Pure Cooler

Az Alfa Laval Pure Cooler egyjáratú, száraz expanziós elpárologtató olyan kereskedelmi és ipari hűtési alkalmazásokhoz használatos, amelyeken a bepárlási hőmérséklet 0°C és +10°C között van. Az Alfal Laval Pure Cooler R134a és R1234ze hűtőközegekhez lett optimalizálva alacsony nyomáson (16,5 barg). Teljesítményük 100-1750 kW. PED/CE, ASME, EAC, SELO, DNV és egyéb fő tengeri engedélyek állnak rendelkezésre.

pure cooler front left side 640x360

Innovatív kis nyomású száraz expanziós elpárologtató

Az Alfa Laval Pure Cooler olyan innovatív száraz expanziós elpárologtató, amely nagy hatékonyságot biztosít akár 16,5 bar alacsony nyomásokon. A rögzített csőlemezes kialakítása révén, ez a csőköteges hőcserélő R134a hűtőközeg használatával optimalizálja a légkondicionálási és folyamathűtési alkalmazásokat, és +50°C és -10°C közötti hőmérsékletű fluidumokat kezel. Az új tulajdonságok növelik a hatékonyságot, és hozzájárulnak a fenntartási összköltség csökkentéséhez.

A hűtés hatékonyságának akár 30%-os növekedése.

Az Alfa Laval Pure Cooler csőköteges elpárologtató szabadalmazott hűtőközeg elosztó rendszert és egyjáratú, ellenáramú kialakítást alkalmaz. Belső hornyos csövek növelik maximálisra az R134a hőtovábbítási együtthatót, és korlátozzák a hűtőközeg nyomásesésének negatív hatásait.

A hőcserélőnek azzal a képességével együtt, hogy magasabb, akár 5°C-os elpárologtatási hőmérsékleten is működik, ezek a tulajdonságok akár 30%-kal növelik a hőátadási hatékonyságot a hagyományos csőköteges hőcserélőkhöz képest. Ez maximálisra növeli a teljesítményt, és csökkenti a költségeket.

Jobb energia és épület hatékonyság

Az Alfa Laval Pure Cooler olyan száraz expanziós megoldás, amely a következőknek felel meg:

 • az ASHRAE 90.1 szabvány
 • a Nemzetközi Energiamegtakarítási Előírás
 • az USA Környezettudatos Építési Egyesületének LEED rendszere

Az 5-nél nagyobb teljesítmény együtthatójú (COP > 5) hűtőrendszer komponensként az Alfa Laval Pure Cooler száraz expanziós elpárologtató rendkívül hatékony teljesítményt kínál, ami megközelíti az elárasztott elpárologtató rendszereket. Nagy hatékonysága mérhető energiamegtakarítást biztosít más elpárologtató megoldásokhoz képest.

Kevesebb állásidő karbantartásnál

A csőköteges elpárologtató kialakításnak köszönhetően, az Alfa Laval Pure Cooler ellenáll a vízkövesedésnek és a szennyeződésnek, amikor sóoldattal vagy gyenge minőségű vízzel működik. Emellett ez a száraz expanziós elpárologtató speciális kialakítású műanyag terelőlapokat alkalmaz, amelyek javítják a vízoldali teljesítményt, és megelőzik a korróziós problémákat.

Kompakt, nagy teljesítményű, száraz expanziós elpárologtató

Az Alfa Laval Pure Cooler átmérőben 20%-kal kisebb, mégis az összehasonlítható nagy teljesítményű megoldásokhoz képest nagyobb hűtési hatékonyságot biztosít. Ennek köszönhetően, az Alfa Laval Pure Cooler kompakt és gazdaságos választási lehetőség hűtéshez, ami jól kihasználja a rendelkezésre álló helyet.

Száraz expanziós elpárologtató rendelkezésre állása és szállítása

Az Alfa Laval Pure Cooler több különböző modellben áll rendelkezésre 1750 kW teljesítményig. Nagynyomású egység áll kérésre rendelkezésre hőszivattyús alkalmazásokhoz. További információkat az Alfa Laval képviselőjétől kérhet.

Előnyök

 • Kompakt kialakítás: kisebb más hasonló, piacon elérhető termékeknél
 • Alfa Laval laboratóriumi teszt garantálja a minőséget
 • Alacsony ökológiai lábnyom: a CO2 kibocsátás akár 52%-kal kevesebb más hasonló, piacon elérhető termékekhez képest.
 •  Online méretezhető: lépjen kapcsolatba az Alfa Laval Kft.-vel hozzáférésért.

Opciók

 • ASME, EAC, SELO, DNV és más fontosabb tanúsítványok kérésre elérhetők
 • Lábazat (ajánlott)
 • Karimák
 • Szigetelés
 • Fűtőkábel

Hogyan működik

Felépítés

Az Alfa Laval Pure Cooler száraz expanziós, csőköteges elpárologtató belső bordás csövekkel ellátott, egyjáratú, egyenes csőköteget tartalmazó köpenyből (nyomóedény) áll. Elsődlegesen olyan kisnyomású hűtőrendszerekhez használatos olyan hűtőrendszerekben, amelyek kompresszorból, kondenzátorból, elpárologtatóból és expanziós szelepből állnak.

Működési elv

Az Alfa Laval Pure Cooler száraz expanziós elpárologtató a jól ismert csőköteges hőcserélő elvet használja, a kívánt hatás eléréséhez. A primer folyadék vagy a hűtőközeg ezeken a csöveken keresztül áramlik át, miközben a szekunder folyadék (rendszerint víz vagy fagyálló sóoldat) a csövek fölött (a köpenyen keresztül) áramlik, hogy az egyik folyadékról a másikra továbbítsa a hőt.

A kétfázisú hűtőközeg az expanziós szelepről érkezik a elpárologtatóhoz. Ezután átáramlik a csöveken, és elpárolog, miközben hőt nyel el a körülvevő másodlagos folyadékból, amit ez a hőveszteség lehűt.

A lehető leghatékonyabb hűtés érdekében, a hűtőközeg túlhevítésére kerül sor a csőpálya végső szakaszában annak érdekében, hogy gőz formában érje el a kompresszort. A köpeny oldalon speciális kialakítású terelőlapátok növelik még tovább a hőtovábbítási hatékonyságot.