ViscoLine

A viszkózus élelmiszerekkel kapcsolatos hőkezelési feladatok ellátására rendkívül hatékony megoldást nyújt a hőcserélők ViscoLine termékcsaládja.

viscoline 640x360

Az italok és a viszkózus élelmiszerek, valamint az egyéb termékek gyakran magas viszkozitással rendelkeznek, vagy különböző részecskéket tartalmaznak. Ilyen esetekben a termék melegítésére vagy hűtésére gyakran a csöves hőcserélők jelentik a legpraktikusabb megoldást.

Az Alfa Laval ViscoLine™ egy rendkívül hatékony csöves hőcserélőtípus, amely hullámosított csöveket vagy más korszerű profilokat tartalmaz a hűtendő közegáram turbulenciájának fokozása érdekében. Ez jelentősen növeli az általános hőátadási együtthatót.

ViscoLine Multitube

A viszkózus élelmiszerek esetében a ViscoLine Multitube berendezés az egyik legszélesebb körben alkalmazott hőkezelési megoldás. Ideálisan használható az alacsony és átlagos viszkozitású, valamint a rostokat és apró részecskéket tartalmazó termékek melegítésére, hűtésére és pasztőrözésére.

ViscoLine Monotube

A Monotube berendezéseket leggyakrabban a nagyobb méretű részecskéket tartalmazó, illetve a magas cellulóz- vagy rosttartalommal rendelkező termékek hőkezelésére használják. A Monotube hőcserélők egy külső köpenybe szerelt egyetlen csőből állnak.

ViscoLine Annular

Az Annular modelleket magasabb viszkozitási értékek esetén alkalmazzák, ahol a rétegképződés elkerülése érdekében a termék hőkezelésére egyidejűleg van szükség belülről és kívülről. Ennél a 3 egymásba épített csőből álló hőcserélő modellnél a termék a belső és középső cső között áramlik.

ViscoLine Regenerator

A termék ellenáramban folyik a csövekben és a közegköpenyben. Ez lehetővé teszi a termék-termék regenerációt. A ViscoLine Regenerator külső köpenybe szerelt, mindkét végen csőlemezekre hegesztett, eltávolítható csőkötegből áll.

ViscoLine CIP

A ViscoLine CIP ideálisan használható forró vízhez és tisztítófolyadékok melegítésére. A termékek rostokat és apró részecskéket is tartalmazhatnak.

Hogyan működik

A csöves hőcserélők egy külső köpenyből és egyetlen belső csőből (Monotube - egycsöves típus) vagy egy köteg belső csőből (Multitube - többcsöves típus) állnak. A gyűrűs - Annular - típus három csőből áll (3 cső egymásba építve).

A ViscoLine csöves hőcserélők abban különböznek a többi modelltől, hogy hullámosított vagy mélyedésekkel ellátott profilú csöveket tartalmaznak. Higiénikus kialakításuk lehetővé teszi az aszeptikus alkalmazásokban való használatot. Az áramlástechnikai termékek azon átfogó választékába tartoznak, amelyben a belső és külső felületek a vevők egyedi igényeinek megfelelően polírozhatók.

A ViscoLine csöves hőcserélők megfelelnek a nemzetközi előírásoknak, ideértve a PED-et is.