Aldox

A vízgáztalanító modulcsalád egyedi kialakítással rendelkezik annak érdekében, hogy megfeleljen a korszerű igényeknek.

环境脱气模块

Sokoldalú kivitel

Az ALDOX tervezési koncepció lehetővé teszi az ügyfelek igényeihez való egyszerű és hatékony alkalmazkodást - a teljesítmény, a kilevegőztetés szintje, az automatizálás és az alkatrész kiválasztás, illetve gyakorlatilag bármely más vevői igény tekintetében.

Kimagasló teljesítmény

Az ALDOX modul a meleg vagy hideg víz gáztalanításra szolgál, használatával akár 0,01 ppm-nél kisebb oldott oxigén szint is elérhető, és a CO2 hatékonyság meghaladja a 95%-ot a 10-1600 hl/h kapacitástartományon belül.

Az ALDOX egy teljesen automatikus, önálló, gyárilag előszerelt és tesztelt modul. A modul számos hasznos kiegészítő opcióval felszerelhető, és a „plug-and-play” koncepció minimálisra csökkenti a helyszíni munkavégzést. Amennyiben vízpasztőröző funkciót is tartalmaz, 95%-os energia-visszanyerés érhető el.

Az élelmiszeripari előírásoknak megfelelően a folyamatvízzel érintkező valamennyi alkatrész rozsdamentes acélból készült, hőálló tömítésekkel, és a beépített CIP programnak köszönhetően hatékonyan tisztítható.

Abban az esetben, ha a kilevegőztetett vizet tömény sörrel keverné, alternatív megoldásként vegye fontolóra az ALDOX HGB modulunk használatát.

 

Hogyan működik

Az oxigén eltávolítása az ALDOX oszlopban történik. Az oxigén magas fokú deszorpciója sztrippelőgáz (szén-dioxid vagy nitrogén) alkalmazásával érhető el, atmoszferikus nyomás mellett, a töltőanyag-oszlopon történő átvezetéssel. A rendszer a folyadékot a folyadékelosztón keresztül az oszlop tetejére vezeti, majd az oszlopban lefelé áramoltatja a CO2 /N2 áramlással szemben.

Az oszlop belsejében található, speciálisan ehhez az alkalmazáshoz kifejlesztett töltőanyag biztosítja a víz és a gáz között a hatékony érintkezést. Ez a módszer nagyon alacsony gázfelhasználás mellett rendkívül hatékony oxigéneltávolítást biztosít. Az oszlophoz hozzáadott gáz nagy része feloldódik a vízben, és az oszlop alján összegyűlik a gyakorlatilag oxigénmentes víz. A hatékony kivitelnek köszönhetően nincs szükség második oszlopra, vagy a víz visszavezetésére.

Karbonizálás

További CO2 fecskendezhető be közvetlenül a PHE folyadékhűtő szakasz előtt, ahol a gáz a hűtőlemezeken történő turbulens átáramlás közben feloldódik. A gázáram mérése folyamatos, és manuálisan állítható.

Hűtés

A kilevegőztetett vizet a rendszer pontos szabályozással a kívánt kimeneti hőmérsékletre hűti. Opcionálisan az utolsó hűtési szakasz ammóniahűtéssel is felszerelhető. A hűtőrendszer kialakítása kiküszöböli a fagyás veszélyét a hűtési szakaszban.

Pasztőrözés

Az ALDOX modul egyszerűen integrálható a pasztőrözési folyamatba, így magas vízminőség biztosítható - további sterilizálás nélkül. A bejövő víz regeneratív fűtése nagyfokú hővisszanyeréssel történik. A pasztőrözési hőmérséklet eléréséhez fűtőközegként a rendszer alacsony nyomású gőzt vagy forró vizet használ. A rendszer térfogata a kívánt tartózkodási idő eléréshez méretezett.