IndiTop

Az egyszerű és könnyen kezelhető IndiTop pontos és megbízható információt nyújt a tej- és élelmiszeriparban, az italgyártásban és a gyógyszeriparban használt legtöbb standard szelep állapotáról.

inditop front 640x360

Pontos szelephelyzet-jelzés

Az egyszerű, valós idejű felügyelet érdekében az IndiTop a fénykibocsátó diódákkal (LED-ek) pontosan és jól láthatóan jelzi a szelep helyzetét és állapotát, valamint a tápfeszültség meglétét. Univerzális felszerelhetősége miatt természetes választás az Alfa Laval levegőműködtetésű higiénikus szelepek szelephelyzetének jelzésére.

A korszerű, alacsony karbantartásigényű kivitelnek köszönhetően az IndiTop ideálisan használható az új, és a már meglévő berendezésekben is. Az IndiTop nem mágnesszelepekkel működik, hanem az alap érzékelőjelekre támaszkodik. A digitális PNP/NPN interfésszel rendelkező összes főbb PLC rendszerrrel kompatibilis.

A szelepcsoportot szemléltető ábra képaláírása: Az automatizált ThinkTop vezérlőfejek az IndiTop szelephelyzet-jelzőkkel ötvözve intelligens megoldást biztosítanak az Ön berendezésének költséghatékony vezérlésére.

Hatékony szelephelyzet-jelző

A jól bevált ThinkTop kivitelen alapuló megbízható szelephelyzet-jelzés hozzájárul a folyamatbiztonsághoz:

  • Érintésmentes, „állítsd be és felejtsd el” érzékelőrendszer. A szelepszár állapotát és helyzetét ± 1 mm pontossággal érzékeli. A beállított paramétereket a rendszer elmenti, de a nagyobb rugalmasság és a könnyű kezelhetőség érdekében könnyen újraprogramozhatók.
  • Előre beállított tűréssáv. Nincs szükség a visszajelzést biztosító érzékelők kézi beállítására. A ± 5 mm-es gyári alapbeállítású tűréssávok biztosítják bármely Alfa Laval higiénikus levegőműködtetésű szelep üzemi megbízhatóságát.
  • A két PNP/NPN visszacsatolójel biztosítja a főszelep nyitott vagy zárt helyzetének alap kijelzését. A PNP/NPN interfész kiválasztása a kijelölt vezeték plusz vagy mínusz terminálhoz való csatlakoztatásával történik.

Robusztus és tartós kivitel

A folyamatos termelést elősegítő, tartós, higiénikus kivitelű IndiTop ellenáll a külső fizikai hatásoknak, a szennyeződésnek, a fagynak, az UV sugárzásnak és az akár 80°C-os hőmérsékletnek.

A teljes mértékben vízálló, IP66/IP67 besorolású IndiTop megakadályozza a víz kondenzációját, valamint a por, a víz és az egyéb szennyeződések behatolását a berendezésbe. A berendezés a fontos beállítások veszélyeztetése nélkül lemosható vízzel, vagy tisztítófolyadékkal. Ez a technológia jelentősen hozzájárul a maximális higiénia eléréséhez, valamint hatékonyan kiküszöböli a korrózióval és a külső szennyeződéssel kapcsolatos problémákat.

Előnyök

  • Alacsony karbantartás szükséglet
  • Robusztus és tartós
  • Költséghatékony 

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

IndiTop with stick

IndiTop_web.jpg

Hogyan működik

Kivitel

Az IndiTop egy szelephelyzet-jelző házból, valamint egy fénykibocsátó diódákkal (LED-ek), , és bármely PLC-rendszerhez (Programozható logikai vezérlő) csatlakoztatható szelepvezérlő érzékelőpanellel rendelkező, jól bevált érintésmentes, karbantartást nem igénylő érzékelőrendszerből áll.

Működési elv

Az érzékelőrendszer kiszámítja a szelepszárra szerelt jelzőtüske által létrehozott axiális mágneses mező szögét. Ezzel a módszerrel a szelep helyzetéről a mikrochipérzékelőkkel ± 1 mm-es pontosságú jelzés biztosítható bármelyik adott pillanatban.

Az IndiTop a DC/AC vagy PNP/NPN digitális visszacsatoló jelek egyikével továbbítja az állapotjelet bármely PLC rendszerhez. A LED-ek mindig kijelzik a fő szelep aktuális helyzetét és a bekapcsolt/kikapcsolt állapotot.