2023-11-29 Befektetői hírek

Az Alfa Laval a COP28-on - elkötelezetten az energia átállás elősegítése mellett a "net zero" elérése érdekében

Az Egyesült Arab Emírségekben kerül megrendezésre az ENSZ klímaváltozással foglalkozó konferenciája, a COP28. Az ezen részt vevő svéd delegáció tagjaként az Alfa Laval ismét csatlakozik a globális erőfeszítésekhez, amelyek elősegítik az átállást a net zero kibocsátás eléréséhez 2050-re. A vállalat elsődleges célja, hogy segítse a folyamatos váltást azon iparágakban, amelyektől társadalmaink függnek. Ez azt jelenti, hogy támogatjuk az energetikai átállást és csökkentjük a kibocsátást az energia-, az élelmiszer-, a vízipar- és a hajózás területén.

A COP28-on az Alfa Laval aktívan részt vesz majd a döntéshozókkal és a szabályalkotókkal folytatott megbeszéléseken, együttműködésben a partnerekkel és ügyfelekkel annak érdekében, hogy támogassa a rendelkezésre álló és innovatív megoldások bevezetését a net zero elérésének útján.

A COP28 kiemelt eseményei, amelyekre érdemes odafigyelni:

  • "Az iparági vezetők nézeteinek megosztása, együttműködés az értékláncban a hatásos átláthatóság megteremtése érdekében" panelbeszélgetés a MASSIV+ partnerekkel a svéd pavilonban december 2-án 16.00-16.40 óra között.
  • "Tiszta technológiák a net zero kibocsátás eléréséhez az időszakos energiahatárok közepette" panelbeszélgetés a dán pavilonban december 4-én, 16.45-17.45 óra között (GST).
  • "A szén-dioxid-mentesített és rugalmas értéklánc megvalósítására irányuló intézkedések" panelbeszélgetés a svéd pavilonban december 5-én 13:00-13:40 óra között.
  • "A városok fenntarthatóságának elősegítése az értékláncokon keresztül, a net zero elérése érdekében" - ülés a "We Don't Have Time Pavilon in Blue Zone"-ban december 6-án, 14.00 - 15.00 óra között.
  • "A hosszú kikötői várakozási idők megoldása innovatív technológiákkal" panelbeszélgetés a svéd pavilonban dec. 6-án 17.00-17.20 óráig GST

Az éghajlatváltozás fényében a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) kiemelt figyelemmel kezeli a megújuló energiakapacitás megháromszorozását és az energiahatékonysági fejlesztések ütemének megduplázását a különböző ágazatokban 2030-ig. Ez magában foglalja az elektrifikáció fokozását és a fosszilis tüzelőanyagokról való fokozatos átállás támogatását fejlett hűtési megoldásokra.

Nincs egyetlen olyan megoldás, amely önállóan képes lenne elérni a globális felmelegedés 1,5 fokra való csökkentését és végső soron a net zero kibocsátás elérését. Ez a vállalkozás különféle megközelítéseket, hosszú távú stratégiákat és ambíciót igényel, de mindenekelőtt erős partnerségeket - és azonnali cselekvést.

Az Alfa Laval nagyon aktívan részt vesz e változás előmozdításában - hogy segítse a folyamatos váltást azon iparágakban, amelyektől társadalmaink függnek. Támogatjuk az energetikai átállást és csökkentjük a kibocsátást az energia-, az élelmiszer-, a vízipar- és a hajózás területén. Ennek részeként megoldásokon dolgozunk az energiaátállás mihamarabbi megvalósítása és a kibocsátások csökkentése érdekében 2030 előtt. Többek között támogatjuk a jövő energiarendszerének kiépítését és a mai energiarendszer gyors szén-dioxid-mentesítését. Emellett elősegítjük, hogy a megújuló energiaforrások hasznosítása az egész értékláncban megvalósuljon.

A legfrissebb információkat és az élő közvetítéseket az Alfa Laval programjáról a COP28 konferencia alatt, itt találja: www.alfalaval.com/COP28

 

 

Címkék

Továbbiak

Alfa Laval at COP28

cop28-logo-green-small.jpgAz Alfa Laval a svéd delegáció tagjakénz részt vesz majd a döntéshozókkal és a szabályalkotókkal folytatott megbeszéléseken, együttműködésben a partnerekkel és ügyfelekkel annak érdekében, hogy támogassa a net zero kibocsátás elérését.

További információ a COP28-ról

 

Kapcsolódó tartalom: