Fúziós eljárással hegesztett hőcserélők

Az Alfa Laval szabadalmazott AlfaFusion hegesztési technológiájával rendkívül hatékony, kompakt hőcserélők gyárthatók, amelyek teljes egészében rozsdamentes acélból készülnek. Gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást és rendkívül magas nyomást és hőmérsékleteket képesek kezelni. Ideális hőátadási megoldást biztosítanak a kihívást jelentő alkalmazásokban.

AlfaNova fusion bonded plate heat exchangers

Fenntartható hőátadás

  • 100% rozsdamentes acélból készült kivitel, amely 100%-ban újrahasznosítható.
  • Ellenáll a maró közegek és a technológia folyadékok okozta korróziónak.
  • Kiküszöböli a nikkellel vagy rézzel való beszennyeződés kockázatát az ivóvízzel vagy más higiénikus folyadékkal való üzemelés során.
  • Az AlfaFusion technológia magasabb hőmérséklet-ellenállást tesz lehetővé, mint a hagyományos forrasztott hőcserélők ugyanolyan magas nyomás mellett.
  • Az aszimmetrikus csatornakonfigurációval rendelkező lemezkialakítás maximális hatékonyságot biztosít a nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokban.

Az AlfaFusion egy áttörő gyártási technológia, amely ötvözi a magasabb szintű higiéniát és a korrózióállóságot a forrasztott lemezes hőcserélők kimagasló hatékonyságával és kompakt kialakításával. A teljesen rozsdamentes acélból készült kivitel lehetővé teszi a fúziós eljárással hegesztett AlfaNova hőcserélők használatát azokban az alkalmazásokban is, amelyekben általában a hagyományos kazettás vagy hegesztett technológiákat használják. Az AlfaNova ideális választás az olyan alkalmazásokban, ahol a hangsúly elsősorban a higiénián van, például a tiszta vizes hűtők és a HMV melegítő rendszerek esetében.

Hogyan működik

Az Alfa Laval fúziós eljárással hegesztett hőcserélők tervezésekor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a berendezések a lehető legkisebb helyigény mellett a lehető legmagasabb hőteljesítményt nyújtsák. Tekintse meg ezt az animációt, és tudjon meg többet a hőcserélők alapvető működéséről.

Brazed plate heat exchanger animation

Glass of water

Amikor a nikkel és a réz nem használható

A magas higiéniai követelményekkel rendelkező alkalmazásokban minden berendezésnek meg kell felelnie a legszigorúbb előírásoknak. Az esetleges nikkel- és rézszennyeződés megakadályozása kritikus fontosságú, különösen az ivóvíz-alkalmazások esetében, ahol a fogyasztók egészségének védelmére kiemelt figyelmet kell fordítani. Ennek eredményeként egyre több OEM keres olyan hőcserélő megoldást a tiszta vizes hűtő- és a háztartási víz melegítő rendszerekhez, amelyek nem tartalmazzák ezeket a fémeket.

A 100% rozsdamentes acélból készült AlfaNova hőcserélők optimális választást jelentenek, ha nikkel- és rézmentes kiviteleket keres. Amellett, hogy nyugodt lehet a higiéniát illetően, ezek a berendezések sokkal magasabb hatékonyságot kínálnak, mint az ezekhez a feladatokhoz használt hagyományos réz- és nikkelmentes megoldások.

Szeretne többet megtudni? Látogasson el a Fűtés és Hűtés Központba, ahol olyan eszközöket és információkat talál a kritikus alkalmazásaihoz, amelyek segítséget nyújtanak az Ön igényeinek megfelelő megoldás kiválasztásához.

Belépés a Fűtés és Hűtés központi portálra

Online termékkatalógus

Az Alfa Laval Online termékkatalógus egy egyre bővülő tartalmú eszköz, amely segítséget nyújt az alkalmazáshoz megfelelő megoldás kiválasztásához. Ezenfelül feltünteti a helyi Alfa Laval partnerek listáját is, így a kiválasztott termékre rögtön árajánlatot is kérhet.

product-guide-640x360-B

Egyedülálló jellemzők a teljesítmény fokozására

Az Alfa Laval több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a hőátadással kapcsolatos innováció terén, tehát pontosan tudjuk mi kell ahhoz, hogy minden alkalmazáshoz kimagasló teljesítményű megoldásokat tudjunk nyújtani. Szakembereink folyamatosan új innovációkat fejlesztenek ki, amelyek megbízhatóbbá és hatékonyabbá teszik a fúziós eljárással hegesztett lemezes hőcserélőket.

