SB vákuum-mentesítő tömlő

Az SB vákuummentesítő ház minimálisra csökkenti a zárt technológiai tartályok összeroppanásának kockázatát a vákuum miatt, amely a tartályok feltöltése vagy ürítése, a forróvizes tisztítás utáni hidegvizes öblítés, vagy a CO2-vel telített légkörben marószerrel történő tisztítás során alakulhat ki. A SCANDI BREW® tartályfedél-rendszerbe beépíthető szelepet a tej- és élelmiszeripar, valamint a sör- és italgyártás higiénikus folyamataihoz tervezték.

sb anti vacuum house left side 640x360

Hatékony vákuum elleni védelem

Ha a magas szintű folyamatbiztonság és üzemi megbízhatóság kritikus fontosságú, ez az egység megvédi a tartályokat a károsodást, deformációt és termékszivárgást okozó vákuum kialakulásától.

A költséghatékony, megbízható és könnyen beszerelhető egység hatékony vákuumvédelmet biztosít, ugyanakkor növeli a folyamat megbízhatóságát és biztonságát.

Sokoldalú higiénikus kivitel

A tartály vákuumvédelme mellett az egység biztonsági szelepekkel vagy szabályozószelepekkel kombinálva biztosítja a túlnyomás elleni védelmet és a folyamatvédelmet is.

Rendkívül jól tisztítható szelepek

A vákuummentesítő ház rendkívül magas higiéniai szint elérését teszi lehetővé. Egyszerűen csatlakoztassa az egységet a CIP-fúvóka segítségével a fő CIP tisztítórendszerhez. Ez lehetővé teszi a gyors és hatékony tisztítást a szokásos CIP tartálytisztító ciklus során.

 

Termékelőnyök

  • Minimális a tartály belső vákuum miatti összeomlásának kockázata
  • Teljes mértékben CIP tisztítható
  • Egyszerűen integrálható
  • Alacsony beruházási költség az egyszerű beépíthetőségnek köszöhetően

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A PED 97/23/EC szabvány előírásainak megfelelő Alfa Laval SB vákuummentesítő ház AISI 316L rozsdamentes acél házból, vákuumcsonkból és EPDM tömítésből áll. A szelep beépíthető a SCANDI BREW® tartályfedél-rendszerbe.

Működési elv

A vákuummentesítő ház védelmet nyújt a tartály összeroppanása ellen vákuum kialakulása esetén. Biztonsági szelepekkel együtt alkalmazva megvédi a tartályt és biztosítja az ürítést, ha a tartályban lévő nyomás meghaladja az előre beállított nyitási értéket. Szabályozószelepekkel együtt alkalmazva biztosítja a nyomáscsökkentést, ha a tartályban lévő nyomás meghaladja a beállított nyitási értéket.