Nagy sebességű

Sokoldalú, aszeptikus bag-in-box töltőrendszer gyümölcslevekhez, italokhoz, pépekhez és tejtermékekhez.

HS LA Filler - Right

Az Alfa Laval Astepo HS-LA aszeptikus bag-in-box töltőgépek ideálisan alkalmazhatók a magas és alacsony savtartalmú (pH <4,5 és pH> 4,5) élelmiszer- és italipari termékek akár 12 000 liter/óra töltési sebességgel történő csomagolásához. Nézze meg az alábbi videót.

Tipikus felhasználási területek:

  • Gyümölcslevek, koncentrátumok, pépek és italok
  • Tejtermékek - például UHT tej, ízesített tej, lágy fagylaltkeverékek és sajtszósz
  • Mártások és ízesítők
  • Szirupok és utóhigított termékek

 

Kiváló vezérlés, rendkívüli pontosság

Ezek a töltőgépek szénkefe nélküli elektromos szervomotorokkal üzemelnek, amelyek lehetővé teszik az összes művelet rendkívüli pontossággal történő szabályozását és beállítását. Ez gyorsabb töltést és nagyobb megbízhatóságot eredményez.

Egyszerű beépíthetőség

Az alacsony savtartalmú termékekhez kifejlesztett nagy sebességű töltőgépek a nemzetközi szabványnak megfelelő bármely típusú 1 colos  töltőcsonkhoz alkalmazhatók. Önálló modulként, vagy az Alfa Laval élelmiszer-feldolgozó gyártósorok széles körébe integrálva is rendelhetők. Az opcionális berendezések széles választéka is rendelkezésre áll. A töltők az automata Combibox dobozolósorhoz is csatlakoztathatók (amely a dobozok lezárását magas hőmérsékleten olvadó ragasztóval, vagy ragasztószalaggal végzi).

Előnyök

  •  Rendkívül pontos töltés, amely növeli a megbízhatóságot és csökkenti a veszteséget. 
  • Rendkívül magas szintű higiénia, amely minden egyes termék esetében biztosítja a vevők számára az előírt eltarthatósági időtartamot.
  • A nemzetközi szabványnak megfelelő bármely típusú 1 colostöltőcsonkhoz alkalmazható, a maximális rugalmasság érdekében
  • Felhasználóbarát automatikus működés, minimális felügyeleti és karbantartási igénnyel
  • Kompakt, egyszerűen telepíthető „plug and play” berendezés

Hogyan működik

Rendkívül magas higiéniai követelmények

A gyártás megkezdése előtt az élelmiszerrel érintkező felületek fertőtlenítése és sterilizálása automatikusan történik. Ha bármilyen okból a folyamatok során hiba következik be, az időszámláló automatikusan lenullázódik, és addig nem indul újra, amíg a hibát kiváltó okot meg nem szüntették. A tasakokba töltött termékkel történetesen nem érintkező felületek - például a töltőfej és a töltőcsatorna - sterilizálása gőzzel és gőz halmazállapotú hidrogén-peroxiddal történik.

Működés

A tasakokat szállítás előtt gamma-sugárzással előkezelik. A kupakok lapos, merev típusúak, magas vagy alacsony illesztésekkel, illetve piacvezető beszállítóktól rendelt más adagolókupakok. A kezelőnek csak be kell helyeznie az első tasakot. Ezután a tasakadagoló automatikusan átszállítja a tasakokat a sterilizáló alagútba és a töltőfejbe. Ezt követően a kupak újra visszakerül a tasak kiömlőnyílására, és egy automata vágóberendezés leválasztja a feltöltött tasakot a tasaktekercsről. A feltöltött tasakokat egy motoros görgős szállítószalag szállítja el a berendezésből. A vezérlőpanelben egy PLC egység irányítja és ellenőrzi a töltési művelet összes fázisát, valamint ellátja a töltőberendezés belső állapotfelügyeletét.

Töltés

A sterilizáló alagútban a kupakok sterilizálása hidrogén-peroxid gőzsugárral történik. Ezt követően a rendszer a töltőcsonkokat bevezeti az aszeptikus töltőfejbe, ahol a túlnyomással áramoltatott steril levegő megakadályozza a levegőben lévő szennyeződések bejutását.

A kamra belsejében a hőmérséklet és a túlnyomás folyamatosan felügyelet alatt áll, mivel ez higiéniai szempontból kulcsfontosságú.

A szénkefe nélküli elektromos szervomotorok használata biztosítja, hogy a HS-LA töltőgép az aszeptikus szelep mozgását, sebességét és gyorsulását nagyfokú pontossággal tudja szabályozni és beállítani. Ez nagyon pontos töltést tesz lehetővé, termékveszteség nélkül.

A kupakok eltávolítását egy megfogószerkezet végzi, és a toltőcsonkot egy hermetikus zárást biztosító rendszer zárja le annak érdekében, hogy semmilyen szennyeződés ne juthasson be a tasakba.