2024-03-28 Hírek

Fenntartható városok - Ideje a nagy léptékű megvalósításnak!

Az Alfa Laval a közeljövőben megrendezésre kerülő rendezvényére számos érdekelt felet összehívott a teljes értékláncból.

A COP28 megállapodás szerint duplaannyi energiahatékonysági erőfeszítésre van szükségünk ahhoz, hogy 2030-ra elérjük a globális net zero célokat. Ennek megvalósításához a tettek mezejére kell lépnünk és ezért jött létre a "Fenntartható városok" kezdeményezés.

Mivel a városok a globális energiafogyasztás 80%-át és a globális szén-dioxid-kibocsátás több mint 70%-át adják, a fűtési és hűtési rendszerek energiahatékonyságának javítása, az ágazati kapcsolatok és az úttörő partneri együttműködések valóban sokat számítanak.

Április 9-én az Alfa Laval egy net zero rendezvényt szervez, amelyre meghívta az iparág szereplőit, városok képviselőit, politikai döntéshozókat és partnerszervezeteket, hogy részt vegyenek egy panelbeszélgetésen erről a fontos témáról.

 

  • Hogyan tudjuk partneri együttműködések révén előmozdítani a változást?
  • Hogyan alakíthatjuk át a terveket cselekvéssé, hogy azok meg is valósuljanak?
  • Hogyan segítheti az iparágak és a városok együttműködése az energiahatékonyság megduplázását?

A COP28 rávilágított arra, hogy mennyire fontos az energiahatékonyság a városok fenntarthatóbbá tételében és a fosszilis tüzelőanyagokról való átállásban. A hővisszanyerési technológiák, valamint a távfűtés és távhűtés alkalmazása bizonyítottan jelentősen javítja a városok energiahatékonyságát - ezért világszerte fontosak lesznek a net zero célok elérése érdekében.

A villamosítással és a világ legtöbb városában tapasztalható exponenciális népességnövekedéssel az energiahatékony fűtési és hűtési megoldások iránti igény is egyre nagyobb. Ahhoz, hogy ezt az igényt kielégítsük és a városokat valóban fenntarthatóvá tegyük, az együttműködés, az ágazati összekapcsolódás és a hatékony hőátviteli technológiák alkalmazása kulcsfontosságú lesz.

A COP28 megalapozta a tudatosságot a fenntartható városokkal kapcsolatban. Most itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk és elkezdjük a gyakorlati megvalósítást. A fűtés és hűtés energihatékonyabbá tétele és a fosszilis tüzelőanyagokról való áttérés kulcsfontosságú a városok kibocsátáscsökkentése szempontjából. Azért hozzuk össze az érdekelt feleket a teljes értékláncból, mert a változás sikeres előmozdításához együttműködésre van szükség" - mondja Thomas Møller, az "Energy" divízió elnöke.

A fenntartható városokról szóló rendezvényt április 9-én, 15:00-tól (CET) közvetítjük.
Bővebb információ és jelentkezés a rendezvényre: Fenntartható városok élő közvetítés április 9-én | Alfa Laval


Tervezett program

BEVEZETÉS - A városok kihívásai az energetikai átalakulásbanCOP28 - A városok hozzájárulása az energiahatékonysági törekvések megvalósításához
Mark Watts
, a C40 Cities Climate Leadership Group ügyvezető igazgatója


GONDOLATOK A COP28-RÓL
Julien Gennetier
, az Alfa Laval szerelt lemezes hőcserélő üzletág elnöke
Anna Hall, az Alfa Laval energiaipari részlegének kapcsolatokért felelős vezetője


"SEEING IS BELIEVING" - Legjobb gyakorlatok a városok és az őket körülvevő ökoszisztémák energiahatékonyságának javítására


PANELBESZÉLGETÉS - Milyen megoldások vannak, és hogyan valósíthatjuk meg azokat?
Milyen szerepet játszanak az energia, a távfűtés és a hőhálózatok egy fenntartható városban? Hogyan támogatja a szabványosítás és az értékláncot átfogó együttműködés a megvalósítást? Hogyan támogathatjuk a változást politikai és pénzügyi oldalról? Milyen szerepet játszanak az energiahatékony épületek és a holisztikus energiarendszer? Hogyan támogathatja a távhűtés a városokat a net zero elérésében?

A PANELBESZÉLGETÉS RÉSZTVEVŐI

Aurélie Beauvais, az Euroheat & Power ügyvezető igazgatója
Olivier Racle, az ENGIE DHC üzleti platformjának vezetője
Phil McDermott, az E.ON UK városi energiaátalakításért felelős vezetője
Sezgin Kadir, a Kraftringen csoport vezérigazgatója
Anna Ekdahl, a Ramböll energiaátalakításért felelős igazgatója
Ulf Gehrckens, az Aurubis AG vállalati energia- és klímaügyekért felelős alelnöke
Malgorzata Moczynska, az Alfa Laval forrasztott és fúziós eljárással hegesztett hőcserélő üzletág elnöke
Neil Parry, az Alfa Laval távhőenergiáért felelős globális vezetőjeMÉG EGY DOLOG - Az együttműködés erejének bemutatása
Az iparban elsőként alkalmazott technológia a távfűtési hálózat részévé válik


Az esemény házigazdája Catarina Rolfsdotter újságíró és az EU Éghajlat-paktum nagykövete lesz.

 

Címkék

Továbbiak

Kapcsolódó tartalom: