2022-11-29 Hírek

Alfa Laval Centriflow - Folyamatos nedves zsírolvasztási módszer lágy zsírszövetek feldolgozására

Az Alfa Laval kivételes know-how-val és fejlett technológiával rendelkezik az ehető fehérje-összetevők és zsírok kivonásához, számos különböző hús melléktermékből. Ez magában foglalja az ehető zsír kiolvasztást, beleértve a telített növényeket, a kollagén- és zselatin-kivonatokat, a vérplazmát, a húslevest/leveseket, valamint a csökkentett zsírtartalmú húsokat.

A húsfeldolgozással foglalkozó vállalatok számára fontos, hogy a különböző zsírszövetekből kinyerhető kereskedelmi értékkel rendelkező termék ne vesszen kárba. Ezért az összes zsírszövetet, beleértve a héj- és kötőszövetet is, általában tisztított zsírrá alakítják, hogy további bevételt nyerjenek.

Az Alfa Laval Centriflow folyamatos nedves zsírolvasztó rendszerével akár 50%-kal is csökkentheti a zsiradékok zsírtartalmát. A folyamat egy teljesen zárt rendszerben zajlik, így különösen alkalmas arra, hogy az ehető nyersanyagokból emberi fogyasztásra alkalmas termékeket készítsen.

centriflow_640x360.jpg

Tervezés

A Centriflow-berendezések mindenféle lágy zsírszövetet képesek feldolgozni 2 és 10 t/h közötti névleges teljesítmény mellett. Magas héjtartalmú anyagok feldolgozása esetén a hatékony olvasztáshoz elengedhetetlen a csökkentett (20-40%-kal kisebb) átmenő teljesítmény. Átgondolt, kompakt kialakításának köszönhetően a Centriflow berendezés minimális helyet igényel. Könnyen beilleszthető már meglévő épületekbe, és egyszerű az üzemeltetése, karbantartása.

A teljes automatizálás - amely mindenkor optimális feldolgozási feltételeket biztosít - egy készen elérhető opció a Centriflow esetében. A folyamatadatok naplózásának lehetősége a teljesen folyamatos feldolgozással kombinálva új lehetőségeket teremt, amellyel ésszerű költségek mellett növelhető a termékek minőségbiztosítási szintje.

Az Alfa Laval teljes körű fehérjefeldolgozó rendszereket kínál élelmiszerek és állati takarmányok előállításához, amelyek az alábbi előnyöket biztosítják:

  • Kiváló termékminőség
  • Ehető minőségű fehérje
  • Alacsony hőmérsékletű folyamat
  • Minimális tartózkodási idő
  • Magas fehérje emészthetőség
  • Alacsony zsírtartalmú liszt
  • Magas olajhozam és minőség

Nincs hulladék

  • Nagy hozamú eljárás
  • Értékes melléktermék előállítása a hús-, baromfi-, rovar- és hal feldolgozásból származó összes fehérje visszanyerésével

Egyénre szabott megoldások

  • Tanácsadást biztosítunk a hozam és a minőség növelésére, valamint a termelési költségek minimalizálására.
  • Alfa Laval technológián alapuló teljes körű feldolgozási megoldások

Nagyfokú rugalmasság

  • Gyors indítás és leállítás
  • Könnyű váltás a nyersanyagok között
  • Automatikus CIP-folyamat
  • Fejlett vezérlési lehetőségek
  • Könnyen bővíthető kapacitás

Minimális energiafogyasztás

  • Minimális fűtés
  • Nagyhatékonyságú lemezes hőcserélők
  • AlfaVap multi-50%-os elpárologtató rendszer

Kompakt méret

  • Akár 50%-kal alacsonyabb beépítési magasság a hagyományos megoldásokhoz képest
  • Hatékony fűtés
  • Lemezes elpárologtatók
  • Nincs szükség préselésre

Teljeskörű támogatás

  • Teljeskörű támogatás az ötlettől az üzembe helyezésen át a teljes élettartam végéig.
  • Globális szervizhálózat

Címkék

Továbbiak
protein

        

Alkalmazások

  • Állateledel-feldolgozás
  • Hal- és tenger gyümölcsei feldolgozása
  • Hús- és baromfifeldolgozás

Előnyök

  • Rövid fűtési sor
  • Folyamatos feldolgozás
  • Könnyű kezelhetőség
  • Folyamatosan kiváló minőségű végtermékek

        

Kapcsolódó tartalom: