AromaVap

Bízzon az Alfa Laval AromaVap lemezes elpárologtatóban a hőérzékeny gyümölcs- és bogyólevek, valamint gyógynövénykivonatok gyors, kíméletes és rendkívül hatékony koncentrálásához, az értékes aromás vegyületek megőrzése közben. A vákuumos környezetben egyszeri átfolyással végzett feldolgozás alacsonyan tartja a folyamat hőmérsékletét, így nincs szükség recirkulációra és minimálisra csökkenti a visszatartott mennyiséget. Ez segíti a gyors indítást, a minimális tartózkodási időt és a rövid ürítési időt, valamint a jó termékminőséget és a magas hozamot.

AromaVap plate evaporator

Finom, hőre érzékeny gyümölcslevek és gyógynövénykivonatok gyors, gyengéd és rendkívül hatékony koncentrációja minimális termékveszteséggel

 • Hőérzékeny gyümölcs- és bogyólevek és gyógynövénykivonatok gyors, hatékony egyszeri besűrítése
 • Nem veszít a termék minőségéből a sűrítés során a kíméletes kezelés és az alacsony hőmérséklet miatt
 • Kivonja, koncentrálja és összegyűjti az aromás vegyületeket anélkül, hogy a gőzzel együtt elvesznének
 • Egyszerű működtetés a könnyen hozzáférhető, könnyen tisztítható hőátadó felületekkel
 • Higiénikus, könnyen tisztítható kialakítása megfelel a legtöbb globális élelmiszeripari szabványnak

Fokozza a hőérzékeny gyümölcslevek és a gyógynövénykivonatok ízét az Alfa Laval AromaVap lemezes elpárologtatóval. Ez az egyszeri elpárologtató vákuum alatt koncentrálja a terméket, miközben fenntartja a folyamat alacsony hőmérsékletét. Ez szükségtelenné teszi a recirkulációt, és csökkenti a visszatartási térfogatot. Az alacsony hőmérséklet és a rövid tartózkodási idő maximalizálja a termékminőséget és minimalizálja a termékveszteséget.

Egy speciálisan kialakított aromakivonó modul szeparálja és koncentrálja az illékony aromás vegyületeket, megakadályozva az értékes melléktermék elvesztését.

A rendkívül sokoldalú és kompakt AromaVap könnyen telepíthető, működtethető és karbantartható, magas termékminőséget és hozamot biztosít.

 

Tekintse meg elpárologtatóink teljes kínálatát

Elpárologtató rendszerek kísérleti tesztelése és bérbeadása

Próbálja ki vásárlás előtt. Szakértelmet és tanácsot kaphat az Alfa Laval mérnökeitől elpárologtató rendszere optimális konfigurálásához, beleértve a következőket:

 • Részletes vízelemzés és -jellemzés  
 • Folyamat- és vízkémiai modellezés  
 • Referenciák és/vagy kísérleti tesztelés közepes és magas kockázatú alkalmazásoknál  
 • Részletes anyag-kompatibilitási értékelés  
 • Mintaelemzés  
 • Kísérleti tesztek  

Látogasson el az Alfa Laval Anyagtechnológiai és kémiai laboratóriumába és tesztközpontjába a svédországi Lundba, az Alfa Laval Innovációs és tesztközpontjába a dániai Nakskovba, vagy béreljen egyet mobil kísérleti elpárologtató rendszereink közül, hogy a helyszínen, az Ön üzemében végezzen kísérleteket. 

.

Termékek

.

Szervizszolgáltatások

Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások

Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:

 • Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
 • Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
 • A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során

Tudjon meg többet szerviz kínálatunkról

process_men_ipad_joulestool.png

.

Alkalmazások


Rugalmas konfiguráció és kapacitások 

Egyszerűen konfigurálja AromaVap lemezes elpárologtatóját a feldolgozott termék, a víz eltávolítása és a be- és kiáramló koncentrációk tekintetében a kívánt elpárologtatási feladatra, vagy bízza ezt az Alfa Laval mérnökeire. A csőköteges elpárologtatókkal ellentétben, ahol a kapacitás a telepítés után fix, az AromaVap alkalmazkodik a változó technológiai követelményekhez. A kapacitás módosításához egyszerűen hozzáadhat vagy eltávolíthat lemezeket a meglévő keretben.

Kompakt és költséghatékony

A csőköteges hőcserélőkhöz képest az AromaVap sokkal kompaktabb alapterületű, ami egyszerűsíti az üzemeltetést és karbantartást, és csökkenti a költségeket. A gyors indítási és ürítési idővel járó alacsony visszatartási mennyiségek hosszabb üzemidőt és nagyobb hozamot jelentenek. 

Könnyen ellenőrizhető, könnyen tisztítható

Könnyen ellenőrizheti az AromaVap belső működését a földszintrőlEgyszerűen távolítsa el a rögzítőcsavarokat, és görgesse vissza a nyomólemezt, hogy hozzáférjen a hőátadó felületekhez. Nincs szükség nehéz szerszámokra. A ragasztásmentes, clip-on tömítések biztosítják a szoros tömítést és a problémamentes cserét. Az AromaVap alacsony visszatartási térfogata miatt csak kis mennyiségű tisztítóközegre van szükség a hatékony CIP-tisztításhoz, ami tovább csökkenti a költségeket.

Hogyan működik az AromaVap lemezes elpárologtató?

Az Alfa Laval AromaVap lemezes elpárologtató egy kúszófilmes lemezes elpárologtató. A termék végigfolyik a fűtőcsatornákon és elpárolog, felszabadítva víztartalmának egy részét. A termék és a fűtőfelület érintkezési ideje a turbulencia és a nagy folyadéksebesség miatt korlátozott. A gőz-folyadék keverék elhagyja a lemezes hőcserélőket, és belép egy gőzleválasztóba, amely leválasztja a gőzfázist, és a felső kimenetbe irányítja. A folyadékfázis a leválasztó alján összegyűlik, és egy kivezető nyíláson keresztül tovább halad a következő lépcsőben történő feldolgozáshoz vagy a végső kivételi ponthoz. 

A termék recirkulációjának és túlkezelésének megakadályozása érdekében minden hatás egyszeri átfolyással működik, szükség esetén csatlakozódobozok használatával. A csatlakozódobozok közbenső gőzleválasztóként működnek, eltávolítják a leválasztott gőzt és előkészítik a folyadékfázist a következő elpárologtatási szakaszhoz.  

 

Alfa Laval plate evaporators presentation multipass UPD

A teljesen automatizált AromaVap egy központosított programozható logikai vezérlőt (PLC) használ a termék és a gőz betáplálásának szabályozására annak érdekében, hogy az elpárolgás utolsó szakaszából a kívánt koncentrációban vonja ki a végterméket. 

Az aromakoncentráló és -leválasztó egység alkalmazása lehetővé teszi az elpárologtatóból kinyert aromakondenzátum feldolgozását, ezáltal gazdagítja az aromatartalmat, és további feldolgozáshoz alapanyagként teszi elérhetővé. 

Ezek is érdekelhetik...

Elpárologtatási megoldások 3D/VR

Tekintse meg egy 360 fokos bemutatón elpárologtató rendszereinket közelről. Tekintse meg az elpárologtató rendszerek 3D/VR modelljeit, egyszerűen rákattintva az egyik modulra.

AlfaFlash Decanter 640x360

Fedezze fel elpárologtatóink kínálatát

Az Alfa Laval az elpárologtató rendszerek széles skáláját kínálja a lemezes elpárologtatóktól a kúszófilmes bepárlókon át a csöves elpárologtatókig és az esőfilmes elpárologtatókig. Nézze meg, mi felel meg elpárologtatási igényeinek.

water steam drops 640x360