Alfa Laval - DuroShell

DuroShell

Az Alfa Laval DuroShell egy speciális kialakítású lemezes-köpenyes hőcserélő, amely ideálisan használható a magas követelményeket támasztó feladatok ellátására, valamint a korrozív közegekhez. Magas hőmérsékleten és nyomáson is ellenáll az anyagkifáradásnak, és nemcsak a hagyományos hőcserélők, hanem a hagyományos lemezes-köpenyes kialakítások teljesítményét is felülmúlja.

DuroShell vertical product image

Előnyök

  • Magasabb rendelkezésre állás és hosszabb élettartam a kifáradással szembeni nagyobb ellenállásnak köszönhetően.
  • A robusztus, szabadalmazott konstrukció magasabb üzemi nyomást tesz lehetővé.
  • Nyereségesebb üzemeltetés a 15–20%-kal magasabb hőhatékonyságnak köszönhetően.
  • A kompaktabb és könnyebb kivitellel helymegtakarítás érhető el.
  • A zárt, teljesen hegesztett konstrukció fokozott megbízhatóságot eredményez.

A kompakt Alfa Laval DuroShell lemezes-köpenyes hőcserélők kivételes hőteljesítményt és kifáradással szembeni ellenállást biztosítanak. A folyadékok, a gázok, és a kétfázisú keverékek kezelésére is alkalmas Alfa Laval DuroShell mind a PED, mind az ASME irányelveknek megfelelően 100 barG (1450 psiG) nyomásig és 450°C (842°F) hőmérsékletig használható a maró hatású közegek széles köréhez.

Az Alfa Laval DuroShell szervizelése

Az Alfa Laval DuroShell egyszerűbbé teszi a tisztítást és a karbantartást, és mindkét eljárás tekintetében sokkal alacsonyabb követelményeket támaszt, mint a munkaerő-igényes csőköteges hőcserélők. Valójában a DuroShell kevesebb karbantartást igényel még a többi lemezes-köpenyes berendezésnél is. Tudjon meg többet!

engineer wearing hard hat and safety glasses holding laptop in front of pipes and blue sky

HEXpert kiválasztó program

Találja meg gyorsan az ideális hőcserélőt nagy követelményeket támasztó ipari folyamataihoz. Töltse ki az alkalmazás adatait, és öt percen belül testreszabott ajánlást kaphat egy hatékony hőcserélő megoldásra.

male Asian engineer wearing hard hat and safety glasses holding ipad infront of industrial plant
.

Találkozzon szakértőinkkel

PowerPack az optimális áramlási eloszlás és a kifáradással szembeni ellenállás érdekében

RollerCoaster a robusztus és hatékony teljesítményért

Cut-Wing a kisebb tömeg és a fokozott megbízhatóság érdekében

Maximális rendelkezésre állás

Költségek csökkentése

Kapacitás növelése

Erősebb lemezes-köpenyes kivitel

Nézze meg a DuroShell videólejátszási listáját

A fenntarthatóság fokozása

Hogyan működik

.

Robusztus, rugalmas, hatékony

A DuroShell robusztus kialakítása minimálisra csökkenti a karbantartási igényt és maximalizálja a rendelkezésre állást. A szabadalmazott hullámosított lemezmintázat rendkívül magas hőhatékonyságot biztosít, míg az egyedülálló vágott szárnyú lemezek lehetővé teszik a többjáratú kialakítást. A teljesen hegesztett kialakítás lehetővé teszi a magas üzemi nyomást és optimalizálja a kifáradással szembeni ellenállást. Elosztócsövek futnak keresztül a lemezkötegen, ami csökkenti a lemezkötegre ható terhelést.

A DuroShell egy forradalmian új belső kialakítással rendelkező lemezes-köpenyes hőcserélő, amely a rendelkezésre állás maximalizálása, a költségek csökkentése és a termelési kapacitás növelése érdekében nagyobb hatékonyságot és hosszabb élettartamot biztosít.

Forradalmi technológia

A DuroShell lézerrel hegesztett lemezkötege vágott szárnyú és szabadalmazott hullámosított mintával sajtolt lemezeket tartalmaz, amelyek ellenállnak a kifáradásnak.

A lemez oldali elosztócsövek végighaladnak a lemezkötegen, megerősítve ezzel a lemezköteg szilárdságát.

A hullámosított lemezmintázat a turbulencia maximalizálásával és a lerakódás kockázatának minimalizálásával növeli a hőhatékonyságot. A vágott szárnyú lemezkialakítás nyitott területet hoz létre a köpeny belsejének mindkét oldalán, lehetővé téve a többjáratú elrendezést a még nagyobb hatékonyság érdekében.

Alfa Laval DuroShell plate and shell heat exchanger exploded view

 

DuroShell_laser_welding_3_cropped.jpg

Kifáradással szembeni nagyfokú ellenállás

A DuroShell a hagyományos lemezes-köpenyes hőcserélőkkel ellentétben jól viseli a hőmérséklet- és a nyomásváltozásokat.

A hullámosított lemezek csak egy dimenzióban támogatják a tágulást és az összehúzódást. A DuroShell lemezek szabadalmazott lemezmintázata minden irányban egyenletes tágulást biztosít. A terhelés során nem keletkeznek gyenge pontok, ezért jobban ellenállnak a hő- és nyomás okozta anyagkifáradásnak.

A teljes lemezköteg elosztócsövekkel megerősített, amelyek kiküszöbölik az áramlási turbulencia vagy a fázisváltás miatt bekövetkező rezgéseket.

A berendezésen mindenütt alkalmazott lézeres hegesztési technológiával a lehető legpontosabb hegesztés érhető el a környező anyagra kifejtett legkisebb hőterhelés mellett, és ez tovább növeli a lemezek anyagkifáradással szembeni ellenállóképességét.

The interior of a duroshell heat exchanger

Optimalizált áramlás

A hőcserélő az egyik közeget a lemezoldalon, a másikat pedig a köpenyoldalon áramoltatja, és mindkettő elérheti akár a 100 barG (1450 psiG) nyomást is.

Az egyjáratú konfigurációban a hőcserélő egyszerű keresztáramban működik. A többjáratú elrendezésben ez közelít a teljesen ellenáramú konfigurációhoz.

A lemezkötegen áthaladó elosztócsövek biztosítják a közeg legoptimálisabb eloszlását a lemez felületén. Mivel a köpenyoldali fúvókák teljesen függetlenek a lemezoldalon lévőektől, a DuroShell ideálisan alkalmazható az aszimmetrikus áramlástechnikai feladatok ellátására.

.

Egyedülálló jellemzők

A DuroShell kompakt teljesítményt nyújt a legmagasabb követelményeket támasztó alkalmazásokban. Egyedisége a hőcsere terén szerzett évtizedes tapasztalatainkon alapuló szabadalmazott innovációinknak köszönhető. Ezek a funkciók együttesen megbízhatóbb és hatékonyabb teljesítményt eredményeznek, és segítséget nyújtanak Önnek az energiamegtakarítás és a fenntarthatóság növeléséhez. 

 

PowerPack™

Optimalizált folyadékáram-elosztás és kifáradással szembeni ellenállás

A szabadalmazott kivitel hatékonyabb folyadékáram-eloszlást, megnövelt mechanikai szilárdságot és a páratlan kifáradással szembeni ellenállást biztosít.

Bővebben

RollerCoaster™

Robusztus és hatékony teljesítmény

A szabadalmazott lemezmintázat optimalizálja a hőhatékonyságot, valamint fokozza a kifáradással szembeni ellenállást, a folyadékáram-eloszlást és a mechanikai szilárdságot.

Bővebben

CutWing™

Kisebb súly és fokozott megbízhatóság

Az Alfa Laval egyedülálló CutWing lemezei lehetővé teszik a többjáratú konfigurációt a köpenyen belül, ezáltal a berendezés kompaktabb és könnyebben telepíthető, mivel nincs szükség külső csővezetékre.

Bővebben

ALOnsite™

Minőségi támogatás az Ön telephelyén

Szakképzett mérnökök által nyújtott valódi helyszíni szervizszolgáltatás - a világ bármely pontján.

Bővebben