2023-04-11 Hírek

Az üzem korszerűsítése zöldebb jövőt biztosít. Dabur Naturelle, Dubai, Egyesült Arab Emírségek

A Naturelle LLC évente mintegy 28 000 tonna testápolási terméket gyárt az Egyesült Arab Emírségekben, amelyet világszerte egymilliárd fogyasztó használ. Hosszú távú fenntarthatósági programja részeként a Naturelle felkereste a Swedinox International-t, az Alfa Laval egyik helyi értékesítési partnerét, hogy megoldja a Ras Al Khaimahban található üzemében meglévő szivattyúk magas energiafogyasztásával és alacsony hatékonyságával kapcsolatos problémákat. Az üzem beleegyezett az Alfa Laval OptiLobe szivattyúk kipróbálásába; a teszt során jelentős energiamegtakarítást értek el, így több mint 30 szivattyút korszerűsítettek az üzemben.

 

Ezzel kezdődött a Naturelle és az Alfa Laval közötti hosszú távú partnerség. Az eredmény? Minimális hulladék, 65%-os csökkenés az energiaköltségekben és a kibocsátásban, 50%-os megtakarítás a vízfogyasztásban, 80%-kal gyorsabb tartály tisztítási idő - és alacsonyabb teljes tulajdonlási költség. Mindez a bizonyíték arra, hogy a zöldítés előnyös az üzlet számára.

Fenntarthatóság: a hatalmas megtakarítások lényege

A Dabur Naturelle LLC a Dabur International része, amely India egyik legnagyobb gyorsan forgó fogyasztási cikkeket gyártó vállalatának, a Dabur Indiának százszázalékos tulajdonú leányvállalata. A Dabur Naturelle üzem Ras Al Khaimahban gyárt termékeket a vállalat Dabur márkájú testápolási termékeihez, többek között samponokat, kondicionálókat, fogkrémeket, bőrápolókat, krémeket, hidratálókat és kézfertőtlenítőket.

A Naturelle üzemben magas rezgés- és zajszintet, megnövekedett szivattyúkopást, gyakori és váratlan meghibásodásokat, valamint csökkent szivattyúkapacitást tapasztaltak. Az Alfa Laval és a Swedinox együttműködésben, az Alfa Laval Joules online fenntarthatósági eszközt segítségével kiszámította a lehetséges fenntarthatósági megtakarításokat. A Joules igazolta, hogy az OptiLobe szivattyúkkal a meglévő szivattyúkhoz képest csökkenthető a víz-, az energia- és a tisztítóközeg-felhasználás.

Az energiaköltségek és a kibocsátások 65%-kal csökkentek

E számítások alapján a Dabur Naturelle beleegyezett egy tesztelésbe, amelynek során a hét meglévő 5 kW-os forgódugattyús szivattyút 1,73 kW-os Alfa Laval OptiLobe 32 forgódugattyús szivattyúkra cserélte. Az Alfa Laval OptiLobe szivattyúkra való átállás 65%-kal csökkentette az energiaköltségeket és a szén-dioxid-kibocsátást, valamint drasztikusan csökkentette a zajszintet, ezáltal javítva a dolgozók biztonságát. Ezenfelül az OptiLobe esetében nem jelentkezett kopás, illetve nem csökkent a szivattyú hatékonysága vagy kapacitása az idő múlásával, amit a Dabur Naturelle a korábbi szivattyúinál tapasztalt.

Miután az OptiLobe bebizonyította, hogy a számított energiamegtakarítás a valóságban is elérhető, a Dabur Naturelle nem csak az Egyesült Arab Emírségekben található üzemében telepített hét szivattyút vásárolta meg, hanem további 35 Alfa Laval OptiLobe és SRU szivattyút vásárolt az Egyesült Arab Emírségekben, Egyiptomban és Nigériában található Dabur-üzemek számára.

Nagyon elégedettek vagyunk az OptiLobe szivattyúk teljesítményével - mondja Karan Arora, a Dabur International Ltd. műszaki vezetője. "A szivattyúk üzemideje nagyon magas, az energiafogyasztás pedig jelentősen alacsonyabb a korábbihoz képest.

50%-os vízmegtakarítás, 80%-kal gyorsabb tartálytisztítási idő.

A szivattyú-korszerűsítés sikere további fenntartható megtakarítási lehetőségeket eredményezett más területeken. A Dabur Naturelle folytatta a Naturelle LLC termelési létesítményeinek fejlesztését és bővítését. Ennek során az Alfa Laval Middle East együttműködésben a Swedinox-szal auditálta a Dabur Naturelle tartálytisztítási folyamatban résztvevő keverőit.

Az audit alapján az Alfa Laval értékesítési partnere egy teljes forróvizes tisztítórendszert ajánlott hat Alfa Laval GJ A6-os tartálytisztító berendezéssel együtt. A Joules fenntartható megtakarítás kalkulátor 50%-os megtakarítást számított a víz- és tisztítószer-fogyasztásban, valamint 80%-os csökkenést a tisztítási időben. Mindenki nyert - elméletben és gyakorlatban is.

Partnerség a fenntartható optimalizálásért

A bizalom és az átláthatóság minden iparágban létfontosságú a fenntartható változás előmozdításához. A Dabur, a Swedinox és az Alfa Laval között létrejött erős kötelék a közös értékeken, a tudásmegosztáson és azon a célon alapul, hogy kevesebbet használva többet termeljenek. 

Szilárdan hiszünk abban, hogy a környezeti fenntarthatóság az üzleti sikert is megalapozó tényező - mondja Subba Rao, a Dabur International egyik vezetője. "Az együttműködés a Swedinox-szal és az Alfa Laval-lal megmutatta számunkra, hogy ez lehetséges, és hogy ez az előre vezető út."

Címkék

Továbbiak
dabur hpc case story image 640x360

OptiLobe forgódugattyús szivattyú

OptiLobe_Rotary Lobe Pump_640x360.jpg

A higiénikus energia- és víztakarékos áramlástechnikához

Tudjon meg többet az OptiLobe szivattyúról

 

Alfa Laval GJ A6

GamaJet A6_640x360.jpg

Hatékony aszeptikus tartálytisztító berendezés a mikrobamentes belső felületekhez.

Tudjon meg többet a GJ A6-ról

 

Kapcsolódó tartalom: