Áramlás-jeladó

Az Alfa Laval elektromágneses áramlásmérők precíziós mérőműszerek, amelyek az elektromos vezetőképességgel rendelkező folyadékok térfogatáramának mérésére szolgálnak. Ezek a higiénikus kivitelű műszerek kiválóan használhatók a tej-, az élelmiszer-, valamint a gyógyszeripari alkalmazásokban.

flow transmitter right side 640x360

Nagyon precíz áramlásmérés

Az Alfa Laval elektromágneses áramlásmérők kétirányú elektromágneses precíziós mérőműszerek, amelyek pontos áramlásmérést biztosítanak az elektromos vezetőképességgel rendelkező folyadékok esetében. Különösen alkalmasak az olyan alkalmazásokban történő használatra, amelyeknél a folyadékok szilárd részecskéket is tartalmaznak. A mozgó alkatrészek és nyomásesés nélkül üzemelő elektromágneses áramlásmérők nagy pontosságot, valamint kimagasló hosszú távú stabilitást és teljesítményt biztosítanak.

Elektromágneses áramlásmérő - tartós és higiénikus kivitel

Az Alfa Laval elektromágneses áramlásmérők robusztus, vízálló kivitelben készülnek. A mágneses induktív áramlásmérők hosszú élettartamához hozzájárulnak az egyéb higiénikus tulajdonságok - például a mérőcső belsejét fedő (PFA) Teflon bevonat, valamint a teljesen beágyazott, hermetikusan zárt elektronika is.

Kompakt és könnyen telepíthető

A telepítés megkönnyítése érdekében a szűk beépítési területekhez tervezett standard Alfa Laval elektromágneses áramlásmérőket gyárilag előre beállított kimeneti impulzusjelekkel szállítjuk. A standard kimenet egy impulzus jel (0-1000 Hz), amelynek felbontása 0,01 vagy 0,1 liter/impulzus. Választható opciók az analóg 4-20 mA-es kimenet, valamint a korszerű kijelzést biztosító funkciók.

Az elektromos csatlakoztatáshoz használt paneleken a számozás és a funkciók is jelölve vannak, és az összes kábelt három PG-11 kábeltömszelencébe lehet rögzíteni.

További információért kérjük, olvassa el a dokumentációt.

Termék előnyök

  • Magasfokú pontosság
  • Tartós, higiánikus áramlásmérő kialakítás
  • Kompakt és könnyen beépíthető

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Működési elv

Az Alfa Laval elektromágneses áramlásmérő egy mágneses induktív áramlásmérő, amely a Faraday elektromágneses indukció elve alapján működik. A műszer egy mérőcsőből és két mágnestekercsből áll. Amikor a tekercseken elektromos áram folyik át, a mérőcsőre merőleges mágneses mező jön létre.

A mérendő folyadék a mágneses mezőre merőlegesen átáramlik a mérőcsövön. A folyadék elektromos vezetőként működik, és elektromos feszültséget indukál. A mérőcsőbe szerelt két érzékelő elektróda megméri ezt a feszültséget. A feszültség arányos az átlagos áramlási sebességgel, ezért pontosan tükrözi a csövön keresztül folyó folyadék térfogatát.

Többféle folyadék kezelésére alkalmas

Az Alfa Laval elektromágneses áramlásmérő négyzet keresztmetszetű mérőkamrát használ. A mérőkamra alakja jelentősen csökkenti a viszkozitás, a folyadéktípus és az áramlási profil hatásait. Kiküszöböli az újrakalibrálás szükségességét is termékcsere - például tejről vízre váltás - esetén.

 

Flow_transmitter_drawing2_web.jpg

Flow_transmitter_drawing1_web.jpg