2022-05-31 Hírek

Bemutatjuk az Alfa Laval AC540 forrasztott lemezes hőcserélők új családját

Az Alfa Laval bemutatta új AC540 forrasztott lemezes hőcserélőjét online net-zéró rendezvényén, amelynek középpontjában az energiahatékonyság, a tiszta energia és a körforgásos gazdaság álltak. A hűtőközegek gyorsan változó világának számos változására reagálva az Alfa Laval kifejlesztette a forrasztott lemezes hőcserélők Alfa Laval AC540 családját, amelynek kialakítását kifejezetten az R32, a szén-dioxid és más alacsony GWP-értékű hűtőközegek használatára optimalizálták.

 

A környezetvédelmi megfontolások és az éghajlatváltozás kezeléséhez kapcsolódó jogszabályok arra késztetik az épületgépész ágazatot, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen a fokozott teljesítményre, a jobb energiahatékonyságra és a hűtőközegek kiválasztásának újragondolására.

Az alacsony GWP-értékű hűtőközegek, köztük a természetes hűtőközegek, például a propán és a HFC-k, például az R32 használatának növelése az éghajlatra gyakorolt hatások kezelésének egyik kulcsfontosságú eleme. Egy másik fontos szempont a hűtési egységenkénti energiaigény csökkentése. Az AC540 család mindkettőre törekszik, a rendszerépítők igényeinek megfelelő kW-tartományban.

A CO2 szintén egyre nagyobb teret hódít a piacon, mivel a kereskedelmi hűtési alkalmazásokban, például a szupermarketekben már általánossá vált, és más alkalmazásokban, például a nagy kapacitású hűtőkben és a nagyméretű hőszivattyúkban is előnyös.

Az Alfa Laval AC540 forrasztott lemezes hőcserélő család berendezéseit úgy terveztük, hogy megfeleljenek ezeknek a kihívásoknak.

Méretét, kapacitását és kínálatunkban elfoglalt helyét tekintve az AC540 család az AC502 és az AC1000 közé esik, és ideális a 250-800 kW teljesítményű, több tekercses hűtőkhöz való használatra. Magassága 750 mm, szélessége 400 mm, és a nagy sűrűségű, alacsony GWP-értékű hűtőközegek széles skálájával üzemeltethető.

Az AC540 család egyedi, élvonalbeli tulajdonságokkal rendelkezik, többek között a DynaStaticTM elosztási területtel, amely optimalizálható egy adott alkalmazásra és hűtőközegre, valamint az IceSafe-el, amely segít ügyfeleinknek a fagyás kezelésében. Az 540 család emellett FlexFlowTM és PressureSecure funkciókkal is rendelkezik, amelyek még nagyon magas nyomáson is megbízható működést tesznek lehetővé.

Az Alfa Laval sokat fektet be a termékfejlesztésbe, és az innovációk iránti elkötelezettségünk igazán megmutatkozik a forrasztott hőcserélők ezen új családjában. A berendezések egyedülálló aszimmetrikus lemezkialakítása lehetővé teszi az elpárologtató hűtőközeg töltetének minimalizálását, és csökkenti a nyomásesést a szekunder oldalon, ami lehetővé teszi kisebb szivattyú használatát, ezzel csökkentve az áramfogyasztást és az összköltséget - mondta Fredrik Ekström, a forrasztott és fúziós eljárással hegesztett hőcserélők üzletágának elnöke.

Az 540 család négy modellt tartalmaz, amelyek mindegyike az Alfa Laval új, korszerű gyárában, az olaszországi San Bonifacióban készül.

  • Az ACK540 egy nagy kapacitású egység, amely kivételes hőteljesítményt nyújt, így ideális épületgépészeti alkalmazások elpárologtatási feladataira.
  • Az ACH540 hasonló felépítésű, mint az ACK540, de 48 bar tervezési nyomása miatt alkalmasabb más, nagy sűrűségű hűtőközegek használatára.
  • A CBP540 elárasztott CO2 elpárologtatóként is használható, lehetővé téve a lemezes technológia előnyeinek kiterjesztését olyan feladatokra, amelyek hagyományosan a csöves hőcserélőkre korlátozódtak.
  • Az ACP540 CO2-re optimalizált. DX elpárologtatóként működik, szubkritikus kaszkádrendszerekben való használatra.
Az AC540 család tagjai nagyszerű kiegészítői az Alfa Laval hatékony, innovatív és fenntartható megoldásainak. És természetesen, mint minden termékünk esetében, ezeket a berendezéseket is szakértői hálózatunk támogatja."

Ha többet szeretne megtudni az AC forrasztott lemezes hőcserélőkről, kérjük, látogasson el a következő weboldalra:

AC forrasztott lemezes hőcserélők

 

 

AC540 heat exchanger
.

brazed_family_preview640x360.jpg

Az Alfa Laval forrasztott lemezes hőcserélők kompakt, hatékony és karbantartásmentes megoldást biztosítanak fűtési-, hűtési-, elpárologtató- és kondenzációs alkalmazásokban.

Forrasztott lemezes hőcserélő megoldások



 

 

Kapcsolódó tartalom: