2022-10-18 Hírek

A fenntarthatóság holisztikus megközelítésébe jól illeszkednek az Alfa Laval MBR membránok egy tejüzemben

Az Egyesült Királyságban működő Meadow Foods tejipari vállalat az Egyesült Királyság legnagyobb független tulajdonú tejipari csoportja és a minőségi tejipari alapanyagok vezető beszállítója az élelmiszeriparban. Központja a walesi határhoz közeli Chesterben található, idilli környezetben. Ez a telephely naponta 1,5 millió liter tejet fogad be és dolgoz fel a gazdáktól, akikkel együttműködnek annak érdekében, hogy a fenntartható gazdálkodást helyezik a termelés középpontjába.

 

A vállalat díjnyertes tejtermék gyártó és elkötelezetten, határozottan törekszik a környezettudatosságra. Ez természetesen magában foglalja a szennyvízkezelés folyamatát is. Fenntarthatósági jelentésükből kiderül:

A hulladékcsökkentés továbbra is kihívást jelent. A szennyvizet minden telephelyünk vagy egy helyszíni szennyvízkezelő létesítménybe, vagy közvetlenül a csatornába vezeti. A szennyvizet nyomon követjük és célzottan csökkentjük a termékek tonnánkénti kg/COD mennyiségét."

meadowfoods.JPG

A Meadow Foods Chesterben található szennyvíztisztítója, amelyet 2015-ben épített a Cap Technology.

Az Alfa Laval UK partnerségre lépett a Cap Technologyval, akik a lehető legjobb megoldást hivatottak szállítani a Chesterben található tejüzem számára. A Cap Technology a szennyvíztisztítás terén szerzett széleskörű tapasztalataira és ismereteire alapozva az MBR-t választotta, mivel ez egy nagyon kompakt technológiát és kiváló szennyvízminőséget kínál. A membránok gravitációs működtetésének egyszerűsége, valamint a minimális tisztító vegyszerek igény nagyon vonzó megoldássá tette az Alfa Laval MBR membránokat.

Az MBR-üzem naponta mintegy 2.000 m3 szennyvizet kezel, és az üzemeltetők mind a tejfeldolgozó üzemet, mind az MBR-t távolról vezérlik. A 2015-ös üzembe helyezés óta az ügyfél feltérképezte és világosan megértette, hogy a különböző folyamatok hogyan hatnak az MBR teljesítményére. Az MBR-ba érkező folyamatáramok kibocsátásának és összetételének optimalizálásával az elmúlt öt évben több mint felére csökkentették a kezdeti üzemeltetéshez képest a szükséges tisztítások mennyiségét, miközben növelték a termelésüket.

Az MBR telepítése biztonságot adott nekünk a folyóba bocsátott vizek tekintetében, mivel a kibocsátott szennyezőanyagokat korábban nem látott alacsony szintre javította. Az üzem egyszerű működtetésének és a rendszerbe vetett bizalmunknak köszönhetően mostantól átirányíthatjuk figylemünket arra, hogy a lefolyóba kerülő hulladék mennyiségét csökkentsük. A működési költségek jelentősen csökkentek az üzem telepítése óta, és az MBR-szűrőket öröm működtetni, kevés közreműködés szükséges."

Alun Lewis - a megfelelőség és fenntarthatóság vezetője

Címkék

Továbbiak
meadowfoods 640x360

        

Kulcsdátumok

  • 1992 - A Meadow Foods egy gazdálkodók által támogatott tejtermék-kereskedelmi vállalkozásként jön létre, amely tejtermékeket ad el összetevőként az Egyesült Királyságban és Európában
  • 2015 - Az MBR üzem telepítése a Chester-i telephelyen
  • 2020 - Az üzemi tejfeldolgozó vonal megépítése a telephelyen

Kulcsszámok:

  • A Meadow Foods naponta 1,5 millió liter tejet kap 650 gazdától.
  • Naponta 2.000 m3 tisztított víz kerül a Dee folyóba.

        

Kapcsolódó tartalom: