AromaVap
Növelje a hőérzékeny gyümölcslevek, bogyós gyümölcslevek és gyógynövénykivonatok koncentrációját az Alfa Laval AromaVap lemezes bepárlóval. A kíméletes és hatékony bepárlásra tervezett berendezés vákuumban működik, hogy megőrizze az értékes aromás vegyületeket. Az egyáramú áramlási kialakítás alacsony hőmérsékletet biztosít, csökkentve a visszatartott térfogatot és gyors indítást biztosítva. Ez minimális tartózkodási időt, kiváló minőségű termékeket és kiváló hozamot eredményez.
Gyors, kíméletes és rendkívül hatékony koncentrálás hőérzékeny gyümölcslevek és gyógynövénykivonatok esetében, minimális termékveszteséggel
- Gyors, hatékony, egyáramú koncentrálás hőérzékeny gyümölcs- és bogyós gyümölcslevek, valamint gyógynövénykivonatok esetében
- A kíméletes kezelés és az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően a koncentrálás során nem csökken a termék minősége
- Az aromás vegyületek a gőzzel való veszteség kockázata nélkül kerülnek kivonásra, koncentrálásra és összegyűjtésre
- Egyszerű kezelés, könnyen hozzáférhető, könnyen tisztítható hőátadó felületek
- Higiénikus, könnyen tisztítható kialakítás, amely megfelel a legtöbb globális élelmiszeripari szabványnak
Az Alfa Laval AromaVap lemezes bepárló ideális megoldás hőérzékeny gyümölcslevek, gyógynövénykivonatok és egyéb folyadékok koncentrálásához. Ez az egyáramú beárló vákuumban működik, alacsony feldolgozási hőmérsékletet biztosít, megakadályozza a recirkuláció szükségességét, és minimálisra csökkenti a visszatartott térfogatot. Az alacsony hőmérséklet és a rövid tartózkodási idő maximalizálja a termék minőségét és minimalizálja a termékveszteséget azáltal, hogy csökkenti a túlzott hőhatásnak való kitettséget, ami elengedhetetlen az aromás vegyületek megőrzése szempontjából.
A speciálisan tervezett aromakivonó modul elválasztja és koncentrálja az illékony aromás vegyületeket, biztosítva, hogy az értékes melléktermékek ne vesszenek el a koncentrálási folyamat során.
Rendkívül sokoldalú és kompakt, az AromaVap lemezes bepárló könnyen telepíthető, üzemeltethető és karbantartható, valamint biztosítja a magas termékminőséget és hozamot.
Rugalmas konfiguráció és teljesítmény
Könnyen konfigurálhatja lemezes AromaVap bepárlóját a szükséges párologtatási teljesítményhez a feldolgozott termék, a víz eltávolításának mértéke, valamint a be-/kimeneti koncentrációk függvényében, vagy hagyja, hogy az Alfa Laval mérnökei megcsinálják Ön helyett. A csöves bepárlóktól eltérően, amelyeknél a kapacitás a telepítés után rögzített, az AromaVap alkalmazkodik a változó folyamatigényhez, és a kapacitás egyszerűen módosítható a meglévő keretbe lemezek hozzáadásával vagy eltávolításával.
Kompakt és költséghatékony
A csöves hőcserélőkhöz képest a lemezes AromaVap bepárló lényegesen kisebb helyet foglal, ami csökkenti és egyszerűsíti a működést, a telepítést, a karbantartást és a költségeket. A kialakítás alacsony visszatartott térfogatot biztosít, gyors indítási és ürítési idővel, ami hosszabb üzemidőnek és nagyobb hozamnak felel meg.
Könnyű karbantartás és ellenőrzés
Az AromaVap karbantartásának megkönnyítése érdekében úgy tervezték, hogy a hőátadó felületek könnyen hozzáférhetők legyenek. A berendezés felépítése lehetővé teszi a gyors ellenőrzést és tisztítást. Az AromaVap belső működését a földszintről ellenőrizheti. A hőátadó felületekhez egyszerűen hozzá lehet férni a rögzítőcsavarok eltávolításával és a nyomólemez hátratolásával, nehéz szerszámok használata nélkül. Ezenkívül az AromaVap ragasztómentes, rögzíthető tömítéseket használ, amelyek szoros tömítést és könnyű cserét biztosítanak. Alacsony visszatartási térfogatának köszönhetően az AromaVap csak kis mennyiségű tisztítószert igényel a hatékony helyszíni tisztításhoz (CIP), ami tovább csökkenti a költségeket.
Az AromaVap lemezes bepárló működése
Az Alfa Laval AromaVap lemezes bepárló a felszálló vékonyrétegű párologtató technológiát alkalmazza, amelynek során a termék a fűtött lemezek mentén áramlik, hogy bepárolódjon és csökkenjen a víztartalma. A nagy turbulencia és a folyadék sebessége korlátozza a folyadék és a fűtőfelületek közötti érintkezési időt, megakadályozva a túlmelegedést és megőrizve a termék integritását.
A gőz/folyadék keverék elhagyja a lemezes hőcserélőket, és belép egy gőzszeparátorba, ahol a gőzfázis leválasztásra kerül. A maradék folyadék összegyűjtésre és továbbításra kerül a következő szakaszba további feldolgozás vagy végső kivonás céljából.
A termék recirkulációjának és túlkezelésének megakadályozása érdekében minden hatás egyszeres áramlással működik, és szükség esetén csatlakozódobozokat kell használni. A csatlakozódobozok közbenső gőzszeparátorokként működnek, eltávolítják az elválasztott gőzt és előkészítik a folyadékfázist a következő párolgási szakaszra.

A teljesen automatizált AromaVap központi PLC-vel szabályozza a termék és a gőz áramlását. Ez biztosítja, hogy a bepárlás utolsó szakaszában a végtermék elérje a kívánt koncentrációt.
A termék aromájának további gazdagítása érdekében az AromaVap aromakoncentrációs és leválasztó egységgel rendelkezik. Ez az egység feldolgozza a bepárlóból kivont aromás kondenzátumot, így az értékes összetevőként felhasználható a további feldolgozáshoz vagy a végtermékhez adalékanyagként.
Pilot tesztelés és bepárló rendszerek bérbeadása
Próbálja ki, mielőtt megvásárolja! Az Alfa Laval mérnökei szakértelmükkel és tanácsaikkal segítenek a bepárlórendszer optimális konfigurációjának kialakításában, beleértve a következőket:
- Részletes vízanalízis és jellemzés
- Folyamat- és víz-kémiai modellezés
- Benchmark és/vagy pilot tesztelés közepes és magas kockázatú alkalmazásokhoz
- Részletes anyagkompatibilitási értékelés
- Mintaelemzés
- Pilot tesztek
Látogasson el az Alfa Laval Anyagtechnológiai és Kémiai Laboratóriumába és Tesztközpontjába a svédországi Lundban, az Alfa Laval Innovációs és Tesztközpontjába a dániai Nakskovban, vagy béreljen egyik mobil pilot bepárló rendszerünket, hogy helyszíni próbákat végezzen a saját üzemében.
Termékek
Szerviz
Élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások
Az Alfa Laval élelmiszeripari rendszerekhez kapcsolódó szervizszolgáltatásai a folyamatok teljesítményének maximalizálásával segítenek az élelmiszeripari rendszerek teljesítményének növelésében. Ez a következőket teszi lehetővé:
- Működésének folyamatos javítása a versenyelőny megőrzése érdekében
- Összpontosítás az üzemidőre, az optimalizálásra és a rendelkezésre állásra
- A befektetés megtérülésének maximalizálása az élelmiszeripari rendszerek teljes életciklusa során
Tudjon meg többet szervizajánlatunkról élelmiszerrendszereinkhez
Ezek is érdekelhetik...
Fedezze fel elpárologtatóink kínálatát
Az Alfa Laval az elpárologtató rendszerek széles skáláját kínálja a lemezes elpárologtatóktól a kúszófilmes bepárlókon át a csöves elpárologtatókig és az esőfilmes elpárologtatókig. Nézze meg, mi felel meg elpárologtatási igényeinek.
