DM

Az Alfa Laval DM egyjáratú, száraz expanziós elpárologtató kereskedelmi és ipari hűtéshez használatos közepes hőmérsékletű alkalmazásoknál, ahol a bepárlási hőmérséklet -10 és -20°C közötti tartományban van. A DM R134a és R407F hűtőközegekhez optimalizált közepes nyomásokon (21,5 barg). Teljesítményük 100-800 kW. PED/CE, ASME, EAC, SELO, DNV és egyéb fő tengeri engedélyek állnak rendelkezésre.

refrigeration cooling

Az Alfa Laval DM modell egy olyan száraz expanziós csőköteges elpárologtató, ami közepes hőmérsékletű fagyasztási alkalmazásokhoz lett kifejlesztve. A DM kialakítás az R407F és R134a hűtőközegekhez lett optimalizálva, de az R404A és R507 esetén is használható.

Alkalmazás

Az Alfa Laval DM elpárologtató kereskedelmi és ipari hűtési alkalmazásokhoz lett kifejlesztve, közepes hőmérsékletekhez     (-2°C és + 4°C között), szupermarketekben élelmiszerek tárolásához és hűtéséhez vagy ipari folyamathűtéshez. Ezek az alkalmazások jellemzően -10 és -20°C közötti bepárlási hőmérsékletet igényelnek a rendszer hatékonyságától és a sóoldattól, például propilén- és etilén-glikoltól függően.

Technológia

Az Alfa Laval DM kialakítás az R407F és R134a hűtőközegekhez lett optimalizálva, és az R404A és R507 esetében is használható. Innovatív, egyjáratú, ellenáramú kialakításával az Alfa Laval DM csőköteges elpárologtató sorozat maximális hatékonyságot, alacsony költséget és új szintű versenyképességet garantál.

Jellemzők

 • Az új kialakítás R134a és R407F hűtőközegekhez optimalizált, hogy megfeleljen az EU későbbi előírásainak, amelyek kivezetik az olyan hűtőközegeket, mint az R404A és R507 2017-ben (GWP > 2500).
 • Nagyon jó hőteljesítmény érhető el a szabadalmazott és speciális elosztó rendszernek és az új terelőlapátoknak köszönhetően, amelyek minimálisra csökkentik a köpeny megkerülését.
 • A nagyon hatékony egyjáratú, ellenáramú kialakítás a lehető legjobb teljesítményt biztosítja. Ezenkívül, a belső hornyos mintával ellátott hőcserélő csövek növelik maximálisra a hőátadási együtthatót, és korlátozzák a nyomásesés negatív hatásait.
 • Nem szükséges biztonsági ráhagyás a DM elpárologtató termikus méretezéséhez

Alfa Laval DM száraz expanziós elpárologtató rendelkezésre állása és szállítása.

Az Alfa Laval DM elpárologtató több különböző modellben áll rendelkezésre 1,000 kW teljesítményig (közepes hőmérséklet).

Előnyök

 • Kompakt kialakítás: körülbelül 20%-kal rövidebb és könnyebb más hasonló, piacon elérhető termékeknél
 • Alfa Laval laboratóriumi teszt garantálja a minőséget
 • Alacsony ökológiai lábnyom: a CO2 kibocsátás akár 52%-kal kevesebb más hasonló, piacon elérhető termékekhez képest.
 •  Online méretezhető: lépjen kapcsolatba az Alfa Laval Kft.-vel hozzáférésért.

Opciók

 • ASME, EAC, SELO, DNV és más fontosabb tanúsítványok kérésre elérhetők
 • Lábazat
 • Karimák
 • Szigetelés

Hogyan működik


Konstrukció

Az Alfa Laval DM száraz expanziós elpárologtató belső bordás csövekkel ellátott, egyjáratú, egyenes csőköteget tartalmazó köpenyből (nyomóedény) áll. A közepes hőmérsékletű hűtési alkalmazásokhoz kifejlesztett új kialakítás R134a és R407F hűtőközegekhez optimalizált.

Működési elv

Az Alfa Laval DM száraz expanziós elpárologtató a jól ismert csőköteges hőcserélő elvet használja a kívánt hatás eléréséhez. A primer folyadék vagy a hűtőközeg ezeken a csöveken keresztül áramlik át, miközben a szekunder folyadék (rendszerint víz vagy fagyálló sóoldat) a csövek fölött (a köpenyen keresztül) áramlik, hogy az egyik folyadékról a másikra továbbítsa a hőt.

A kétfázisú hűtőközeg az expanziós szelepen keresztül áramlik a párologtatóba. Ezután továbbáramlik a csöveken, és elpárolog, miközben hőt nyel el a körülvevő másodlagos folyadékból, amit ez a hőveszteség lehűt.

A lehető leghatékonyabb hűtés érdekében, a hűtőközeg túlhevítésére kerül sor a csőpálya végső szakaszában annak érdekében, hogy gőz formában érje el a kompresszort. A köpeny oldalon speciális kialakítású terelőlapátok növelik még tovább a hőátadási hatékonyságot.