Az Alfa Laval berendezés korszerűsítési szolgáltatásával növelhető a kapacitás

A Grupo Santa Terezinha cukor- és etanolgyártó cég kérésére az Alfa Laval São Paulo-i szervizközpontja két Alfa Laval magasfordulatú szeparátort korszerűsített a legújabb specifikációknak megfelelően. A kapacitás így új gépek beszerzése nélkül volt növelhető.

DÁTUM 2023-11-28

Érezhetően nőtt a teljesítmény, alacsonyabb energiafogyasztás mellett. Most már akár 75%-os koncentrációt is elérhetünk minimális termékveszteséggel, ami nagyon jó, figyelembe véve a fermentációs körülményeket." GILBERTO GUALTIERI, SANTA TEREZINHA

Kevesebb teljes tulajdonlási költség

A korszerűsítés körülbelül 40 m3/órával növelte az átmenőmennyiséget. A kapacitást tekintve a Santa Terezinha egy harmadik gép installálásával elérhető teljesítményt kapott a költségek 40%-áért. Nem volt szükség további helyiségre, és nem volt szükség új telepítésre vagy infrastruktúrára. Ezen túlmenően a berendezés korszerűsítés energiamegtakarítást eredményezett.

A karbantartási költségek megegyeznek az eredeti gépek költségével, de nagyobb teljesítményre oszlanak, azaz az előállított etanol literenkénti költsége csökken, ami viszont alacsonyabb teljes tulajdonlási költséget jelent." JOAO ROSENSTOCK, ALFA LAVAL ALKATRÉSZEK ÉS SZERVIZ, BRAZÍLIA

Előnyök

  • A termelés 40 m³/h-val nőtt
  • Energiamegtakarítás (azonos fúvókaátmérő mellett):
    FESX 512S a korszerűsítés előtt: 1,70 m³/kW
    Korszerűsítés után, FESX 712BX: 2,70 m³/kW
  • Nagyobb etanolmennyiség azonos üzemeltetési költség mellett a beépített berendezés m²-ére vetítve, az éves karbantartásra fordított $-ra vetítve.
A nagyobb kapacitás mellett a korszerűsítés eredményeként a berendezéseket egyszerűbb szétszerelni, így könnyebb hozzáférni a szeparátordobokhoz tisztítás során. A korszerűsítés teljesítette a céljainkat - nagyon elégedettek vagyunk."
GILBERTO GUALTIERI, SANTA TEREZINHA

Növelje üzeme teljesítményét az Alfa Laval 360°-os szervizszolgáltatás kínálatával

Kiterjedt szervizportfóliónkban minden olyan szolgáltatást megtalál, amelyre szüksége van ahhoz, hogy Alfa Laval berendezései teljes élettartamuk alatt csúcsteljesítménnyel, maximális üzemidővel és hatékonysággal működjenek. Szakértői csapatunk és alkatrészeink elérhetősége biztosítják az Ön nyugalmát.

További információ az Alfa Laval 360° szervizszolgáltatás kínálatról

Az ügyfél

Az 1960-as években alapított Grupo Santa Terezinha egy nagy etanol- és cukorgyártó vállalat Brazília Paraná államában. Évente összesen 16 millió tonna cukrot dolgoznak fel. Nyolc termelőegységük Paraná állam teljes cukor- és etanoltermelésének több mint egynegyedéért felelős, és az elmúlt években Brazília egyik leginkább bővülő cukor- és etanolcsoportja volt.