2021-06-10 Hírek

A Suntory Beverage & Foodnál keletkező szennyvíz sikeres tisztítása Alfa Laval MBR membrántechnológiával

Alfa Laval MBR membránokat használnak a szennyvíz tisztítására abban az üzemben, ahol ezeket a híres francia márkákat gyártják, biztosítva ezzel, hogy a Loire folyóba engedett tisztított szennyvíz kristálytiszta legyen.

Az Alfa Laval MBR technológia már közel egy évtizede sikeresen szűri a Suntory Beverage & Food France Donneryben található gyártóüzemében keletkező szennyvizet. Tavaly a membránok cseréjére irányuló rutinkarbantartás során az Alfa Laval megragadta az alkalmat a folyamat optimalizálására, amely biztosítja a membránok hosszú távú működését és erősíti az ügyféllel való kapcsolatot is.

Az üzem egyike a Suntory Beverage & Food France négy telephelyének, amely a japán Suntory csoporthoz tartozik és a francia piac vezető üdítőital gyártója. A vállalat több mint 1200 alkalmazottat foglalkoztat, akik szenvedélyesen szeretik a szakmájukat és olyan márkákat hívnak életre, mint az Orangina, az Oasis, a Schweppes, a Pulco, a Champomy vagy a MayTea.

MBRTank_Suntory.jpg

A Suntory Beverage & Food France elkötelezett a pozitív és fenntartható tevékenység és életmód előmozdítása iránt, a környezet és az emberek tiszteletben tartása mellett. A vállalat az elmúlt négy évben befektetéseket végzett a környezeti hatás minimalizálása érdekében, és 2015-höz képest 30%-kal csökkentette szén-dioxid kibocsátását. Ennek a munkának köszönhetően a négy telephely, köztük a Donnery, 2020-ra elérte a szén-dioxid semlegességet.

2011-ben az egész telephelyen beruházásokat hajtottak végre, beleértve a meglévő szennyvíztisztító telep korszerűsítését is. A tisztított szennyvíz folyókba történő bevezetésére vonatkozó szigorúbb kibocsátási előírások miatt az MBR-technológia kézenfekvő választás volt. Ez a technológia megoldotta az eredeti hagyományos eljárással kapcsolatos korábbi kihívásokat is és lehetőséget teremtett a szennyvíztisztító telep tisztítási kapacitásának növelésére egy olyan telephelyen, ahol a hely korlátozott.

Ennek eredményeként az első Alfa Laval MBR membránokat 2013-ban telepítették és helyezték üzembe és az üzem azóta is jól működik. Az Alfa Laval MBR membrántechnológia által megtisztított vizet pedig főként a közeli Loire folyóba vezetik.

7 év működés után az ügyfél felvette a kapcsolatot az Alfa Lavallal, hogy proaktívan cserélje ki a membránokat. Ezt a folyamatban lévő koronavírus világjárványhoz kapcsolódó utazási kihívások ellenére 2020-ban sikeresen végrehajtották. Mind az ügyfél, mind az Alfa Laval nyílt kommunikációval, rugalmassággal és professzionalizmussal dolgozott együtt, hogy a csere biztonságos környezetben valósuljon meg.

A 2020-ban elvégzett üzembe helyezés lehetővé tette a membránok működésének optimalizálását is, ami tisztításonként akár 70%-os megtakarítást eredményezett a vegyszerfogyasztásban, biztosítva az MBR membránok hosszú távú működését és erősítve az ügyfélkapcsolatot.

Főbb számadatok:

  • A négy gyártósoron évente 460 millió palackot és dobozt állítanak elő, ami a teljes franciaországi Orangina termelés egyharmada.
  • Naponta 930 m3 tisztított vizet engednek a Loire folyóba, amely Franciaország legnagyobb folyója.

Kapcsolódó tartalom: