Alfa Laval - Brno Szervizközpont

Szervizközpontunk segítséget nyújt Önnek a befektetése megóvásához

Egy prémium minőségű hőcserélő beszerzése nem kis beruházás, ezért érdemes a lehető legjobb szervizszolgáltatást megrendelni, lehetőség szerint professzionális kiszolgálással. A hőcserélők tisztítását és karbantartását szakembereink végzik a Cseh Köztársaságban működő, Brno-i szervizközpontban. Ez garancia a magas színvonalú és gyors szervizszolgáltatásra. Ezenfelül nagy jelentőséget tulajdonítunk a telepítés során keletkező hulladékok és vegyi anyagok megfelelő ártalmatlanításának.

Szervizközpontunkban különös figyelmet fordítunk a tömítések és a lerakódások eltávolítására a hőcserélő lemezeiről.

Ehhez speciális szerszámokat és vegyszereket használunk annak érdekében, hogy a lemezek ne rozsdásodjanak. Csak az így előkészített tiszta felületet lehet megfelelően felszerelni új tömítésekkel. Az Alfa Laval csak eredeti alkatrészeket, tömítéseket és ragasztóanyagokat használ, és a karbantartást a vonatkozó előírásoknak megfelelően végzi.

Miért fontos a hőcserélőket felújítani

Az Alfa Laval professzionális szolgáltatásával hosszú távon nem csupán pénzt takarít meg, hanem a biztonságos működést is biztosítja. A hőcserélők helyesen kivitelezett felújítása biztosítja a maximális hőátadást és a minimális nyomásveszteséget, ez pedig garanciát jelent az alacsony energiafogyasztásra, a zökkenőmentes gyártási- / szervizfolyamatokra és a minőség fenntartására. A szivárgásmegelőzés az alkalmazottak és a berendezések védelmén túl a környezetet is óvja.

Ha a hőcserélők váratlan meghibásodása miatt a gyártási folyamatot le kell állítani, az óriási veszteségeket okozhat.

Az ilyen esetekben nyilvánvalóvá válik a karbantartás jelentősége. A hőcserélők karbantartása általában nagyon egyszerű feladatnak tűnik, ezért az üzemeltetők gyakran nem kérik szakképzett szerviztechnikus segítségét, mivel így időt és pénzt takaríthatnak meg. Azonban fontos tisztázni azt a tényt, hogy ezek a döntések gyakran negatív következményekkel járhatnak. 

Nem megfelelő karbantartás esetén a hőcserélő lemezei mechanikai és kémiai károsodást szenvedhetnek.

A kisebb hibák idővel nagyobb problémát okozhatnak. A nem megfelelő szerszámok használata szintén jelentősen lerövidítheti a berendezések élettartamát, és néhány esetben teljesen működésképtelenné teheti a hőcserélőt. Ez nem csak termeléskiesést okozhat, hanem teljes leállást is, ami viszont már komoly veszteséget jelent.

 

CE service centre brno

Kapcsolat

Alfa Laval Szervizközpont - Brno

CTZone Brno, Dornych 487 / 47c

617 00 Brno

Cseh Köztársaság

Telefon: +36 1 88 99 700

E-mail: info.hu@alfalaval.com

Szerviz kapcsolatfelvételi űrlap

A helytelen karbantartás veszélyei

  • A vegyszeres tisztításhoz elengedhetetlen a megfelelő koncentráció és hőmérséklet ismerete.
  • Megfelelő tapasztalat és professzionális szerszámok hiányában fennáll annak a veszélye, hogy a kisebb sérüléseket figyelmen kívül hagyják.
  • Ha az eredeti tömítést és a ragasztót nem távolítják el teljesen, akkor szivárgás keletkezhet.
  • A helytelenül kiválasztott tömítések szivárgást okozhatnak, és végső soron akár teljesen tönkretehetik a hőcserélő lemezeit.
  • A megfelelő ragasztó kiválasztása kulcsfontosságú a tömítés megfelelő működéséhez.

Segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése van szervizhez kapcsolódóan?

Helyi szervizszakértői csapatunk a rendelkezésére áll, amennyiben segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése merült fel a berendezés üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatban.

Service staff 640x360

Nézze meg szerviz- és karbantartási videóinkat

Videóinkkal elméleti hátteret és gyakorlati tippeket adunk a berendezéseink szervizeléséhez. A videógyűjtemény lejátszási listájának megnyitásához kattintson az alábbi hivatkozásra.

CE service video list image