AlfaNova®

100% rozsdamentes acél

A 100%-os rozsdamentes acélból készült AlfaNova® az Alfa Laval olyan alkalmazásokhoz kínált megoldása, amelyek nem kompatibilisek a hagyományos hőcserélők anyagaival. Ez a természetes hűtőközegekkel való használatra optimalizált korszerű kivitel ráadásul teljes mértékben újrahasznosítható.

 

FlexFlow™ 

Kiemelkedő hőteljesítmény

Az Alfa Laval szabadalmazott aszimmetrikus lemezkivitele a számos egyedi innováció egyike, amely az optimális nyomásesésnek és a nagyobb turbulenciának köszönhetően jobb hőhatást biztosít. Az alacsonyabb energiafelhasználás mellett ez csökkenést jelent a felhasznált nyersanyag és hűtőközeg tekintetében is.

REFuture 

Időtálló befektetés: a holnap hűtőközegei

A természetes hűtőközeg-megoldások fejlesztésében vezető szerepet betöltő, innovatív Alfa Laval több éves tapasztalattal rendelkezik az olyan termékekkel kapcsolatban, amelyek a fenntarthatósági célkitűzések és a jogszabályi követelmények teljesítése érdekében lehetővé teszik az alacsony globális melegítési potenciállal (GWP) rendelkező új generációs hűtőközegek használatát.

ValuePlus 

Teljes támogatás - hozzáadott értéket biztosító opciók az Ön igényei szerint

Hozzáférés számos eszközhöz, valamint az Alfa Laval alkalmazástechnikai és termékfejlesztési szakembereinek támogatásához. A ValuePlus támogatás magában foglalja az összes dokumentációt, engedélyt és tanúsítványt, valamint az egyre bővülő kiegészítőalkatrész-kínálatot. Az Alfa Laval prototípusfejlesztési és tesztelési szakértelmének, valamint a nagy volumenű gyártási kapacitásunknak köszönhetően Ön mindig számíthat ránk a gyors szállítás, az egyszerű telepítés és optimalizálás, valamint az előírásoknak való megfelelőség tekintetében.

PressureSecure 

Páratlan erő a nagy igénybevételt jelentő feladatokhoz

Innovatív lemezes kiviteleink a magas hőmérsékletű és nagynyomású alkalmazások széles köréhez használhatók. A berendezések kevesebb és vékonyabb lemezekkel üzemelnek, melynek eredményeként csökken a felhasznált nyersanyag és hűtőközeg mennyisége, valamint alacsonyabb energiafogyasztás és hosszabb élettartam érhető el.

 

Útmutatás a vezető szakértőktől

AlfaNova: valódi rozsdamentes acél

Szeretné látni, hogy az acél milyen előnyöket biztosít az alkalmazás számára? Tudjon meg mindent az AlfaNova-ról, a szabadalmazott AlfaFusion eljárással előállított, 100%-ban rozsdamentes acélból készült hőcserélőről.

A holnap hűtőközegei

Kérdése merült fel a napjainkban forgalomban lévő hűtőközegekkel kapcsolatban? Szakembereink segítséget nyújtanak a változások megértéséhez, és útmutatást adnak az Ön igényeinek leginkább megfelelő hűtőközeg kiválasztásához.

Energiahatékonyság

A hőcserélőkkel kapcsolatos innováció terén bekövetkezett fejlődés lehetővé teszi, hogy a berendezések sokkal nagyobb energiahatékonyságot érjenek el. Engedje meg, hogy bemutassuk Önnek az alkalmazás fenntarthatóságának fokozására szolgáló legújabb jellemzőket.

Egyszerűsítések az Ön érdekében

Az Alfa Laval leegyszerűsítette a megfelelő hőcserélő kiválasztási folyamatát. Ismerje meg azokat az eszközöket, amelyek segítenek abban, hogy szükség esetén azonnal hozzáférjen az üzleti tevékenységéhez megfelelő technológiához.

.

Kapcsolat

Kérdése van a forrasztott vagy fúziós hegesztési eljárással készült hőcserélőkkel kapcsolatban? Dolgozzunk együtt, hogy megtaláljuk az optimális berendezést, amely megfelel az Ön egyedi igényeinek.