Nyomáscsökkentő szelep

Az Alfa Laval nyomáshatároló szelepek megakadályozzák, hogy a sörgyártásban, az élelmiszeriparban és italgyártásban, a gyógyszeriparban, valamint a szépségápolási iparágakban használt tartályokban vagy edényekben vákuum vagy túlnyomás alakuljon ki.

relief valve front 640x360

Túlnyomás elleni védelem

A folyadéktartály feltöltése vagy ürítése során a túlnyomás és a vákuum elleni védelem érdekében a higiénikus gyártási folyamatokban az atmoszférikus tartályok tetejére Alfa Laval kétutas nyomáshatároló szelepek szerelhetők.

Termékválaszték

Az Alfa Laval választéka két típusú nyomáshatároló szelepet (RV) foglal magába, a polietilénből, vagy az AISI 304/316 rozsdamentes acélból készült modellt. A polietilén modellt a 800 hl/h termékáramhoz tervezték, és négy különböző méretben kapható: RV130, RV400, RV400A és RV800. A rozsdamentes acél modellt szigorúbb higiéniai követelményekhez fejlesztették ki. Akár 1000 hl/h termékáramot is képes kezelni, és két különböző méretben kapható: RV600 és RV1000.

Termék előnyök

  • Túlnyomás elleni védelem
  • Akár 800 hl/h folyadékáramhoz tervezve
  • Atmoszférikus tartály a higiénikus feldolgozósorokhoz 

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Működési elv

Az Alfa Laval kétutas nyomáshatároló szelepek lehetővé teszik: 1) hogy a tartály feltöltésekor a túlnyomás megakadályozása érdekében a sűrített levegő egy mellékjáraton távozzon a tartályból, valamint (2) hogy a tartály ürítésekor a vákuum megakadályozása érdekében a külső levegő egy mellékjáraton beáramoljon a tartályba.

Polietilén nyomáshatároló szelep

Az Alfa Laval polietilén nyomáshatároló szelepeknél egy üveg vagy egy polietilén szelepgolyó található mindkét szelepházban. Amikor a tartály megtelik, az egyik szelepházban lévő golyó megemelkedik, hogy a levegő távozhasson a tartályból. Amikor a tartály kiürül, a másik szelepházban lévő golyó emelkedik fel, hogy levegő áramoljon a tartályba.

Rozsdamentes acél, kétutas nyomáshatároló szelep

Az Alfa Laval rozsdamentes acélból készült kétutas nyomáshatároló szelepek az Alfa Laval polietilén nyomáshatároló szelepekkel azonos elven működnek, csak az üveg vagy polietilén szelepgolyó helyett olajfürdőt alkalmaznak a légáram szabályozására. A nyomáshatároló szelepek alsó részén egy olajfürdős légszűrő található annak érdekében, hogy kiszűrje a levegőben lévő szennyeződéseket, amelyek a tartály ürítésekor a nyomáshatároló szelepen keresztül bekerülhetnének. Ez biztosítja a termék higiéniáját és minőségét, mivel megakadályozza a levegőben lévő szennyeződések bejutását a tartályba.