Az Alfa Laval DuroShell speciális kialakítású lemezes-köpenyes hőcserélő, amely ideálisan használható keményebb körülményeket biztosító feladatokhoz, például nagynyomású, magas hőmérsékletű és korrodáló alkalmazásokhoz. A technológiai teljesítményt optimalizáló számos innovatív tulajdonság új szintre emeli a lemezes-köpenyes technológiát.

DuroShell vertical product image

Kivételes hőteljesítményével és fáradással szembeni ellenállóságával, a kompakt méretű Alfa Laval DuroShell lemezes-köpenyes hőcserélő a lehetőségek egész új világát tárja fel. A folyadékokkal, gázokkal és kétfázisú keverékkel a PED és ASME esetében egyaránt 100 bar nyomásig és 450°C hőmérsékletekig használható Alfa Laval DuroShell a maró közegek széles körénél alkalmazható.

Az Alfa Laval DuroShell előnyei:

 • Robosztus kialakítás és minimális karbantartási igény biztosítja a maximális hasznos üzemidőt.
 • A kiváló hőteljesítmény maximális hőhasznosítást jelent minimális fűtő- és/vagy hűtőközeg használatával, ami csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, az energiaköltségeket és a környezeti hatást.
 • Kis helyigény és könnyű súly csökkenti minimálisra a telepítési, üzemi és karbantartási költséget.
 • A tömítésmentes konstrukció nagy biztonságot jelent a szivárgással szemben.
 • Könnyű telepítés és karbantartás a többmenetes kialakításnak köszönhetően.
 • Kompakt megoldás kis helyigény mellett.

Az Alfa Laval DuroShell jellemzői:

 • Szabadalmazott hullámosított lemezminta biztosít kivételesen nagy hőhatékonyságot.
 • Egyedülálló vágott szárnyú lemezek biztosítják a többjáratos kialakítást.
 • Teljesen hegesztett kialakítás teszi lehetővé a nagyüzemi nyomást és optimalizálja a fáradással szembeni ellenállást.
 • Robosztus kialakítás és minimális karbantartási igény biztosítja a maximális hasznos üzemidőt.
 • Elosztócsövek futnak keresztül a lemezkötegen, ami csökkenti a feszültséget magán a kötegen.

 

"RollerCoaster" lemezkialakítás - Ellenálló és hatékony teljesítmény

Alfa Laval DuroShell RollerCoaster  

 

"PowerPack" gyártási mód - Optimalizált áramlási minta és fáradással szembeni ellenállás

Alfa Laval DuroShell PowerPack 

Kérdezzen a DuroShell hőcserélőről

Adatait az Alfa Laval adatkezelési irányelveinek megfelelően tároljuk és kezeljük.

Hogyan működik

Forradalmi technológia

Az úttörőnek számító DuroCore technológián alapuló Alfa Laval DuroShell szabadalmazott hullámosított lemezkialakítást alkalmaz a kivételesen nagy hőhatékonyság és maximális turbulencia érdekében.

A DuroShell lelkét a hullámosított, egyedülálló módon vágott és lézerrel hegesztett hőtovábbító lemezek hengeres kötege jelenti, amelyek nyitott csatornát képeznek a köpeny mindegyik oldalán, és így többmenetes kialakítást biztosítanak. A lemez oldali elosztócsövek végighaladnak a lemezkötegen, és a közeg lehető legjobb eloszlását biztosítják a hőátadó felületen. A köpenyen belül futó elosztócsövek szintén erősítik a lemezköteg szilárdságát.

Az Ön kihívásainak megfelelő hegesztések

Lézeres technológiával a lehető legpontosabb hegesztés érhető el a környező anyagra kifejtett kisebb hőhatás mellett. Ez olyan varratot eredményez, ami kisebb feszültség alatt van, és jelentősen jobb fáradási jellemzőkkel rendelkezik. Teljesen hegesztett hőcserélőink olyan ismert lézerhegesztést alkalmaznak, amely világszerte több ezer szerelvénynél vált be.

Robusztus kialakítás

Az Alfa Laval DuroShell kifejezetten a nyomás és hőmérséklet ingadozásai ellen lett kialakítva. Ehhez távolodnunk kellett a hagyományos csöves kialakítástól a csúcsfeszültségnek kitett, gyenge pontok miatt.

A hagyományosan hullámosított köpenycsöves minta csak egy dimenzióban támogatja a tágulást és összehúzódást. Ez érzékennyé teszi a lemezeket a fáradási hibákkal szemben. A DuroShell egyedülálló és szabadalmazott hullámosított lemezmintája egyformán erős minden irányban. Ez egy olyan lemezköteget eredményez, ami erős mind a hő, mind a nyomás miatti fáradással szemben.

Optimalizált áramlás

Az Alfa Laval DuroShell egy közeggel működik a lemez oldalon, egy másikkal pedig a csöves oldalon, és mindkettő teljes 100 bar nyomásig ellenálló lehet. Az egyjáratú konfigurációnál a hőcserélő egyszerű keresztáramban működik. A többjáratú elrendezésnél ez globális ellenáramú konfigurációt jelent.

Mivel a csöves oldalon a fúvókák teljesen függetlenek a lemez oldaliaktól, a hőcserélő tökéletes az aszimmetrikus áramlású feladatok esetében.

Kevesebb karbantartás

A még kis sebességek mellett is nagy turbulanciára tervezett Alfa Laval DuroShell egyedülálló lemezei minimálisra csökkentik az eltömődés kockázatát.

Információkérés

Ajánlatkérés a következőre: DuroShell

Kapcsolatfelvétel tárgya