Steritank

Az aszeptikus tartályokat a folyadékok és a viszkózus termékek - többek között a tejtermékek - aszeptikus töltés előtti tárolására fejlesztették ki.

无菌罐

A SteriTank aszeptikus tartályok rozsdamentes acéltartályok, amelyek bemeneti nyílása az adott termékektől függően a tartály tetején vagy alján található. A tartályok megfelelnek az élelmiszeripar és italgyártás legszigorúbb higiéniai követelményeinek is, és teljes mértékben kompatibilisek a CIP eljárásokkal.

A tartályok felső része félgömb alakú, és félgömb alakú vagy kúpos aljjal rendelkeznek. A tartályokat 4 bar (58 PSI) maximális nyomáson és abszolút vákuum alatti működésre tervezték és tesztelték. Ennek köszönhetően biztonságosan működnek még nehéz üzemi körülmények között is.

A vevők egyedi igényeinek megfelelően testreszabható SteriTank aszeptikus tartályok különböző átmérővel és magassággal rendelhetők annak érdekében, hogy beilleszthetők legyenek a rendelkezésre álló helyre.

A SteriTank tartályok az adott élelmiszeripari és italgyártási alkalmazáshoz legmegfelelőbb különböző keverőberendezésekkel is felszerelhetők. A készélelmiszer-előállításhoz használt darabos termékekhez ideális vízszintes kivitelben is rendelkezésre állnak.

Hogyan működik

A termelés megkezdése előtt az aszeptikus tartályt a rendszer gőzzel sterilizálja, majd lehűti. A 3000 liter (793 gallon) alatti kapacitású tartályok esetében a hűtés steril levegő vagy nitrogén befecskendezésével történik, amely a vákuumhatás miatt a levegőbeszívás megelőzésére is alkalmas.

A 3000 liter (793 gallon) feletti kapacitású SteriTank tartályok hűtése a tartály tekercsén keresztül keringetett hűtött vízzel történik. A hűtési művelet során a rendszer enyhe nyomás alatt tartja a tartályt. A levegőt szűrőkészlet segítségével tartja sterilen, és automatikusan szabályozza és felügyeli a nyomást.

A SteriTank rendszer tartalmazza a bemeneti- és kimeneti nyílások steril pneumatikus szelepeit is. A keresztszennyeződés megakadályozása érdekében a szelepeket szabályozott hőmérsékletű és nyomású gőzzár védi. A berendezéseket egy valós idejű digitális visszajelzést biztosító PLC kezeli, amely különböző színekkel jeleníti meg a különböző műveleteket (CIP, SIP, gyártás). A kijelzőn a szelepek helyzete, a kritikus adatok - például a hőmérséklet stb. -, valamint a tartály belsejében lévő termék mennyisége is megjelenik. Opcionális funkcióként a feldolgozási adatok szoftveren rögzíthetők és tárolhatók, valamint a folyamatpanel színes digitális visszajelzéssel is kiegészíthető.