2022-09-02 Hírek

Az Alfa Laval csatlakozik a Metanol Intézethez, szakértelmünkkel hozzájárulva a hajózás jövőbeni szén-dioxid-mentesítéshez.

A hajóiparban a zöld metanol üzemanyagra való áttérés elősegítőjeként az Alfa Laval örömmel lett a Metanol Intézet tagja. Az 1989-ben alapított "Methanol Institute" a metanolipar globális kereskedelmi szövetségeként működik, és a világ vezető metanolgyártóit, forgalmazóit és technológiai vállalatait képviseli.

Metanol a tengeren

A "Methanol Institute" a metanol meglévő piacainak védelmén dolgozik, miközben elősegíti a feltörekvő energiapiacok növekedését. A növekedés egyik kulcsfontosságú területe a tengeri hajózás, ahol a zöld metanolra való áttérés jelentős előrelépést jelent a szén-dioxid-mentesítés felé. Az Alfa Laval alapvető technológiákkal támogatja ezt, ami logikus lépéssé teszi a Metanol Intézethez való csatlakozást.

Az Alfa Laval a metanolos hajózási megoldások élvonalában jár. Például az Alfa Laval FCM metanol alacsony lobbanáspontú ellátó rendszere (LFSS) több mint 100 000 üzemórán keresztül bizonyított. Hasonlóképpen, a vállalat megkapta az iparág első AIP (approval in prinicpal) jóváhagyását a metanol tüzelésű kazánokra. Mivel a metanol megváltoztatja a fedélzeti energiaegyensúlyt, az Alfa Laval a hajók energiahatékonyságának növelésére is lehetőséget biztosít. Ezek egyike az Alfa Laval E-PowerPack, amely a szerves Rankine-ciklus (ORC) technológia segítségével a hulladékhőt villamos energiává alakítja.

Az Alfa Laval Teszt- és oktatóközpontban egy egyedülálló, 2800 m2 területű K+F létesítményben az Alfa Laval és partnerei egyre mélyebb ismereteket szereznek a metanol kezelésében, a metanol elégetésében és az üzemanyagcella-technológiákban. Ezek az erőfeszítések új nézőpontok és újtások révén biztosítják a biztonságot és a hatékonyságot a jövő fenntarthatóbb metanolüzemű hajóin.

Bízunk abban, hogy a sikeres együttműködéseknek és a kiterjedt tesztelésnek köszönhetően képesek vagyunk biztonságos, megbízható és gazdaságilag életképes megoldásokat kínálni a hajózási ipar számára - mondta Sameer Kalra, az Alfa Laval Marine Divíziójának elnöke. "A Metanol Intézethez való csatlakozásunk egy természetes következő lépés az úton, amely ügyfeleinket és partnereinket a fenntartható hajózás felé vezeti."

Gregory Dolan, a Methanol Institute vezérigazgatója szerint: "A Methanol Institute örömmel üdvözli az Alfa Lavalt új tagjaként. Mélyreható szakértelme és a hajózási ágazatban elért eredményeinek köszönhetően az Alfa Laval metanolos hajóipari megoldásaik fontos részét képezik az iparág előrehaladásának"."

 

Ha többet szeretne megtudni az Alfa Laval metanol megoldásairól és törekvéseiről a hajózás szén-dioxid-mentesítéséhez kapcsolódóan, kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.alfalaval.com/methanolasfuel

 

 

FCM Methanol 640x360

Kapcsolat

Roberto Comelli

Business Manager, Fuel Conditioning Systems Alfa Laval Marine Division

+39 039 2704 355
roberto.comelli@alfalaval.com

Kapcsolat

Florence Avezou

Marketing & Communications Manager

+46 46 36 6500
florence.avezou@alfalaval.com

Kapcsolódó tartalom: