Type 2

Az Alfa Laval 2. típusú spirál hőcserélő 2 fázisú feladatokhoz, mind kondenzáláshoz, mind elpárologtatáshoz (újraforralás) használatos. Ebben a konfigurációban a spirál mindig vertikális helyzetű. Keresztáramú kondenzálás a lehető legkisebb nyomáseséssel.

SHE Type2 640x360

Ebben a konfigurációban a spirál hőcserélő mindig vertikális helyzetű. Az Alfa Laval SHE 2. típus kompaktsága és az a tény, hogy vertikálisan szerelt, nagyon kis helyigény mellett teszi lehetővé a telepítést az egyenértékű csöves egységhez képest, és csökkenti a tartószerkezetek és csővezetékek bonyolultságát.

Az Alfa Laval SHE 2. típus inkább keresztáramú, mint ellenáramú. A kondenzáló oldalon a megfelelő csatornahézag miatt általában nagyon kicsi a nyomásesés a kondenzáló körben, ezért ideálisan használható vákuumos kondenzáló munkafeladatokhoz.

Alkalmazások

  • Gázok: tiszta gőz és keverékek semleges gázokkal
  • Gőz/folyadék: Felső kondenzátorok, visszafolyó hűtők, vákuumos kondenzátorok, párakondenzátorok, újraforralók eltömítő folyadékokkal és gázhűtők.

Hogyan működik

Működési elvek

Az OTS 2. típusú spirál hőcserélő egycsatornás kialakítású, ami azt jelenti, hogy egy-egy csatornát foglal el mindegyik folyadék. Ez lehetővé teszi, hogy az egyik közeg spirális áramlásban mozogjon, míg a másik keresztáramban mozog, párhuzamosan a spiráli elem tengelyével. A spirál áramlású csatorna mindegyik oldalon hegesztett kötésű, míg a másik közeg a nyitott spirál elemen áramlik keresztül. Ez a kialakítás a zárt spirálban levő nagy folyadék-sebességet a keresztáramú gőzoldal nagy áramlási térfogatával és kis nyomásesésével egyesíti.

Öntisztítás

Az egycsatornás kialakítás kiküszöböli a bypass-t és csökkenti a eltömítődést. A csatornában a folyadék turbulenciája a vízkövet vagy lerakódásokat már a kialakulásuk pillanatában folyamatosan elmossa. Ha eltömítődik, ami csökkenti a csatorna keresztmetszetét, a sebesség nő, és pontosan az érintett zónánál mossa el a lerakódásokat.

OTS Type2 HIW