2022-11-29 Hírek
Alfa Laval Centriflow - Folyamatos nedves zsírolvasztási módszer lágy zsírszövetek feldolgozására
Az Alfa Laval kivételes know-how-val és fejlett technológiával rendelkezik az ehető fehérje-összetevők és zsírok kivonásához, számos különböző hús melléktermékből. Ez magában foglalja az ehető zsír kiolvasztást, beleértve a telített növényeket, a kollagén- és zselatin-kivonatokat, a vérplazmát, a húslevest/leveseket, valamint a csökkentett zsírtartalmú húsokat.
A húsfeldolgozással foglalkozó vállalatok számára fontos, hogy a különböző zsírszövetekből kinyerhető kereskedelmi értékkel rendelkező termék ne vesszen kárba. Ezért az összes zsírszövetet, beleértve a héj- és kötőszövetet is, általában tisztított zsírrá alakítják, hogy további bevételt nyerjenek.
Az Alfa Laval Centriflow folyamatos nedves zsírolvasztó rendszerével akár 50%-kal is csökkentheti a zsiradékok zsírtartalmát. A folyamat egy teljesen zárt rendszerben zajlik, így különösen alkalmas arra, hogy az ehető nyersanyagokból emberi fogyasztásra alkalmas termékeket készítsen.
Tervezés
A Centriflow-berendezések mindenféle lágy zsírszövetet képesek feldolgozni 2 és 10 t/h közötti névleges teljesítmény mellett. Magas héjtartalmú anyagok feldolgozása esetén a hatékony olvasztáshoz elengedhetetlen a csökkentett (20-40%-kal kisebb) átmenő teljesítmény. Átgondolt, kompakt kialakításának köszönhetően a Centriflow berendezés minimális helyet igényel. Könnyen beilleszthető már meglévő épületekbe, és egyszerű az üzemeltetése, karbantartása.
A teljes automatizálás - amely mindenkor optimális feldolgozási feltételeket biztosít - egy készen elérhető opció a Centriflow esetében. A folyamatadatok naplózásának lehetősége a teljesen folyamatos feldolgozással kombinálva új lehetőségeket teremt, amellyel ésszerű költségek mellett növelhető a termékek minőségbiztosítási szintje.
Az Alfa Laval teljes körű fehérjefeldolgozó rendszereket kínál élelmiszerek és állati takarmányok előállításához, amelyek az alábbi előnyöket biztosítják:
- Kiváló termékminőség
- Ehető minőségű fehérje
- Alacsony hőmérsékletű folyamat
- Minimális tartózkodási idő
- Magas fehérje emészthetőség
- Alacsony zsírtartalmú liszt
- Magas olajhozam és minőség
Nincs hulladék
- Nagy hozamú eljárás
- Értékes melléktermék előállítása a hús-, baromfi-, rovar- és hal feldolgozásból származó összes fehérje visszanyerésével
Egyénre szabott megoldások
- Tanácsadást biztosítunk a hozam és a minőség növelésére, valamint a termelési költségek minimalizálására.
- Alfa Laval technológián alapuló teljes körű feldolgozási megoldások
Nagyfokú rugalmasság
- Gyors indítás és leállítás
- Könnyű váltás a nyersanyagok között
- Automatikus CIP-folyamat
- Fejlett vezérlési lehetőségek
- Könnyen bővíthető kapacitás
Minimális energiafogyasztás
- Minimális fűtés
- Nagyhatékonyságú lemezes hőcserélők
- AlfaVap multi-50%-os elpárologtató rendszer
Kompakt méret
- Akár 50%-kal alacsonyabb beépítési magasság a hagyományos megoldásokhoz képest
- Hatékony fűtés
- Lemezes elpárologtatók
- Nincs szükség préselésre
Teljeskörű támogatás
- Teljeskörű támogatás az ötlettől az üzembe helyezésen át a teljes élettartam végéig.
- Globális szervizhálózat
Címkék
Továbbiak
Alkalmazások
- Állateledel-feldolgozás
- Hal- és tenger gyümölcsei feldolgozása
- Hús- és baromfifeldolgozás
Előnyök
- Rövid fűtési sor
- Folyamatos feldolgozás
- Könnyű kezelhetőség
- Folyamatosan kiváló minőségű végtermékek