Szervizközpontunk segítséget nyújt Önnek a befektetése megóvásához

Egy prémium minőségű hőcserélő beszerzése nem kis beruházás, ezért érdemes a lehető legjobb szervizszolgáltatást megrendelni, lehetőség szerint professzionális kiszolgálással. A hőcserélők tisztítását és karbantartását szakembereink végzik a Cseh Köztársaságban működő, Brno-i szervizközpontban. Ez garancia a magas színvonalú és gyors szervizszolgáltatásra. Ezenfelül nagy jelentőséget tulajdonítunk a telepítés során keletkező hulladékok és vegyi anyagok megfelelő ártalmatlanításának.


Miért fontos a hőcserélőket felújítani?

A hőcserélőket számos iparágban alkalmazzák és egyes gyártási folyamatokban kulcsfontosságú szerepet játszanak. Működésük közben gyakran előfordul, hogy a feldolgozott anyagok fizikai és kémiai tulajdonságuk következtében a hőcserélők eltömődését okozzák. A lerakódásoknak köszönhetően a hőcserélők hatásfoka romlik, ami magasabb fogyasztáshoz, rosszabb termék minőséghez, valamint kevésbé biztonságos üzemeléshez vezet.

Az Alfa Laval professzionális szolgáltatásával hosszú távon nem csupán pénzt takarít meg, hanem a biztonságos működést is biztosítja. A hőcserélők helyesen kivitelezett felújítása biztosítja a maximális hőátadást és a minimális nyomásveszteséget, ez pedig garanciát jelent az alacsony energiafogyasztásra, a zökkenőmentes gyártási- / szervizfolyamatokra és a minőség fenntartására. A szivárgásmegelőzés az alkalmazottak és a berendezések védelmén túl a környezetet is óvja.

Ha a hőcserélők váratlan meghibásodása miatt a gyártási folyamatot le kell állítani, az óriási veszteségeket okozhat.

Az ilyen esetekben nyilvánvalóvá válik a karbantartás jelentősége. A hőcserélők karbantartása általában nagyon egyszerű feladatnak tűnik, ezért az üzemeltetők gyakran nem kérik szakképzett szerviztechnikus segítségét, mivel így időt és pénzt takaríthatnak meg. Azonban fontos tisztázni azt a tényt, hogy ezek a döntések gyakran negatív következményekkel járhatnak. 

gasket heart 640x360
CE Brno SC services 640x360

Szervizközpontunk szolgáltatásai

Szervizközpontunkban különös figyelmet fordítunk a tömítések és a lerakódások eltávolítására a hőcserélő lemezeiről.

Ehhez speciális szerszámokat és vegyszereket használunk annak érdekében, hogy a lemezek ne rozsdásodjanak. Csak az így előkészített tiszta felületet lehet megfelelően felszerelni új tömítésekkel. Az Alfa Laval csak eredeti alkatrészeket, tömítéseket és ragasztóanyagokat használ, és a karbantartást a vonatkozó előírásoknak megfelelően végzi.

Integritás vizsgálat

Integritásvizsgálatunk egyedülálló kényelmet, pontosságot és biztonságot kínál. Az eljárás lényege: egy hidrogénből és nitrogénből álló, nemmérgező és nem gyúlékony keveréket átszivattyúzunk a szerelt
lemezes hőcserélőn, így kimutathatók a mikroszkopikus méretű repedések, illetve a korrózióra vagy az anyagkifáradásra utaló jelek.

A hőcserélő felújítás lépései

  • A hőcserélőt, illetve annak lemezeit átvizsgáljuk. A lemezek ellenőrzésénél korszerű technológiát, például színes hibakereső folyadékot és UV sugárzást alkalmazunk. Emellett lehetőség van integritásvizsgálat elvégzésére is. Ennek köszönhetően megtalálhatjuk még a legkisebb repedést vagy elváltozást is.
  • Bizonyos vegyszerek segítségével - mint pl. a folyékony nitrogén vagy a marószóda, a tömítéseket teljesen eltávolítjuk, így a lemezek mélyedései sértetlenek maradnak.
  • A lemezek tökéletes tisztítása nagynyomású víz és vegyszer keverékével történik, amelynek elegye és hőmérséklete különös figyelemmel van szabályozva.
  • Az új Alfa Laval tömítéseket úgy választjuk ki, hogy biztosítva legyen optimális müködésük, figyelembe véve a felhasznált anyagokat, nyomást és hőmérsékletet az adott alkalmazás során. Ezt követően pedig az előírásoknak megfelelően, ragasztó nélkül vagy ragasztóval rögzítjük őket.
  • A lemezek a szervizt követően ellenőrzésen mennek keresztül, amely során a tömítések rögzítésének helyességét, a korrózió megfelelő eltávolítását, és a mechanikus eróziós sérüléseket vizsgáljuk. Az ellenőrzés után vizsgálati jegyzőkönyvet állítunk ki.

A helytelen karbantartás veszélyei

  • A vegyszeres tisztításhoz elengedhetetlen a megfelelő koncentráció és hőmérséklet ismerete.
  • Megfelelő tapasztalat és professzionális szerszámok hiányában fennáll annak a veszélye, hogy a kisebb sérüléseket figyelmen kívül hagyják.
  • Ha az eredeti tömítést és a ragasztót nem távolítják el teljesen, akkor szivárgás keletkezhet.
  • A helytelenül kiválasztott tömítések szivárgást okozhatnak, és végső soron akár teljesen tönkretehetik a hőcserélő lemezeit.
  • A megfelelő ragasztó kiválasztása kulcsfontosságú a tömítés megfelelő működéséhez.

Az Alfa Laval Brno Szervizközpont címe

CTZone Brno, Dornych 487 / 47c

617 00 Brno

Cseh Köztársaság

        

Segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése van szervizhez kapcsolódóan?

Helyi szervizszakértői csapatunk a rendelkezésére áll, amennyiben segítségre van szüksége, vagy bármilyen kérdése merült fel a berendezés üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatban.

Service staff 640x360

Nézze meg szerviz- és karbantartási videóinkat

Videóinkkal elméleti hátteret és gyakorlati tippeket adunk a berendezéseink szervizeléséhez. A videógyűjtemény lejátszási listájának megnyitásához kattintson az alábbi hivatkozásra.

CE service video list image