Az Alfa Laval felújítási szolgáltatás biztosítja a zavartalan folyamatokat

Az Ilva Acélművek 20 db Alfa Laval spirál hőcserélőt használ a gáz hűtésére az acélgyártáshoz szükséges koksz előállítása során. Több mint 20 év kielégítő szolgálat után az acélmű az Alfa Lavalhoz fordult a hőcserélők felújítása érdekében.

DÁTUM 2023-11-28

A titánlemezekkel felszerelt 20 db Alfa Laval spirál hőcserélő régóta esedékes karbantartást igényelt. Mivel hűtővízként tengervizet használnak, az egységek szénacélból készült külső részei közül sok esetében erős korrózió jelei mutatkoztak. 

Alfa Laval felújítás, költséghatékony befektetés

Az Alfa Laval szervizközpontjaiban a hőcserélőkön elvégezték a szénacél alkatrészek általános vizuális vizsgálatát, a szivárgás megállapítására szolgáló integritásvizsgálatot, a titánlemezek nagynyomású és vegyszeres tisztítását, valamint a belső szivárgás utólagos javítását. 

Minimális befektetéssel a felújított spirál hőcserélők most úgy működnek, mintha vadonatújak lennének. A felújítás költsége körülbelül 30%-kal volt kevesebb, mint az új spirál hőcserélők beszerzése lett volna.   

Növelje üzeme teljesítményét az Alfa Laval 360°-os szervizszolgáltatás kínálatával

Kiterjedt szervizportfóliónkban minden olyan szolgáltatást megtalál, amelyre szüksége van ahhoz, hogy Alfa Laval berendezései teljes élettartamuk alatt csúcsteljesítménnyel, maximális üzemidővel és hatékonysággal működjenek. Szakértői csapatunk és alkatrészeink elérhetősége biztosítják az Ön nyugalmát.

További információ az Alfa Laval 360° szervizszolgáltatás kínálatról

Az ügyfél

Az Ilva Acélművek a Riva Group olasz acélvállalat része, amely 9,5 milliárd eurós nettó árbevételével a világ egyik legnagyobb acélgyártója. A tarantói acélműben az Ilva melegen és hidegen hengerelt szalagtekercseket, kvartólemezeket, csöveket és csőbevonatokat gyárt a csomagolóipar és más ágazatok számára.