CXP

Az Alfa Laval CXP kompakt kondenzátor olyan édesvízi alkalmazásokhoz használható, amelyek HCFC vagy HFC hűtőközegeket alkalmaznak közepes és nagy nyomásokon (30-45 barg). Teljesítményük 5-150 kW. PED/CE, EAC, SELO, DNV és egyéb fő tengeri engedélyek állnak rendelkezésre.

cxp front left side 640x360

Az Alfa Laval CXP sorozat – R404 hűtőközegeket használó alkalmazásokhoz

Kisebb teljesítmény követelmények esetében, az Alfa Laval CXP sorozat az ideális, mivel kifejezetten kisebb, legfeljebb 150 kW teljesítményű csővezetékek használatához lett kifejlesztve. Ez a sorozat (többek között) R404 hűtőközegekhez alkalmas.

Opciók

  • ASME, EAC, SELO, DNV és egyéb fő tengeri engedélyek állnak rendelkezésre kérésre
  • Szerelő lábak
  • Kémlelőüveg
  • Desuperheater változat

Előnyök

  • Rugalmas, moduláris - 2 és 4 csatornás kivitel
  • Kompakt kialakítás: kisebb más hasonló, piacon elérhető termékeknél
  • Alfa Laval laboratóriumi teszt garantálja a minőséget
  •  Online méretezhető: lépjen kapcsolatba az Alfa Laval Kft.-vel hozzáférésért.

Hogyan működik

Valamennyi édesvíz kondenzátor a köpeny oldalon áramló primer folyadékkal - általában kétfázisú HFC hűtőközeggel - és a cső oldalon áramló szekunder közeggel - tiszta vízzel vagy némi fagyálló sóoldattal kevert vízzel - működő kcsőköteges hőcserélő.

Az édesvíz kondenzátorok komponensként használatosak olyan hűtőrendszerekben, amelyek kompresszorból, kondenzátorból, elpárologtatóból és expanziós szelepből állnak. A kétfázisú hűtőközeg gőz formában érkezik a kondenzátorhoz a kompresszortól magas hőmérsékleten és nagy nyomáson.

A hűtőközeg a köpeny felső oldalán elhelyezett csatlakozásból lép a kondenzátorba, és egy ütköző lemeznek köszönhetően a köpeny teljes felületén eloszlik. A nagy nyomású, forró gőz hűtőközegnek a - hűtővizet szállító - csövek megnövelt felületével való ütközése váltja ki a kondenzációt.

Amikor a kondenzációs folyamat befejeződik, a hűtőközeg kismértékű túlhűtése következik, hogy a gőzbuborékok ne érjék el az expanziós szelepet. A nagy teljesítményű csöveknek köszönhetően, ez a szabad kondenzációs folyamat alacsonyabb kondenzálási hőmérsékletet biztosít, ami a hűtőrendszer nagy hatékonyságát eredményezi.

A hűtővízforrás lehet egy hűtőtorony, szárazhűtő, kút, folyó, tó vagy ipari eljárás. A víz oldalon két pár osztó/gyűjtő és tömítés lett megtervezve egy-, két- vagy négyjáratú konfigurációval az egyes alkalmazásoknak megfelelő vízsebesség és nyomásesés értékek biztosítása érdekében.