Cooker
Az Alfa Laval főzőberendezés leegyszerűsíti a friss gyümölcsből és zöldségből készült vegyes élelmiszerek szakaszos feldolgozását. Ez a sokoldalú ipari főzőberendezés egyetlen hatékony gyártósoron végzi az előmelegítést, az adagolást, a keverést, a melegítést, a légmentesítést, a Brix-mérést és a besűrítést. Az eredmény? Kiváló termékminőség. Ez a kétféle modellben kapható keverős ipari főzőberendezés szervesen illeszkedik az előtte vagy utána lévő energiatakarékos Alfa Laval berendezésekhez.
Megoldások recept szerint ellenőrzött összetevő-adagoláshoz és vegyes komponensű ételek elkészítéséhez
- Magasabb termékminőség: Megőrzi a friss gyümölcsök és zöldségek színét, ízét, állagát, aromáját és tápanyagait, akár egészben, akár darabokban
- Gyorsabb szakaszos feldolgozás: nagyobb termelékenység és hozam a korábbi modellekhez képest akár 40%-al rövidebb betöltéssel és melegítéssel*
- Sokoldalú adagolás és keverés: kiváló minőségű vegyes termékek gyártása garantált élelmiszerbiztonsággal, kisebb költséggel és hulladékkal
- Rugalmas receptbeállítás: a receptek könnyen módosíthatók a változó fogyasztói igényekhez, a szezonális összetevőkhöz és az új termékfejlesztéshez
- Felskálázás és modularitás: könnyen telepíthető, méretezhető és áthelyezhető párhuzamos vagy soros egységek
Készítsen frissebb, egészségesebb és ízletesebb élelmiszertermékeket az Alfa Laval főzőgéppel. Precíziós adagolása, homogén keverése, kíméletes melegítése és hatékony légtelenítése megőrzi a részecskék integritását, miközben megakadályozza a hősokkot és a termékvesztést, valamint javítja a termék minőségét és biztonságát.
Ez a főzőberendezés két, önálló modulként vagy nagyobb feldolgozósorba integrálva használható MV és LV modellel rendelkezik, és ideális a következőkhöz:
- Bébiétel
- Gyümölcskompót és pürék
- Gyümölcs alapú pékáru töltelékek
- Levesek, szószok
- Joghurt lekvárok
- Dzsemek, marmeládok
Keverős ipari főzőberendezését az elő- és utófeldolgozó berendezésekkel együtt szerezze be egyetlen szállító „mindent egy helyen” üzletéből. A 20 éves élettartammal és 10 éves garanciával rendelkező Alfa Laval Cooker szilárd befektetés alacsony teljes birtoklási költséggel.
Komplett feldolgozósorok
„Mindent egy helyről” megoldás, ha ipari főzőberendezésre van szüksége
Az Alfa Laval mindent szállít, amire mind az elő-, mind az utófeldolgozás során szüksége lehet ipari főzőberendezésének zavartalan működéséhez. Az adagolástól, a keveréstől, a melegítéstől és a légtelenítéstől az opcionális Brix-mérésig és a besűrítő berendezésekig mindent biztosítunk Önnek.
Az előfeldolgozásnál az Alfa Laval berendezéseivel elvégezheti az IBC-k és hordók ürítését, a tartályok emelését és billentését, valamint a porok feloldását az adagoláshoz. Az utófeldolgozáshoz puffertartályokat, hőcserélőket, valamint aszeptikus és nem aszeptikus töltőket kínálunk a zökkenőmentes, folyamatos gyártáshoz, egészen a termék kiürítéséig és csomagolásáig.
Élelmiszer-feldolgozási megoldások, amelyek maximalizálják a hozamot, minimalizálják a hulladékot és csökkentik a költségeket
- Kevesebb hulladék és kisebb termékveszteség a legkorszerűbb vezérlők és szoftverek segítségével
- Receptek rugalmas kezelése különböző alapanyagok felhasználásával
- Energiatakarékos, ha Alfa Laval szivattyúkkal, szelepekkel, hőcserélőkkel használják
- Minimális termékveszteség és maximális hozam
- Robusztus, megbízható, hosszú élettartamú megoldás
Hogyan működik az Alfa Laval főzőberendezés
Az Alfa Laval főzőberendezés hatékonyan kezeli a friss gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó vegyes összetételű élelmiszerek adagolásának, keverésének és elkészítésének minden szakaszát.
Őrizze meg a termék minőségét a termék oxidációjának minimalizálásával vagy kiküszöbölésével
Adagolás
A főbb összetevők (porok, folyadékok, szilárd anyagok, félkész termékek) és mikro-összetevők (vitaminok, ásványi anyagok, sűrítőszerek stb.) megbízható, pontos adagolása és elkészítése. |
Keverés
Az innovatív dupla spirál tekercs, amely lapátokkal van ellátva, biztosítja az összetevők alapos összekeverését. A hatékony, de kíméletes keverés megőrzi a részecskék alakját és szerkezetét. |
Előmelegítés
Az üreges rotorral ellátott dupla fűtőspirál gyors feldolgozási időt biztosít. A gőz helyett forró víz használata fűtőközegként megakadályozza a hősokkot és a termék túlkezelését. |
Légtelenítés
A vákuum alatti feldolgozás csökkenti az oxidációt, javítja a cukor behatolását és a termék minőségét. Egy aromavisszanyerő kondenzátor vissza tudja juttatni a termékbe a sűrített aromákat. |
Opcionális Brix szabványosítás
Igény esetén a Brix szint szabványosítható, hogy megfeleljen az egyedi követelményeknek. Ezt a folyamatot digitális refraktométerrel pontosan irányítják. |
Választható koncentráció
A légtelenítés során a levegőtartalom hatékony kezelésével pontos termékkoncentráció érhető el a kívánt szinten, ami javítja a termék minőségét és konzisztenciáját. |
Az Alfa Laval főzőberendezés LV sorozat
Vákuumos körülmények között feldolgozandó, részecskéket tartalmazó pürék esetén az LV sorozat 2000 és 3000 liter közötti kapacitást kezel. Rugalmas kialakítása kíméletes keverést és fűtést biztosít vegyes élelmiszer-összetevőknek. 15 mm-es részecskékig és 30%-os koncentrációig használható, és kiváló minőségű eredményeket biztosít bébiételek, levesek és szószok esetében.
Az Alfa Laval Cooker MV sorozat
Dzsemekhez, marmeládhoz és pékáru töltelékekhez az MV sorozat 3000 literes vagy annál nagyobb kapacitást is kezel. Hatékony kialakítása javítja a párolgási teljesítményt, és könnyen kezeli a fagyasztott vagy félig fagyasztott termékeket. Az opcionális kocsiemelő és billentő biztosítja a működési megbízhatóságot. Támogatja a nagyobb, akár 25 mm-es méretű részecskék feldolgozását és a magasabb koncentrációkat, akár 50%-ot, biztosítva a sokoldalúságot és a kiváló minőségű eredményeket.
Szerviz
Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások
Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:
- Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
- Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
- A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során
Tudjon meg többet szervizajánlatunkról élelmiszerrendszereinkhez