Alfa Laval - Karbantartás

Karbantartás

A megfelelő időben történő megfelelő karbantartással nagyobb teljesítményt és alacsonyabb üzemeltetési költségeket érhet el, ugyanakkor maximálisra növelheti a berendezés üzemi élettartamát.

maintenance icon blue
.

Tisztítási szolgáltatások

A berendezések tisztántartása alapvető fontosságú lehet az üzemi folyamatok hatékonysága szempontjából. Tisztítási szolgáltatásainkkal helyreállítjuk a technológiai felületek optimális állapotát, ezáltal csökkennek a karbantartási költségek és nő a berendezés élettartama. Az energiamegtakarításnak köszönhetően az üzemeltetési költségek is csökkenthetők.

Tisztítási szolgáltatások minden igényhez

Az Alfa Laval számos CIP (helyszíni tisztítást végző) rendszert és tisztítószert kínál, amelyeket kifejezetten a hőcserélőkön, a szeparátorokon és az édesvíz-előállító berendezéseken keletkezett lerakódások hatékony eltávolítására fejlesztettek ki.

Kizárólag körültekintetően összeállított és környezetbarát vegyszereket használunk.

CIP-rendszerek: Válasszon a rozsdamentes acélból, illetve a legkisebb modulok esetében polietilénből készült Alfa Laval CIP-modulok és -rendszerek széles választékából. A nagyon nagy méretű hőcserélők, vagy az olyan veszélyes területek esetében, ahol robbanásbiztos berendezésre van szükség, alternatív megoldásként megtervezhetjük Önnek a CIP-rendszereket.

Tisztítószerek: A nem kívánt szennyeződések biztonságos eltávolítására az Alfa Laval speciálisan kifejlesztett, egészségre ártalmatlan tisztítószereket javasol, amelyeket a saját laboratóriumunkban alapos vizsgálatoknak vetettünk alá annak biztosítása érdekében, hogy ne károsítsák a tömítéseket és a fűtőfelületek anyagát.


.

Alkatrész csere

Az alkatrészcserével számos alkatrész esetében lerövidíthető a szállítási idő és csökkenthetők a költségek, ezért költséghatékonyabb megoldás, mint az új alkatrészek vásárlása. Az Ön által elvárt kiváló minőség biztosítása érdekében a kiválasztott berendezés kritikus és eredeti alkatrészeire alkatrészcsere-programot ajánlunk, melynek keretében az Alfa Laval szabványainak megfelelően felújított alkatrészek kerülnek beszerelésre. Ez a megoldás költséghatékony alternatívája a hagyományos javításoknak, és elősegíti a beruházás gyorsabb megtérülését.

Kérésre az alábbi cserealkatrészek állnak rendelkezésre: forgóalkatrészek, szeparátordobok, orsóhüvelyek, hajtóművek, dekanterszalagok, ECB fékek, DSC vezérlők, csúszódob-aljak, sűrített levegős eszközök és PHE lemezkötegek.


.

Megelőző karbantartás

Ha a berendezést csak szükség esetén szervizeli, akkor nem tudja biztosítani a megbízható működést és a teljesítmény fenntartását. A megelőző karbantartás csökkenti a nem tervezett leállásokat, növeli a berendezések élettartamát és csökkenti a munkahelyi baleseteket. Továbbá lehetővé teszi az erőforrások lehető leghatékonyabb kihasználását és az alkatrészkészletek csökkentését.

A berendezés bizonyos ideig történő üzemelését követően a váratlan leállások kiküszöbölésére szolgáló megelőző karbantartást önálló szolgáltatásként végezzük el, előre meghatározott időközönként. A karbantartás egy szolgáltatási szerződés keretében is megrendelhető.


.

Felújítás

Világszerte az Alfa Laval több mint 100 szervizközpontjában végeznek felújítási szolgáltatásokat a berendezések teljesítménynövelése, az üzemi élettartam meghosszabbítása, valamint a biztonságos és hatékony működés biztosítása érdekében.

A tisztításon, a repedésészlelésen, az új tömítések beszerelésén, a nyomásvizsgálaton és a hibás lemezek cseréjén kívül számos más szolgáltatással is igyekszünk segítséget nyújtani Önnek, valamint javaslatokat teszünk az egyéb karbantartási műveletekre vonatkozóan is. Lehetőséget biztosítunk egy testre szabott saját szervizcsomag összeállítására, vagy választhat az előre meghatározott szervizcsomagjaink közül.

