efficiënte warmtewisselaar kiezen

HEXpert - hőcserélő kiválasztó program

- A legegyszerűbb módszer az Ön folyamataiba beilleszthető leghatékonyabb hőcserélő kiválasztására

Alfa Laval hegesztett hőcserélők - megbízható szakértelem – bárhol, bármikor

Az Alfa Laval berendezések a világ talán legtöbb kihívást jelentő iparágait szolgálják ki, miközben kiemelkedő megbízhatóságot és hatékonyságot biztosítanak. A legnehezebb feladatok elvégzése során nem csupán a legellenállóbb berendezésre fog támaszkodni. Az Alfa Laval globális hátterű vállalat és a hegesztett hőcserélők területén páratlan szakértelemmel és tapasztalatokkal rendelkezik. Több mint 25 éve segítünk iparágaknak abban, hogy modernebb hőcserélő-technológiára váltsanak, és növeljék nyereségességüket. A hegesztett hőcserélőket tapasztalt mérnökeink méretezik, hogy azok pontosan megfeleljenek az adott igényeknek. Biztosítjuk a kiváló teljesítményt, még a bonyolultabb alkalmazásokban is. Világszerte szerzett, hosszútávra visszanyúló tapasztalatainknak köszönhetően referenciákkal rendelkezünk a legtöbb alkalmazásához kötődően.

.

Hegesztett spirál hőcserélők

spiral_w180.jpg

Az Alfa Laval hegesztett spirál hőcserélők  – amelyeket világszerte több ipari üzemben használnak folyadék-folyadék és a kétfázisú alkalmazásokban – igazi problémamegoldók, megelőzik a lerakódásból és eltömődésből eredő gondokat, gyakorlatilag szinte sohasem romlanak el.

  • A konstrukcióra jellemző öntisztító funkciók páratlanul hosszú hasznos üzemidőt biztosítanak a szervizek között, valamint a szerviz gyors és egyszerű elvégzését.

  • Az alkalmazás függvényében a spirál hőcserélők több évig is használhatók anélkül, hogy meg kellene bontani őket, míg ugyanilyen használat esetén a csőköteges hőcserélők jelentősen szennyeződnének.

  • A karbantartási költségek megdöbbentően alacsonyak.

Az Alfa Laval spirál hőcserélő felhasználási területei között szerepel a petrolkémia, finomítók, acélgyártás, cellulóz és papíripar, ásványfeldolgozás (fémek, ércek), szennyvízkezelés (kommunális és ipari), gyógyszeripar, növényolaj-finomítás és földgázszállítás.

Bővebben az Alfa Laval hegesztett spirál hőcserélőkről

.

Hegesztett lemezes-blokkos hőcserélők

compabloc_w180.jpg

Az Alfa Laval Compabloc egy olyan, jelentős újításnak számító lemezes hőcserélő kialakítás, amely a technológiai előnyök teljes körét ötvözi egyetlen kompakt egységben.

  • A hegesztett lemezkötegnek nincs szüksége tömítésekre a lemezek között, és a maró közegek széles körével, magas hőmérsékleten és nyomáson működtethető.
  • A hullámosított lemezminták nagy turbulenciát hoznak létre, ami a csőköteges hőcserélőhöz képest háromszor-ötször nagyobb általános hőátadási együtthatókat eredményez.
  • A Compabloc tökéletesen használható hőhasznosításhoz korrodáló üzemi környezetekben és mindenféle maró, magas hőmérsékletű folyadék kezelésére.
  • Kompakt kialakítása azt jelenti, hogy gyakorlatilag bárhol beszerelhető - kondenzátorként vagy újraforralóként lepárló vagy kigőzölő-tornyokhoz, kondenzátorként reaktorok tetején és egyéb hőcserélő alkalmazások széles körében.

Tökéletes választás a vegyi-, petrolkémiai- és finomító üzemek forralási, kondenzációs és folyadék-folyadék hőcserélési feladataihoz.

Bővebben az Alfa Laval hegesztett lemezes-blokkos hőcserélőkről