2021-05-12 Hírek

Kompakt és hatékony megoldás a mikro-CHP berendezésekhez

Az Indop d.o.o. céget 2007-ben alapították a balkáni készülékgyártó óriásvállalat, a Gorenje leányvállalataként. Az eredetileg egy termékcsalád gyártásával megbízott vállalat gyorsan a fejlett energetikai rendszerek fejlesztésére, gyártására és karbantartására összpontosított, különös tekintettel a rendkívül hatékony kombinált hő- és villamosenergia-termelési (CHP) technológiára. 2010 óta Szlovénia egyik piacvezető kapcsolt energiatermelőjévé váltak. Bár az Indop számos CHP-rendszert gyárt, kiemelt figyelmet fordít a mikroméretű kapcsolt energiatermelő berendezések fejlesztésére.

 

Ma a vállalat négy különböző méretű mikro-CHP rendszert kínál, melyeknek a névleges teljesítménye 6, 9, 15 és 20 kW, névleges hőteljesítménye pedig 13, 20, 34 és 42 kW. Az Indop termékei megkapták az EU legmagasabb energiaosztályú besorolását, és kifejezetten arra tervezték őket, hogy jelentős megtakarításokat kínáljanak az ügyfeleknek. Azonban az Indop a kezdetekben - amikor kiválasztotta a hőcserélőt a mikro-CHP berendezéseihez - számos kihívással szembesült.

Először is a rendszerek rugalmas és kompakt kialakítása érdekében rendkívül fontos volt, hogy a berendezés összes alkatrésze a lehető legkisebb helyigénnyel rendelkezzen. Másodszor, olyan hőcserélő megoldásra volt szükségük, amely a kimagasló energiahatékonyság mellett egyszerű telepíthetőséget biztosít.
Végezetül pedig az Indop számára kritikus fontosságú volt, hogy mind a biztonságot, mind pedig a rendszereik beszerzési és üzemeltetési összköltségének csökkentését szem előtt tartsák.

Egy kivitel - számos előny

Szerencsére az Indop megtalálta az ideális megoldást minden igényére - az Alfa Laval gáz-folyadék üzemű lemezes hőcserélőkben. A rézzel forrasztott konstrukció teljesen kompatibilis az Indop által a mikro-CHP rendszerekben használt gázmotorokkal, és az Alfa Laval egyedülálló gáz-folyadék technológiája lehetővé tette a vállalat számára, hogy 85% fölötti hőhatékonyságot érjen el nagyon alacsony nyomásesés mellett.

Az Alfa Laval lemezes hőcserélőjének rendkívül kompakt kialakítása egyszerűvé tette a telepítést az Indop számára, és könnyedén be tudták építeni a hőcserélőt a rendszereikbe anélkül, hogy nőtt volna a helyigény.
Ez egy rendkívül biztonságos és megbízható technológia - a mai napig nem fordult elő olyan probléma, mint például az eltömődés vagy a korrózió.

 

Töltse le a teljes történetet

gl product line folder image 640 360

        

Az Alfa Laval GL termékcsalád egy rendkívül kompakt, kimagasló hatékonysággal működő megoldás, amelyet a gáz és folyadék közegek egyidejű kezeléséből fakadó kihívások megoldására fejlesztettek ki. A forradalmian új kialakítás a nagyon alacsony nyomásesés mellett jól tűri a rendkívül magas hőmérsékleteket is.

 

Bővebben a GTL hőcserélőkről

 

Kapcsolódó tartalom: