SMP

A higiénikus folyamatok mátrix csővezeték-rendszereiben áramló folyadékok kezelésére ideálisan használható SMP mixproof szelepek standard, költséghatékony alternatívái az Unique mixproof szelepeknek.

Alfa Laval SMP

Gazdaságos, keveredésmentességet biztosító (mixproof) szelepek

Az Alfa Laval kínálatában két kettős tömítésű mixproof szelep található: Az Alfa Laval SMP-BC és az aszeptikus változat, az SMP-BCA. Az SMP szelepek a keresztszennyeződés kockázata nélkül biztosítják két különböző közeg egyidejű áramlását ugyanazon a szelepen keresztül. Ez növeli az üzemi hatékonyságot, és jelentősen csökkenti a működési költségeket.

Nagyfokú alkalmazási rugalmasság

A moduláris kialakítással rendelkező SMP mixproof szelepek több szeleptestből és alkatrészből állnak, amelyek különböző módon kombinálhatók. Ezek az önleeresztő mixproof szelepek például elzárószelepként és átváltószelepként is konfigurálhatók.

Ezenfelül az SMP mixproof szelepek egy sor alapalkatrészt tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a szelepek egyszerű összeállítását a higiénikus és aszeptikus alkalmazások különböző követelményeinek megfelelően.

Egyszerűsített szelepkarbantartás

A kevés mozgó alkatrésznek, a felülről szerelhető szeleptányérnak, valamint az alacsony karbantartási igénnyel rendelkező aktuátornak köszönhetően az SMP mixproof szelepek könnyen szétszerelhetők, és a karbantartásuk gyorsan és egyszerűen elvégezhető.

SMP mixproof szelepválaszték

Az Alfa Laval SMP mixproof szelepválaszték két standard, költséghatékony megoldást kínál a prémium Alfa Laval Unique mixproof szelepválaszték alternatívájaként.

• SMP-BC mixproof szelep a magasfokú biztonságot, szivárgásérzékelést és CIP tisztítást igénylő alkalmazásokhoz.

• SMP-BCA mixproof szelep az aszeptikus alkalmazásokhoz.

További információért kérjük, olvassa el dokumentációt.

Aszeptikus változat

Az Alfa Laval SMP mixproof szelep aszeptikus változatának elnevezése SMP-BCA, amelyet az aszeptikus üzemi körülmények között feldolgozott folyadékok keveredésmentességének biztosítására, valamint a magas hőmérsékleten történő sterilizáláshoz fejlesztettek ki.

Az egyszerű kialakítás a szeleptányéron található két tömítés segítségével elkülönítve tartja a folyadékokat. A tömítések között egy szivárgáskamra található.

A PTFE/gumi membrán a szelepház felső részében lévő szeleptányér mozgását követve biztosítja, hogy a feldolgozás során a termékben ne növekedjen a mikroorganizmusok koncentrációja.

Kattintson ide, és nézze meg, hogyan működik.

Megfelel a legtöbb higiéniai szabványnak

Az Alfa Laval SMP szelepek megfelelnek a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, valamint a szépségápolási iparágak szinte minden követelményének.

További információért, kérjük, olvassa el dokumentációt.

Termékelőnyök

 • Csökkenti az üzemeltetési költségeket
 • Alkalmazásnak megfelelő rugalmasság
 • Megfelel a legtöbb higiéniai előírásnak

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

SMP BCA EPIC

SMP-BCA keveredésmentes szelep

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval SMP Mixproof szelepválaszték kivitele a szelep típusától (SMP-BC és SMP-BCA) függően változik.

Az SMP-BC Mixproof szelep egy működtetőegységből, szelepfedélből, szeleptányérból és szeleptestekből áll. Három változat áll rendelkezésre: zárószelep egy szeleptesttel, zárószelep két szeleptesttel, és átváltószelep három szeleptesttel. A szeleptestet a szorítógyűrűk és a szeleptányér-rögzítőrendszer rögzíti az aktuátorhoz. A szorítógyűrű lehetővé teszi a szelep bármely irányban történő elforgatását. Az SMP-BCA Mixproof szelep az SMP-BC szeleppel azonos alkatrészekből áll, de PTFE/EPDM membránnal rendelkezik a külső forrásokból származó szennyeződések megelőzése és a magas hőmérsékletnek való ellenállás érdekében. Ezáltal az SMP-BCA ideális megoldást jelent aszeptikus körülmények között történő használatra.

Működési elv

Az Alfa Laval SMP Mixproof szelepek vezérlése távolról, sűrített levegővel történik. Az SMP-BC és SMP-BCA Mixproof szelepek eltérő elven működnek, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

SMP-BC Mixproof (keveredésmentességet biztosító) szelep

Az SMP-BC Mixproof szelep két kis méretű, alaphelyzetben nyitott (NO) pneumatikus szelepet, egy érzékelőszelepet, és egy CIP-szelepet tartalmaz.

A szeleptányéron két tömítés található, amelyek között atmoszférikus nyomású szivárgáskamra jön létre. A szivárgó termék a szivárgáskamrába kerül, ahonnan az érzékelőszelepen keresztül távozik. A szivárgáskamra az érzékelőszelepben végzett CIP folyamattal tisztítható. Az SMP-BC érzéketlen a szeleptányér feletti technológiai vezetékben létrejött vízütésre.

Az átváltószelepek esetében egyetlen szeleptányér választja el az alsó technológiai vezetéket.

SMP-BCA Mixproof (keveredésmentességet biztosító) aszeptikus szelep

Az SMP-BCA Mixproof aszeptikus szelep alaphelyzetben zárt (NC) szelep, jól bevált PTFE/EPDM membránnal. A speciális kialakítású aszeptikus membrán hermetikus tömítést biztosít a légköri szennyeződések ellen, és teljes körű védelmet nyújt a mikroorganizmusok okozta hatásokkal szemben. Továbbá megakadályozza a terméklerakódás kialakulását a termékkel érintkező felületen.

A szeleptányéron két tömítés található, amelyek között atmoszférikus nyomású szivárgáskamra jön létre. A szivárgó termék a szivárgáskamrába kerül, ahonnan az érzékelőszelepen keresztül távozik. A szivárgáskamra az érzékelőszelepben végzett CIP folyamattal tisztítható.

A két kis méretű, alaphelyzetben nyitott (NO) pneumatikus szelep steril gátat hoz létre a szivárgáskamrában a gőz folyamatos alkalmazásával. A kamrának tisztának és sterilnek kell lennie, amikor a főszelep zárva van. Az átváltószelepek esetében egyetlen szeleptányér választja el az alsó technológiai vezetékeket, és nincs szükség steril gátra a szivárgáskamrában.

 

 SMP-BCA aszeptikus zárószelep

  SMP-BC zárószelep

Opciók

SMP-BC Mixproof (keveredésmentességet biztosító) szelep

 • A vonatkozó szabványoknak megfelelő szerelvények
 • Szelepérzékelő- és vezérlőegységek, többek között ThinkTop, ThinkTop Basic és IndiTop
 • Erős rugóval rendelkező működtetőegység
 • Nagyobb működtető egység a 38-51 mm/DN 40-50 szelepméretekhez
 • CIP-szerelőkészletek
 • Különböző szeleptest-összeállítás
 • A termékkel érintkező alkatrészek felületi érdessége: Ra ≤ 0,8 µm
 • Termékkel érintkező, NBR vagy FPM tömítőgyűrűk
 • Szerelőszerszám az aktuátorhoz
 • Szerszám a szeleptányér-tömítésekhez (A tömítések cseréjéhez szükséges)

SMP-BCA Mixproof (keveredésmentességet biztosító) szelep

 • A vonatkozó szabványoknak megfelelő szerelvények
 • Szelepérzékelő- és vezérlőegységek, többek között ThinkTop, ThinkTop Basic és IndiTop
 • Nagyobb működtető egység a 38-51 mm/DN 40-50 szelepméretekhez
 • CIP-szerelőkészletek
 • Különböző szeleptest-összeállítás
 • A termékkel érintkező alkatrészek felületi érdessége: Ra ≤ 0,8 µm
 • Termékkel érintkező, NBR és PTFE, vagy FPM és PTFE tömítőgyűrűk
 • Szerelőszerszám az aktuátorhoz
 • Szerszám a szeleptányér-tömítésekhez (A tömítések cseréjéhez szükséges)

360° Szerviz és karbantartás videók

Alfa Laval SMP-BC mixproof valves - replace seals

Alfa Laval szerviz kit-ek