Carboblend
A sör, az üdítőitalok és az egyéb italok folyamatos és pontos keverését és karbonizálását végzi. Több mint 100 jól működő alkalmazás a világ minden táján!
Előnyök
- Automatikus vezérlés
- Kiküszöböli a buborékképződés kockázatát
- Robusztus felépítés
- Kompakt és higiénikus kivitel
- Kiváló keverési pontosság
- Hatékony CO2 oldás
- Sokoldalú, és a különböző folyamatkövetelményekhez rugalmasan hozzáigazítható kivitel
- Alacsony karbantartási igény
Hogyan működik
Keverés
A keverés során a folyadék-összetevők - például a sör és a víz - áramlása folyamatos szabályozás mellett történik. A szükséges keverési arány elérése a szabályozószelepek nyitásával az áramlástávadóktól kapott adatok alapján kerül sor.
Karbonizálás
A széndioxidot közvetlenül a sörbe fecskendezik egy speciálisan kialakított keverőn/gyorsítón keresztül, ami biztosítja, hogy a gáz hatékonyan feloldódjon. A szükséges széndioxid-szintet a kezelőpanelen lehet beállítani, és az áramlásmérők, valamint a szabályozószelep biztosítja, hogy a gáz mindig pontos mennyiségben kerüljön adagolásra. A modul magába foglal egy nyomástartó szeleppel ellátott elnyelető csőszakaszt, amely biztosítja, hogy a gáz teljesen feloldódjon addigra, amikor a sör elhagyja a modult.
Tipikus alkalmazás a 2°P-os, 2°C-os, 3,5 g/l CO2 tartalmú, és 4 bar (g) nyomáson beérkező tömény sör keverése és karbonizálása kilevegőztetett vízzel és széndioxiddal, a végső 10,5°P OG-érték és 5,5 g/l széndioxid-szint elérése érdekében.