2022-10-15 Befektetői hírek

Az Alfa Laval együttműködik a Schneider Electric céggel a vállalat energiateljesítményének elemzése és javítása érdekében

Az Alfa Laval kiterjeszti globális együttműködését a Schneider Electric vállalattal az adatok digitalizálása és elemzése érdekében, hogy ezzel is javítsa a működési hatékonyságot. A két vállalat a telephelyek, országok és régiók közel valós idejű energiafogyasztási adatait fogja felhasználni az energiahatékonysági projektek azonosításához és meghatározásához. Az együttműködés része az Alfa Laval azon törekvésének, hogy 2030-ra a teljes értékláncban szén-dioxid-semlegessé váljon.

A Schneider Electric vállalattal való együttműködés 2019-ben kezdődött, és célja az energetikai infrastruktúránk digitalizálása volt. Az energiafogyasztási adatok rögzítése az egész vállalaton belül olyan energiahatékonysági projektek és kezdeményezések meghatározását eredményezte, amelyek célja az energiafelhasználás és a költségek csökkentése lett a különböző telephelyeken, országokban és régiókban. Ebben a következő lépésben a két vállalat arra készít tervet, hogy az Alfa Laval hogyan terjesztheti ki a megújuló energiaforrások használatát, a földgázról más, fenntarthatóbb alternatívákra való átállással. Az Alfa Laval célul tűzte ki, hogy 2030-ra a teljes értékláncban szén-dioxid-semlegessé válik, és ez az együttműködés fontos lépés e törekvés megvalósítása felé.

A szén-dioxid-semlegességi célunk eléréséhez a teljes ellátási láncunk erőfeszítéseire szükség van csak úgy, mint az intenzív együttműködésre ügyfeleinkkel, beszállítóinkkal és azokkal a társadalmakkal, amelyekben működünk - mondta Mikael Tydén, az Alfa Laval ügyvezető alelnöke, a vállalat operatív részlegének vezetője. "Csatlakoztunk az 'Exponential Roadmap' kezdeményezéshez, hogy támogassuk az energiahatékony megoldások megvalósítását. A Schneider Electric-kel kötött kibővített partnerségi megállapodásunk egy újabb konkrét lépés a Párizsi Egyezményben meghatározott 1,5°C-os forgatókönyv eléréséhez."

Tudta, hogy... Az energiahatékonyság a Párizsi Egyezményben foglalt célok elérésének egyik fő tényezője, mivel a Nemzetközi Energiaügynökség szerint a következő 20 évben több mint 40 százalékkal csökkentheti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

 

Címkék

Továbbiak

Kapcsolódó tartalom: