ALSHE Cond

A standard spirál hőcserélő kialakítás ultrahatékony öntisztító hatás előnyeit kínálja, ami maximálisra növeli a hasznos üzemidőt. Tökéletesen alkalmas eltömítő munkafeladatokhoz.

ALSHE COND 640x360

Öntisztítás

Az egycsatornás kialakítás kiküszöböli a bypass-t és csökkenti a eltömítődést. A csatornában a folyadék turbulenciája a vízkövet vagy lerakódásokat már a kialakulás pillanatában folyamatosan elmossa. Ha eltömítődés történik, ami csökkenti a csatorna keresztmetszetét, a sebesség nő, és pontosan az érintett zónánál mossa el a lerakódásokat.

Kis helyigény

A minimálisra csökkentett hőátadó felület burkolt, hengeres elrendezése rendkívül kompakt egységet eredményez. Ez a kompakt kivitel alacsonyabb telepítési költségeket biztosít.

Könnyű hozzáférés és karbantartás

A kompakt kivitel könnyű hozzáférést biztosít a folyamat oldalon. A nagy turbulencia miatt csökken a eltömítődés kockázata a hűtési oldalon. Ha tisztítás szükséges, a hűtési oldalon a vegyi tisztítás nagyon hatásos az egycsatornás konstrukció miatt.

Alkalmazások

Az Alfa Laval ALSHE Cond spirál hőcserélő az alábbi funkciókként használható:

  • Kondenzátor
  • Visszafolyó hűtő
  • Újraforraló
  • Gázhűtő
  • Fűtő
    (akár nagyon nagy gőz- vagy gázáramlások és/vagy nagyon alacsony nyomásesés jelenlétében.)

Hogyan működik

ALSHE

 

A spirál hőcserélő egy olyan cirkuláris hőcserélő, ami két, azaz folyadékonként egy-egy koncentrikus, spirál csatornával rendelkezik. Ezek az íves csatornák rendkívül hatékony hőátadást és jó áramlási feltételeket biztosítanak a folyadékok széles körében.

A standard kialakítás egy spirálból áll, ami két fémlemezből van úgy tekercselve, hogy két koncentrikus, spirál áramlási járatot alkosson. Az eltérő közegek ellenáramban folynak ezekben a csatornákban, a központtól a perifériáig és viszont. A folyamat csatorna nyitott az egyik oldalon és zárt a másikon, míg a vízcsatorna zárt mindkét oldalon. Az egyes csatornák egy csatlakozással rendelkeznek középen és eggyel a periférián.

A kialakítás különösen olyan folyadékoknál használható, amelyek hajlamosak eltömítődést okozni. Ilyen például a mindenféle szennyvízkezelésből származó iszap. A spirál áramlás és a folyamatosan kanyargó járatok turbulenciát hoznak létre az áramlásban, ami állandó dörzsölési hatást eredményez. A hatékony hőátadást biztosító turbulencia mellett ez olyan öntisztító hatást eredményez, ami elmos minden lerakódást a kialakulás pillanatában. Ez segíti a eltömítődés megelőzését, és csak minimális állásidőt tesz szükségessé karbantartásnál.