Thermolyser

Az Alfa Laval Thermolyser Core modulokat kifejezetten a használt sörélesztő hővel történő inaktiválására fejlesztették ki. A modul az élesztő hőmérsékletét az előírt kezelési küszöbérték fölé emeli, és a megadott időtartamig az adott hőmérsékleten tartja. Az inaktivált élesztő ezután felhasználható összetevőként más termékekben - például étrend-kiegészítőkben és állateledelekben -, vagy biztonságosan ártalmatlanítható.

thermolyser front right 640x360

A Thermolyser modul a használt sörélesztő inaktiválására egy hőntartó-csőszakasszal összeépített lemezes hőcserélőt alkalmaz, amelyben felmelegíti az élesztőt a sejtmembránok elpusztítása érdekében. 

A nagy hatékonyságú Alfa Laval lemezes hőcserélő a beáramló hideg élesztőt két lépésben a termolízis célhőmérsékletére melegíti. A rendszer az élesztőt először a hővisszanyerő szakaszban melegíti fel, ahol a már termolízisen átesett élesztővel szemben keringteti, majd a melegítési szakaszban, amelyben keringtetett forró vizet használ az élesztő meghatározott hőntartási hőmérsékletének elérésére. 

A modul széles teljesítménytartományban - 25 hl/órától akár a 100 hl/órát meghaladóan - konfigurálható, és számos opcióval ellátható, beleértve többek között a hosszabb hőntartási időt, a megnövelt energia-visszanyerést, a termolízisen átesett élesztő hűtését, a gőznyomás-szabályozást és a szelep pozíciójáról való visszajelzést.