Az Alfa Laval hőcserélőkkel foglalkozó közép-európai szervizközpontja Brnóban található. További információ az általunk kínált szolgáltatásokról. 

Bővebben a Brno-i szervizközpontról

 


.

Javítás

Ha a berendezést telepítő szakembereket bízza meg a javításokkal, azzal maximalizálja a gyártási teljesítményt és elkerülheti a következményes károkat és baleseteket. A helyi szervizszakértő kollégáink által nyújtott szolgáltatások meghosszabbítják a berendezés üzemi élettartamát és biztosítják a folyamatos működést.

A szolgáltatás magában foglalja a berendezés vizsgálatát, az ajánlott javítási tevékenységeket, valamint egy munkavégzési javaslatot vagy nyilatkozatot. Az Alfa Laval szakemberei az Ön kérésének megfelelően megjavítják a berendezést, szükség esetén kicserélik a nem biztonságos vagy kopott alkatrészeket, majd összeszerelik a berendezést. Szükség esetén a berendezés kiegyensúlyozását is elvégzik. A javítást követőn Ön kézhez kap egy jegyzőkönyvet az elvégzett tevékenységek összegzésével.


.

Szerviz Kit-ek

A tervezett karbantartáshoz szükséges szervizkészleteinket a több éves tapasztalataink alapján fejlesztettük ki annak érdekében, hogy segítséget nyújtsunk a tervezett szervizmunkálatok lehető legrövidebb időn belüli elvégzéséhez. A készletek tartalmazzák az adott karbantartási eljáráshoz szükséges eszközöket, valamint a legkorszerűbb eredeti alkatrészeket annak érdekében, hogy meghosszabbítsák a berendezés élettartamát és biztosítsák a legújabb technológia szerinti működést.

A szervizkészletek a berendezések széles választékához elérhetők, beleértve a szivattyúkat, szelepeket, szalagpréseket, csavarpréseket, dekantereket és szeparátorokat. Az alkatrészeket kifejezetten az Ön berendezéseihez és üzemi feltételeihez tervezték - a tökéletesen illeszkedés és kompatibilitás érdekében.

A szervizkészleteket egy szállítmányon belül szállítjuk. Szervizkészleteinkkel Ön biztos lehet abban, hogy a megfelelően illeszthető megfelelő alkatrészeket kapja a megfelelő csomagolásban és a megfelelő útmutatókkal ellátva.


.

Szerviz szerszámok

Az Alfa Laval berendezés tervezett karbantartása és szervizelése során a biztonság és a minőség biztosítása érdekében fontos a megfelelő szerszámok használata. A szervizelésre fordított idő csökkentése érdekében szakembereink a gyors szereléshez és mozgatáshoz szükséges összes eszközt biztosítják.

A megfelelő szerszám használata különösen fontos azoknál a berendezéseknél, amelyek nagy fordulatszámon üzemelnek és/vagy a méretük és/vagy súlyuk miatt kézzel nem emelhetők.


.

Alkatrészek

Ha eredeti Alfa Laval pótalkatrészeket használ, akkor biztos lehet abban, hogy a megfelelő alkatrészt kapja a megfelelő időben.

Az eredeti Alfa Laval pótalkatrészek biztosítják a berendezés csúcsteljesítményen való működését a teljes üzemi élettartam során. Kiváló minőségű, tartós alkatrészeink a termelékenységet helyezik előtérbe és meghosszabbítják a berendezés életciklusát, ezáltal csökkentik a tulajdonlási összköltséget.

Az eredeti Alfa Laval pótalkatrészek használata az alábbi előnyöket biztosítja::

  • Megnövelt rendelkezésre állás és termelékenység
  • Tartós alkatrészek a hosszabb élettartam érdekében
  • Alacsonyabb beszerzési és üzemeltetési összköltség

Bővebben az eredeti Alfa Laval alkatrészekről


Segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése van szervizhez kapcsolódóan?

Helyi szervizszakértői csapatunk a rendelkezésére áll, amennyiben segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése merült fel a berendezés üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatban.

Service staff 640x360

Nézze meg szerviz- és karbantartási videóinkat

Videóinkkal elméleti hátteret és gyakorlati tippeket adunk a berendezéseink szervizeléséhez. A videógyűjtemény lejátszási listájának megnyitásához kattintson az alábbi hivatkozásra.

CE service video list image