Dry hopping

Az Alfa Laval megoldásokat kínál a hatékony száraz- vagy hidegkomlózáshoz - amely folyamat során az elsődleges erjesztés után a komlót hozzáadják a sörhöz. Az illóolajok felszabadulnak a komlóból, ezáltal a folyamat fokozza a sörfőzés során elveszített ízeket és aromákat anélkül, hogy keserűbbé tenné a sört. Az elmúlt években ez a gyakorlat elterjedté vált, ennek köszönheti a népszerűségét például az India Pale Ale.

啤酒精酿酒花-Beer craftsmanship

Berendezés szárazkomlózáshoz, amely praktikus és hatékony módszert biztosít

  • Nagy mennyiség egyidejűleg történő szárazkomlózása (IMXD)
  • Teljes homogenizálás dinamikus keveréssel (IMXD)
  • Alacsony termékveszteség (IMXD és Alhop)
  • Az eltömődés kockázata nélkül (IMXD és Alhop)

Az Alfa Laval szárazkomlózó berendezés a folyamat minden főbb feladatát végrehajtja: pellet hozzáadása és eloszlatása, az aromák és ízek extrakciója, valamint a komlóanyag eltávolítása. Az Alfa Laval szárazkomlózáshoz kifejlesztett megoldásai segítséget nyújtanak a sörfőzők számára a jellegzetes sörök előállításához, miközben maximalizálják a hozamot, hatékonyabb tisztítási folyamatokat biztosítanak, valamint minimálisra csökkentik a feldolgozási időt és a veszteségeket.