M line
Az Alfa Laval M line szerelt lemezes hőcserélőket magas tervezési nyomáshoz (> 10 bar/145 psi), például a szénsavas italok gyártási folyamataihoz használják. A lemez- és tömítéstípusok széles választéka megfelel a pasztőrözés, valamint a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, és a gyógyszeripar területén működő higiénikus és közmű alkalmazások egyéb fűtési és hűtési feladatai során az élelmiszerrel érintkezésbe kerülő anyagokra (FCM) vonatkozó követelményeknek.
Versenyképes választás a nagynyomású higiénikus folyamatokhoz és a közüzemi alkalmazásokhoz
- Kifejezetten a magas tervezési nyomáshoz tervezték.
- Rendkívül egyszerűen szervizelhető - FDA előírásainak megfelelő tömítésekkel.
- A különböző sajtolási mélységeknek és a halszálka mintázatnak és a hullámosításnak köszönhetően a berendezés optimális hőhatékonyságot biztosít.
- Rugalmas - a folyamatparaméterek változása esetén a hőátadási terület a lemezek hozzáadásával vagy eltávolításával módosítható.
- Ideálisan alkalmazható a multiszekciós pasztőröző hőcserélőkhöz a hely-, cső- és költségmegtakarítás érdekében.
A feladatok optimalizálása: Az M line hőcserélők három különböző méretben kaphatók, és különböző lemeztípusokkal működnek az alkalmazás optimális teljesítményének biztosítása érdekében.

Lemeztípusok a különböző higiéniai követelményekhez
Két különböző lemeztípus áll rendelkezésre a BaseLine és az M Line berendezésekhez:
- A számos különböző iparágban használt halszálka típusú lemezmintázat kiváló termékeloszlást és magas hőhatékonyságot biztosít.
- A Gemini duplafalú lemezek biztosítják a teljes mértékben keveredésmentes kivitelt. A duplafal két egymáshoz préselt lemezből áll, és megakadályozza a folyadékok közötti keresztszennyeződést a lemezeken keresztül történő szivárgás esetén.
A csokoládé mintázatú elosztóterület biztosítja a folyadékok egyenletes eloszlását a teljes hőátadó felületen, és kiküszöböli a pangó zónákat, amelyek eltömődést okozhatnak.
A csokoládé mintázatú elosztóterület biztosítja a folyadékok egyenletes eloszlását a teljes hőátadó felületen, és kiküszöböli a pangó zónákat, amelyek eltömődést okozhatnak.
Hogyan működik
A lemezek között kialakított csatornák és a sarkokon elhelyezett beömlőnyílások elrendezése biztosítja a két közeg alternatív csatornákon keresztül történő áramlását. A hőátadásra a csatornák közötti lemezen keresztül kerül sor, és az ellenáram elősegíti a lehető legnagyobb hatékonyság elérését. A lemezek hullámosítása biztosítja a lemezek közötti járatokat, megtámasztja az egymás mellett lévő lemezeket és fokozza a turbulenciát, melynek eredményeként hatékony hőátadás jön létre. Hőtechnikai tervezőmérnökeink segítenek Önnek az alkalmazásához megfelelő modell és konfiguráció megtervezésében és kiválasztásában annak érdekében, hogy a berendezése maximális hőteljesítményt biztosítson minimális nyomásesés mellett.
Alfa Laval higiénikus folyadék/folyadék szerelt lemezes hőcserélő
Alfa Laval multi-szekciós pasztőr
Multi-szekciós, higiénikus szerelt lemezes hőcserélő
Jellemzők
Állítható láb
Csapágyház
Csatlakozó lemez görgő
Nyújtott csavaranya
Fix csavarfej
Csapszeg furat
Rugós alátét
Nyomólemez görgő
Feszítőcsavar bevonat
A higiénikus szerelt lemezes hőcserélők széles választékának része
Tíz jó tipp - higiénikus szerelt lemezes hőcserélők
Tíz jó tipp - higiénikus szerelt lemezes hőcserélők

Normateremtő innovációk
Bemutatjuk a világ legmodernebb szerelt lemezes hőcserélőit. Ismerje meg, hogy a szerelt lemezes hőcserélők következő generációja hogyan biztosítja Önnek a magasabb hatékonyságot, a fokozott megbízhatóságot és a jobb szervizelhetőséget.

"Food Logic"
Az Alfa Laval higiénikus berendezései lépést tartanak az élelmiszeripari trendekkel. A kiváló teljesítményt és a kíméletes termékkezelést ötvözik az érzékeny összetevők megóvása érdekében. Emellett a következő négy fő kihívásra kínálnak megoldást; élelmiszer-termékek biztosítása a fogyasztók számára versenyképes áron, a nyersanyagok lehető legjobb felhasználása, a hulladék és a kibocsátás csökkentése, valamint biztonságos és higiénikus élelmiszer-termékek szállítása.
