2022-08-25 Hírek

Lássa meg a lehetőséget - Jelentős megtakarítások hatékony szivattyúzással

Az energiaköltségek csökkentésének lehetőségeit keresve, nem biztos, hogy a szivattyúk jutnak először eszébe. De gondolja át újra. A szivattyúk valójában a világ energiafelhasználásának mintegy 10%-át adják - valójában többet, mint bármely más típusú berendezés.

Pumps_close_up_hero_1920X480.jpg

És bár a szivattyúk optimalizálása nem új keletű ötlet, a CO2-kibocsátás és az üzemeltetési költségek csökkentésére irányuló törekvések egyre nagyobb jelentőséget adnak neki. A beszerzési ár összehasonlítása mellett fontos az életcikluson átívelő energiafogyasztás összehasonlítása is. A szivattyúk méretezésének figyelembevétele az üzemtervezés korai szakaszában elengedhetetlen. Még a prémium márkák esetében is 25% vagy még több energiamegtakarítás érhető el - az alacsonyabb hatékonyságú versenytárs termékek esetében ez az arány akár 50% fölé is emelkedhet.

Olyan meglévő üzemek esetében, ahol a szivattyúk optimalizálása eddig nem volt kulcsfontosságú kérdés, a korszerűsítés megérheti, és akár három hónap alatt megtérülhet.

A minőség számít

Fontos, hogy jól megtervezett és átgondoltan felépített szivattyút válasszon. A maximális teljlesítményhez fontosak az alacsony tűréshatárok és az optimális belső kialakítás, amihez ellenálló konstrukcióra van szükség. A kevésbé robusztus, gyakran vékonyabb anyagból készülő szivattyúk hajlamosak nyomás alatt tágulni és összenyomódni, ami nagyobb hézagokat igényel, és alacsonyabb hatékonyságot eredményez. Ugyanakkor,

Az energiaköltségek csökkentése nem csupán egy kiváló minőségű szivattyú megvásárlásáról szól. Hanem arról, hogy minden alkalmazásra a megfelelő szivattyút válasszuk ki.    
Russel Jones, Alfa Laval

centrifugal_pumps_640x360.png

A kiválasztás titka

Olvassa el tippjeinket, hogy mit vegyen figyelembe az adott feladatra megfelelő szivattyú kiválasztásakor.

  • A szivattyú kialakítása mellett vegye figyelembe a teljes rendszer felépítését is. Még kiváló minőségű szivattyúk esetében is, a szivattyú tényleges teljesítménye alkalmazásonként drámaian eltérő lehet.
  • A legjobb hatékonysági pontjához legközelebb teljesítő szivattyút válassza ki.
  • Keressen széles termékkínálatot, valamint a kiválasztást támogató szoftvert. Ezek segítségével közelebb kerülhet az optimális teljesítményhez.
  • A térfogatáram szabályozásához használjon frekvenciaváltós hajtást a szivattyú fordulatszámának közvetlen beállításához, ahelyett, hogy az ellennyomást szelepeken keresztül szabályozná. Ezzel 30-40%-os energiamegtakarítást érhet el.

A legjobb hatékonysági pont

Minden egyes centrifugálszivattyú esetében létezik egy olyan pont, amelyiken a szivattyú optimális nyomómagasság és kapacitás mellett a leghatékonyabb teljesítményt nyújtja adott alkalmazásban. Ezt nevezzük "legjobb hatékonysági pontnak" (BEP). Ha a kívánt munkaponthoz képest a BEP eltér, a szivattyú hatásfoka alacsony lehet. Sajnos sok szivattyú nem a legjobb hatékonysági pontján működik. Szoftver segítségével könnyebben ki lehet választaniaz adott feladatra megfelelő szivattyút.


Tekintse meg energiahatékony szivattyú kínálatunkat, és vegye fel velünk a kapcsolatot, ha segíteni tudunk abban, hogy megtalálja a legmegfelelőbb szivattyút a folyamat teljesítményének optimalizálásához.

 

Alfa Laval szivattyúk áttekintése

Kapcsolatfelvétel

 

Címkék

Továbbiak

Kapcsolódó tartalom: