2024-03-08 Hírek

Új szivattyú kézikönyv az Alfa Laval-tól

Az Alfa Laval kiadta Szivattyú kézikönyvének vadonatúj változatát. A 375 oldalas kézikönyv ingyenes, és tudományos ismereteket tartalmaz az alapvető szivattyúfunkciókról, valamint részletes iránymutatást ad a méretezéshez és a megfelelő szivattyútípus kiválasztásához az optimális hatékonyság érdekében. A kézikönyvben számos valós példa szerepel.

Az Alfa Laval szivattyú kézikönyvének első kiadása 25 évvel ezelőtt jelent meg és hamarosan világszerte a mérnökképzés tananyagának részévé vált. A könyv emellett a gyártók körében is népszerű, az áramlástechnikával foglalkozó műszaki szakemberek számára referenciaműként szolgál.

Naprakészen a szivattyú technológia terén

Az évek során a kézikönyvben apróbb módosítások történtek, 2023-ban viszont egy nagyobb átdolgozásra került sor. Így a mostani, legfrissebb kiadás naprakész a legújabb technológiáknak megfelelően.

„Rengeteget dolgoztunk azért, hogy a legfrissebb ismereteket összegyűjtsük a szivattyúk működéséről, illetve olyan kapcsolódó innovatív technológiákról, amelyek a szivattyúk hatékonyságát fokozzák annak érdekében, hogy a társadalmi és iparági fenntarthatósági célok megvalósulhassanak. A szivattyúk az áramlástechnikai folyamatok leginkább energiaigényes berendezési közé tartoznak. Így a szivattyúkhoz kapcsolódóan nagy az energiamegtakarítás lehetősége. Ezért fontos, hogy már a kezdetektől fogva a megfelelő szivattyút válasszuk és az élettartam során biztosítsuk a megfelelő karbantartást” - mondja Lars Sørensen, az Alfa Laval termékmenedzsmentért felelős egyik vezetője.

A könyv szerzői mind szivattyú technológiában jártas mérnökök, akik széleskörű elméleti ismeretekkel és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a szivattyús alkalmazások és az áramlástechnikával foglalkozó műszaki szakemberek képzése során.

Online elérhető

A kézikönyv ingyenes és online elérhető. Letölthető a www.alfalaval/PumpHandbook oldalról. Egy videó sorozatot is tartalmaz például a szivattyúk működéséről, a hibaelhárításról és karbantartási útmutatókról.

A kézikönyv főbb fejezetei a következők:

  • A szivattyúzási alkalmazások alapvető elmélete
  • Szivattyútípusok különböző alkalmazásokra
  • Szivattyú méretezése a maximális hatékonyság érdekében
  • Szivattyú-specifikáció
  • Szivattyúmotorok
  • Hibaelhárítás
  • Műszaki adatok és képletek

Bővebb információért látogasson el honlapunkra: www.alfalaval.com/pumphandbook

 

Címkék

Továbbiak
Pump-Handbook

Letölthető dokumentumok

Kapcsolódó tartalom: