2024-06-04 Hírek

Új csúcsok - Hatékony hőcserélők az energiatakarékos és magas teljesítményért

A lengyelországi Varso Place elképesztő 310 méteres magasságával az EU legmagasabb épülete. A torony épületgépészeti rendszeréhez az Alfa Laval 30 nagy hatékonyságú hőcserélőt szállított. Berendezéseink energiamegtakarítást biztosítanak, csökkentik az épület CO2-kibocsátását, minimalizálva annak ökológiai lábnyomát. Emellett tartós, megbízható és magas teljesítménnyel működnek.

A Varso Place egy egyedülálló projekt Varsó központjában. A tekintélyes fejlesztés két alacsonyabb épületből - a HRA Architekci által tervezett Varso 1 és Varso 2 épületből, illetve a Foster + Partners által tervezett 310 méter magas toronyból áll. 144 000 m2 bruttó bérbeadható területet foglal magában, amiben irodák, szálloda, éttermek, földszinti üzlethelyiségek találhatók és közvetlen kapcsolatot biztosít a varsói központi pályaudvarhoz.

Fenntartható fejlődés

Az épületek építése során a HB Reavis építő cég számára fontos szempont volt a környezetvédelem, valamint a látogatók és az alkalmazottak kényelme és egészsége. Ennek eredményeként a nemzetközi BREEAM tanúsítási rendszer keretében "Kiváló" minősítést kaptak, mert az épület megfelel a fenntartható fejlődés legmagasabb követelményeinek. A Varso Place minden fő részét elemezték annak érdekében, hogy alacsony környezeti hatás mellett biztosítsák az épület működése során a széndioxid-kibocsátás csökkentését.

Középpontban az energiacsökkentés és a rugalmas szolgáltatás

Különleges figyelmet fordítottak az energia- és víztakarékos megoldásokra, ezen belül az energiahatékony légkondicionáló, fűtési és világítási rendszerekre. A kiválasztott megoldások a HB Reavis szerint közel 23%-kal csökkentik az energiafogyasztást. Az épületek hőcserélőinek beszállítójaként az Alfa Lavalt választották, elismertsége és széles szerelt- és forrasztott lemezes hőcserélő kínálata miatt.

A másik fontos ok, amiért a kivitelező az Alfa Laval lengyel leányvállalatát választotta, az volt, hogy a vállalat megfelelt minden követelménynek mind az üzemeltetési paraméterek, mind a berendezések mérete és súlya tekintetében. Lényeges volt egy kapcsolattartó személy rendelkezésre állása, aki segíteni tudott, amikor változtatásokra volt szükség. Ez létfontosságúnak bizonyult, mivel az építkezés során több módosításra is szükség volt. A módosítások nemcsak a hőcserélők teljesítményét, hőmérsékleti és nyomás követelményeit étintették, hanem magát a koncepciót is.

A szerviz és támogatás gyors elérése rendkívül fontos az ilyen bonyolult projekteknél. Az Alfa Laval helyi szakemberei ezen a téren is kiváló szolgáltatást nyújtanak.

Gasketed plate heat exchanger

Fenntartható megoldás megnövelt hatékonysággal

Az Alfa Laval 30 darab szerelt és forrasztott lemezes hőcserélőt szállított, amelyeket az épületek fűtési, hűtési, szellőzési és légkondicionáló rendszereiben használnak. A hőcserélők hatékonyságának köszönhetően csökkentik a hőveszteséget, a víz- és áramfogyasztást - magyarázza Krystyna Libich-Gajda, az Alfa Laval Poland hőcserélő szakértője:

Választásunk a legújabb T-sorozatunk hőcserélőire esett, mivel a termékcsalád minden előnye egyedülálló. Az aszimmetrikus csatornák, a speciális csonk- és lemezkialakítás néhány plusz fokot biztosítanak a szekunder oldalon, ami hozzájárul a maximális hatékonysághoz. Dióhéjban összefoglalva, a végfelhasználó számára az alacsonyabb fűtési költségeket és kevesebb C02-kibocsátást biztosítják.

A tervezőiroda úgy döntött, hogy a legmagasabb épület - a Varso Tower - biztonsága érdekében több kritikus rendszerben is AHRI által tanúsított és teljesítménygarantált hőcserélőket épít be. Ezt a döntést befolyásolta a projekt összetettsége, valamint a Varso Place presztízse és egyedisége. Az AHRI tanúsítvánnyal rendelkező lemezes hőcserélők csökkentik az energiafogyasztást és az élettartam alatti üzemeltetési költségeket, mivel biztosítják az energiahatékonyságot és a termék specifikációjának megfelelő teljesítményt.

Nagyszerű lehetőségek széles köre

Az együttműködés kiterjedt az Alfa Laval műszaki ismereteire, a telepítésre, a szervizelésre és a támogatásra, valamint az alábbi Alfa Laval berendezésekre:

  • 4 x T20
  • 9 x TL10, M15 és M10
  • 8 x AQ4 és AQ6
  • 9 x CB400 és CB200

Minden hőcserélőt szigeteléssel láttak el mind a fűtéshez, mind a hűtéshez.

A nagy hatékonyságú hőcserélők beépítése a Varso Place hűtési és fűtési rendszereibe nagy lehetőségeket teremt az energiaszámlák és a CO2-kibocsátás csökkentésére, anélkül, hogy a teljesítmény és a termékminőség romlana. A környezetre gyakorolt negatív hatások minimalizálása mellett pedig a modern Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélők csökkentik az üzemeltetési költségeket és növelik a hatékonyságot ügyfelünk számára.

Címkék

Továbbiak
varso-place-640x360

Miért az Alfa laval?

  • Az Alfa Laval piacvezető cég, amely garantálja a minőséget
  • Gyors reakció a változtatásokra, az Alfa Laval képviselőjének teljes körű elérhetősége
  • A Łódźban található szerviz gyors elérhetősége
  • Szerelt és forrasztott lemezes hőcserélők széles választéka
  • A működési paraméterekre, valamint a méretekre és a tömegre vonatkozó valamennyi követelmény teljesítése
  • Lehetőség szigetelet hőcserélők szállítására

Kapcsolódó tartalom: