Alfa Laval - Hegesztett hőcserélők áttekintés

HEXpert herobanner 1920x480

HEXpert - hőcserélő kiválasztó program

- A legegyszerűbb módszer az Ön folyamataiba beilleszthető leghatékonyabb hőcserélő kiválasztására

Alfa Laval hegesztett hőcserélők - megbízható szakértelem – bárhol, bármikor

Az Alfa Laval berendezések a világ talán legtöbb kihívást jelentő iparágait szolgálják ki, miközben kiemelkedő megbízhatóságot és hatékonyságot biztosítanak. A legnehezebb feladatok elvégzése során nem csupán a legellenállóbb berendezésre fog támaszkodni. Az Alfa Laval globális hátterű vállalat és a hegesztett hőcserélők területén páratlan szakértelemmel és tapasztalatokkal rendelkezik. Több mint 25 éve segítünk iparágaknak abban, hogy modernebb hőcserélő-technológiára váltsanak, és növeljék nyereségességüket. A hegesztett hőcserélőket tapasztalt mérnökeink méretezik, hogy azok pontosan megfeleljenek az adott igényeknek. Biztosítjuk a kiváló teljesítményt, még a bonyolultabb alkalmazásokban is. Világszerte szerzett, hosszútávra visszanyúló tapasztalatainknak köszönhetően referenciákkal rendelkezünk a legtöbb alkalmazásához kötődően.

.

Hegesztett spirál hőcserélők

spiral_w180.jpg

Az Alfa Laval hegesztett spirál hőcserélők  – amelyeket világszerte több ipari üzemben használnak folyadék-folyadék és a kétfázisú alkalmazásokban – igazi problémamegoldók, megelőzik a lerakódásból és eltömődésből eredő gondokat, gyakorlatilag szinte sohasem romlanak el.

  • A konstrukcióra jellemző öntisztító funkciók páratlanul hosszú hasznos üzemidőt biztosítanak a szervizek között, valamint a szerviz gyors és egyszerű elvégzését.

  • Az alkalmazás függvényében a spirál hőcserélők több évig is használhatók anélkül, hogy meg kellene bontani őket, míg ugyanilyen használat esetén a csőköteges hőcserélők jelentősen szennyeződnének.

  • A karbantartási költségek megdöbbentően alacsonyak.

Az Alfa Laval spirál hőcserélő felhasználási területei között szerepel a petrolkémia, finomítók, acélgyártás, cellulóz és papíripar, ásványfeldolgozás (fémek, ércek), szennyvízkezelés (kommunális és ipari), gyógyszeripar, növényolaj-finomítás és földgázszállítás.

Bővebben az Alfa Laval hegesztett spirál hőcserélőkről

.

Hegesztett lemezes-blokkos hőcserélők

compabloc_w180.jpg

Az Alfa Laval Compabloc egy olyan, jelentős újításnak számító lemezes hőcserélő kialakítás, amely a technológiai előnyök teljes körét ötvözi egyetlen kompakt egységben.

  • A hegesztett lemezkötegnek nincs szüksége tömítésekre a lemezek között, és a maró közegek széles körével, magas hőmérsékleten és nyomáson működtethető.
  • A hullámosított lemezminták nagy turbulenciát hoznak létre, ami a csőköteges hőcserélőhöz képest háromszor-ötször nagyobb általános hőátadási együtthatókat eredményez.
  • A Compabloc tökéletesen használható hőhasznosításhoz korrodáló üzemi környezetekben és mindenféle maró, magas hőmérsékletű folyadék kezelésére.
  • Kompakt kialakítása azt jelenti, hogy gyakorlatilag bárhol beszerelhető - kondenzátorként vagy újraforralóként lepárló vagy kigőzölő-tornyokhoz, kondenzátorként reaktorok tetején és egyéb hőcserélő alkalmazások széles körében.

Tökéletes választás a vegyi-, petrolkémiai- és finomító üzemek forralási, kondenzációs és folyadék-folyadék hőcserélési feladataihoz.

Bővebben az Alfa Laval hegesztett lemezes-blokkos hőcserélőkről

.

Hegesztett lemezes-köpenyes hőcserélők

duroshell_w180.jpg

Kivételes hőteljesítményével és fáradással szembeni ellenállóságával, a kompakt méretű Alfa Laval DuroShell lemezes-köpenyes hőcserélő a lehetőségek egész új világát tárja fel.

  • Ideálisan használható a nagy igénybevételt jelentő feladatok ellátására, például a korrozív, a nagynyomású, és a magas hőmérsékletű alkalmazásokban.

  • A vevői folyamatok teljesítményoptimalizálása érdekében számos innovatív funkciót tartalmaz, amely új szintre emeli a lemezes-köpenyes koncepciót.

  • A lézeres technológiával hegesztett, többjáratú, aszimmetrikus áramlást is kezelő Alfa Laval DuroShell lehetővé teszi a termikus hatásfok optimalizálását, és lényegesen nagyobb mértékben ellenáll az anyagkifáradásnak.

Az Alfa Laval DuroShell az alkalmazások széles köréhez használható, például általános hűtési és fűtési feladatokra, kondenzációra, párologtatásra és gőzfűtésre.

Bővebben az Alfa Laval hegesztett lemezes-köpenyes hőcserélőkről