogyasztás és a minimális karbantartási költségek jelentenek előnyt, ami a lehető legalacsonyabbra szorítja a víztelenítési költségeket. Emellett teljesen automatikus működésűek, így a munkaerő költségek sem olyan magasak.

Az ALDEC dekanter centrifugák 2 és 95 m3/h közötti teljesítménnyel állnak rendelkezésre.

Hogyan működik

Az ALDEC dekanter centrifugákban a folyadék szilárd anyagtól történő elválasztása a csigával ellátott vízszintes forgó dobban történik. A szétválasztandó anyag az álló betápcsövön keresztül lép a dobba és finoman felgyorsul a betápzónában. A keletkező centrifugális erő hatására a kivált szilárd anyag a dob belső falán gyűlik össze.
 
A csiga és a dob azonos irányban, de egymáshoz képest eltérő fordulatszámmal forog. Ennek hatására az elválasztott szilárd anyag a dob kúpos vége felé továbbítódik, ahol a kiömlőnyílásokon keresztül távozik. Az iszap folyékony összetevői szabályozható gátlemezeken keresztül távoznak a dobból.
 
Ez a technológia - amelyben az Alfa Laval első a világon - kivételesen hatékony víztelenítést eredményez, a lehető legszárazabb iszaplepénnyel.